Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Tânăr tată moldovean, mort în Italia după ce a încercat să intre într-un tomberon cu haine folosite

Tragedie într-o familie de moldoveni.

Publicat

Un tânăr moldovean, rezident în Italia și în vârstă de 29 de ani, a fost găsit mort în noaptea zilei de vineri spre sâmbătă, 14 mai 2022, într-un tomberon de haine folosite situat pe via Spalti din Mestre, lângă Veneția, scrie Rotalianul.com.

Potrivit ziarului Il Gazzettino, bărbatul nu era un om fără adăpost, ba chiar avea un loc bun de muncă, fiind angajat la Fincantieri, o companie italiană publică ce operează în sectorul naval.

Mai mult, conform celor relatate de publicația locală La Nuova Venezia, care scrie însă că era cetățean român, tânărul decedat avea și o locuință la Mestre, dar și o familie. De asemenea, mai scrie aceeași sursă, familia denunțase dispariția sa cu câteva zile înainte de această tragedie.


Din primele investigații efectuate de polițiștii italieni reiese că trupul neînsuflețit al bărbatului a fost observat de un trecător cu capul introdus în tomberon și restul corpului afară.

Trecătorul a alertat imediat forțele de ordine, iar un echipaj de poliție a sosit în scurt timp la fața locului, dar oamenii legii au constatat că nu puteau face nimic pentru a salva viața bărbatului.


Între timp, la fața locului a sosit și o ambulanță, precum și un echipaj de pompieri. Aceștia din urmă au tăiat tomberonul metalic cu ajutorul unui foarfec pentru descarcerări și au eliberat trupul bărbatului moldovean, dar pentru acesta era mult prea târziu, iar personalul medical de pe ambulanță nu a putut face nimic altceva decât să constate decesul.

Polițiștii din Mestre au deschis apoi o anchetă pentru a stabili identitatea victimei, dar și pentru a înțelege dinamica tragicului accident.

Potrivit anchetatorilor, care au reușit să obțină și niște imagini video de la o cameră de supraveghere din zonă, tânărul moldovean se afla acolo împreună cu un alt bărbat ,în acea noapte de vineri spre sâmbătă.


Din înregistrarea video se poate observa că bărbatul de 29 de ani avea la el o lanternă și, după ce s-a uitat puțin în jurul său, a încercat inițial să intre în tomberonul Caritas (organizație umanitară din Italia) cu haine folosite, dar nu a reușit.

A aruncat apoi o privire și la celelalte tomberoane din preajmă, iar ulterior a decis să încerce din nou să pătrundă în cel cu haine folosite.


Bărbatul a reușit astfel să pătrundă cu capul în tomberon, dar a rămas blocat cumva din cauza capacului care se închide din exterior spre interior.

Presiunea exercitată de capac asupra corpului său se pare că l-a împiedicat să mai respire, murind așadar sufocat în tomberonul în care încerca să pătrundă.

Anchetatorii încearcă acum să înțeleagă de ce bărbatul moldovean voia să ia haine din tomberonul Caritas, având în vedere că nu era un om al străzii, ci avea un loc de muncă bine plătit și o familie.

Ediție TV

Incendiu în orașul Căușeni: O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări

Incendiu de proporții în sudul țării. O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări, în orașul Căușeni, iar zeci de pompieri și salvatori au intervenit la fața locului.

Publicat

Focul a izbucnit în după amiaza zilei de 30 aprilie, iar martorii, panicați de cele întâmplate, au sunat imediat la Serviciul 112. În urma apelului, a fost aplicat planul sporit de intervenție, la fața locului venind cinci echipe de pompieri și salvatori.

Angajații IGSU au stabilit că incendiul s-a produs într-o anexă din spatele clădirii cu trei nivele, iar focul se răspândea deja spre acoperișul construcției. Pe lângă flăcările puternice, și fumul dens s-a răspândit la zeci de metri distanță.

Pompierii și salvatorii au luptat cu flăcările timp de câteva ore pentru a le localiza și stinge. Din fericire, nu au fost raportate victime, incendiul provocând doar daune materiale. Deocamdată nu se cunoaște de la ce ar fi pornit incendiul, circumstanțele urmând a fi examinate de specialiști.



Citește mai departe

Moldova

Și-ar fi snopit iubita în bătăi: Un cetățean străin, reținut pe urme fierbinți de poliția din Hîncești

Și-ar fi snopit iubita în bătăi după care a fugit de la fața locului. Un cetățean străin în vârstă de 28 de ani a fost reținut de polițiștii din Hîncești, fiind bănuit de violență în familie.

Publicat

Potrivit forțelor de ordine, totul s-ar fi întâmplat în satul Buțeni, acolo unde victima și suspectul locuiau împreună.

Cei doi s-ar fi luat ceartă, iar tânărul ar fi lovit-o de mai multe ori pe concubina sa, cauzându-i leziuni. Când și-a dat seama ce a făcut, el a urcat în mașină și a fugit de la locul faptei.

Victima însă s-a adresat la poliție, iar după o serie de măsuri speciale, bănuitul a fost localizat și reținut.


În prezent, el se află în arest preventiv pe un termen de 20 de zile, iar în privința acestuia a fost pornită o cauză penală pentru violență în familie.


Citește mai departe

Moldova

La 16 ani, membru al unei rețele de trafic de droguri. Polițiștii au găsit la el narcotice de 1.000.000 de lei

Un adolescent de 16 ani din nordul Republicii Moldova a fost reținut în Chișinău pentru trafic de droguri.

Publicat

Acesta a fost prins în flagrant cu un 1 kg de hașiș, pregătit pentru distribuție. Potrivit autorităților, minorul opera în cadrul unei rețele de trafic de droguri care plasa substanțe interzise în ascunzișuri pentru distribuție ulterioară.

Rolul lui era de a distribui narcotice în cantități angro, care ulterior erau preluate de alți curieri care le vindeau cu amănuntul. Mai exact, odată la 10 zile minorul venea la Chișinău pentru a prelua narcoticele de la mai-marii grupului, pe care le distribuia ulterior în diverse regiuni ale țării. Oamenii legii au percheziționat apartamentul închiriat de către băiat la indicația liderului grupului, iar acolo au depistat un adevărat arsenal de substanțe interzise, inclusiv marijuana și droguri sintetice, cum ar fi PVP și mefedronă.

De asemenea, au fost ridicate și echipamente de cântărire, dar și pachete pentru depozitare.


Potrivit estimărilor, valoarea totală a drogurilor pe piața neagră este de peste 1.000.000 de lei. După reținere, minorul a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile în timp ce investigațiile continuă pentru identificarea altor membri ai grupului infracțional.

 


Citește mai departe

topul săptămânii