Rețele de socializare

Moldova

Bărbat din Cahul trimis în judecată pentru escrocherie și uz de acte false

Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud informează că, la 18 mai 2022 a expediat în instanța de judecată, cauza penală de învinuire a unui bărbat, în vârstă de 32 ani, originar din Cahul, care este învinuit de comiterea a patru capete de acuzare de escrocherie, săvârșită în proporții deosebit de mari (art.190 alin.(5) din Codul penal) și două capete de acuzare de falsificare a actelor oficiale (art.361 alin.(2) din Codul penal).

Publicat

Mai exact, persoana vizată este învinuită că, în perioada anilor 2014-2015, în complicitate cu alte trei persoane și alte persoane necunoscute, au pus în aplicare o schemă infracțională de dobândire prin înșelăciune și uz de acte false a două apartamente din mun. Cahul.

Prin urmare, în vederea realizării scopului infracțional propus, făptuitorii au confecționat dispozitivul a două hotărâri judecătorești de fapt inexistente, emise de Judecătoria Cahul în anul 2014, falsificând în acest sens semnătura unui judecător din aceiași instanță și aplicând ștampila falsificată cu însemnele Judecătoriei Cahul, precum și au confecționat un buletin de identitate fals.

Astfel, utilizând actele oficiale falsificate, aceștia prin repartizarea rolurilor între ei, au autentificat notarial contractele de vânzare-cumpărare a celor două apartamente, pe care în complicitate cu un registrator din cadrul Oficiului Cadastral Teritorial Cahul, au obținut în mod ilegal înregistrarea dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile menționate, astfel cauzând părților vătămate un prejudiciu material în proporții deosebit de mari, în sumă totală de 840.000 lei.


Ulterior, făptuitorii prin înșelăciune și făcând uz de documente oficiale false au înstrăinat cele două apartamente însușite ilegal altor persoane terțe de bună credință, dobândit de la acestea 16000 Euro pe unul dintre apartamente și respectiv 15 000 Euro pe cel de-al doilea.

Din motivul că bărbatul învinuit în cadrul acestei cauze penale se eschiva de la urmărirea penală, aflându-se peste hotarele țării, cauza penală în privința acestuia a fost disjungată într-o procedură separată.

Prin urmare, precizăm că, recent în martie 2022, bărbatul vizat a fost reținut de către autoritățile din Ungaria și extrădat în Republica Moldova pentru a fi supus răspunderii penale. În privința acestuia la moment este aplicată măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.


Remarcăm că, cauza penală în privința celorlalți complici ai bărbatului în cauză, precum și în privința registratorului din cadrul OCT Cahul, care a fost învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu, a fost expediată anterior în instanța de judecată și la moment se află în proces de examinare în fond.

Moldova

Și-ar fi snopit iubita în bătăi: Un cetățean străin, reținut pe urme fierbinți de poliția din Hîncești

Și-ar fi snopit iubita în bătăi după care a fugit de la fața locului. Un cetățean străin în vârstă de 28 de ani a fost reținut de polițiștii din Hîncești, fiind bănuit de violență în familie.

Publicat

Potrivit forțelor de ordine, totul s-ar fi întâmplat în satul Buțeni, acolo unde victima și suspectul locuiau împreună.

Cei doi s-ar fi luat ceartă, iar tânărul ar fi lovit-o de mai multe ori pe concubina sa, cauzându-i leziuni. Când și-a dat seama ce a făcut, el a urcat în mașină și a fugit de la locul faptei.

Victima însă s-a adresat la poliție, iar după o serie de măsuri speciale, bănuitul a fost localizat și reținut.


În prezent, el se află în arest preventiv pe un termen de 20 de zile, iar în privința acestuia a fost pornită o cauză penală pentru violență în familie.


Citește mai departe

Moldova

La 16 ani, membru al unei rețele de trafic de droguri. Polițiștii au găsit la el narcotice de 1.000.000 de lei

Un adolescent de 16 ani din nordul Republicii Moldova a fost reținut în Chișinău pentru trafic de droguri.

Publicat

Acesta a fost prins în flagrant cu un 1 kg de hașiș, pregătit pentru distribuție. Potrivit autorităților, minorul opera în cadrul unei rețele de trafic de droguri care plasa substanțe interzise în ascunzișuri pentru distribuție ulterioară.

Rolul lui era de a distribui narcotice în cantități angro, care ulterior erau preluate de alți curieri care le vindeau cu amănuntul. Mai exact, odată la 10 zile minorul venea la Chișinău pentru a prelua narcoticele de la mai-marii grupului, pe care le distribuia ulterior în diverse regiuni ale țării. Oamenii legii au percheziționat apartamentul închiriat de către băiat la indicația liderului grupului, iar acolo au depistat un adevărat arsenal de substanțe interzise, inclusiv marijuana și droguri sintetice, cum ar fi PVP și mefedronă.

De asemenea, au fost ridicate și echipamente de cântărire, dar și pachete pentru depozitare.


Potrivit estimărilor, valoarea totală a drogurilor pe piața neagră este de peste 1.000.000 de lei. După reținere, minorul a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile în timp ce investigațiile continuă pentru identificarea altor membri ai grupului infracțional.

 


Citește mai departe

Moldova

„-Ai băut azi? – Nu, ieri! ”. Un tânăr de 23 de ani a fost prins beat criță la ghidonul motocicletei

Transformat din motociclist în pieton. Un tânăr de 23 de ani nu va mai avea dreptul să ghideze calul său de fier după ce a fost prins beat criță.

Publicat

Oamenii legii au stopat motociclistul pe una din străzile satului Hagimus din raionul Căușeni, după ce l-au observat deplasându-se haotic. Întrebat dacă a consumat alcool, tânărul a răspuns că a băut cu o zi mai devreme.

Rezultatul testului a arătat o concentrație ce depășește de 8 ori norma maximă admisă de lege. Prin urmare, la fața locului a intervenit și serviciul de evacuare, iar motocicleta tânărului a fost dusă la o parcare specială.

Totodată, pe numele său a fost pornit dosar pentru condusul unității de transport în stare de ebrietate avansată, iar dacă va fi găsit vinovat, îi va fi anulat permisul de conducere.


 


Citește mai departe

topul săptămânii