Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Urmărire ca-n filme, în capitală. Un șofer băut, fără permis și cu antecedente penale a pus pe jar polițiștii

Un tânăr a fost reținut de polițiștii #INSP pentru conducerea agresivă a automobilului pe străzile din Chișinău, fiind în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Ulterior s-a stabilit că acesta era anunțat în căutare de IP Strășeni pentru infracțiune.

Publicat

Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, pe o stradă din sectorul Ciocana polițiștii INSP au observat un automobil de marca Mitsubishi, care a ignorat indicatorul „obligatoriu direcția înainte”.

La cerința agenților de patrulare de a stopa, conducătorul mijlocului de transport inițial a oprit, însă la apropierea polițistului de automobil a apăsat pe accelerator și a continuat deplasarea cu încălcarea regulilor de circulație rutieră prin comportament agresiv pe străzile capitalei.

Inspectorii de patrulare l-au avertizat de mai multe ori prin semnalul sonor de a se conforma cerințelor legale ale colaboratorilor de poliție, însă acesta le-a ignorat cu vehemență, continuându-și acțiunile ilegale cu încălcarea regulilor de circulație, punând în pericol mai mulți participanți la trafic.


În final, conducătorul mijlocului de transport a fost reținut de polițiști pe o stradă din sectorul Buiucani a capitalei, după ce a stopat automobilul și încerca să se eschiveze.

Fiind testat alcoolscopic s-a stabilit că, acesta avea o concentrație de 0,68 mg/l alcool în aerul expirat.

La stabilirea identității conducătorului mijlocului de transport, s-a constatat că acesta are 24 de ani, este originar din raionul Dubăsari și actualmente se află în căutare, fiind anunțat de Inspectoratul de poliție Strășeni, unde este cercetat penal pentru răpirea unui automobil.


În luna octombrie 2021, tânărul ar fi comis un furt în localitatea Vulcănești din raionul Nisporeni, iar ulterior a răpit un automobil din satul Lozova, Strășeni cu care a accidentat un microbuz pe o stradă din sectorul Centru, municipiul Chișinău.

Menționăm că, anterior acesta a fost cercetat penal pentru infracțiuni similare și pe teritoriul raionului Dubăsari.

Actualmente, conducătorul mijlocului de transport este reținut de polițiștii Inspectoratului de poliție Strășeni pentru 72 de ore, în cadrul cauzei penale.


Totodată urmează a fi cercetat penal pentru conducerea mijlocului de transport fiind în stare de ebrietate avansată și contravențional pentru neîndeplinirea indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul.

Conform legii penale, pentru răpirea mijlocului de transport, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani, iar pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.


De asemenea, pentru neîndeplinirea indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul, urmează a fi sancționat cu amendă de la 350 la 500 de unităţi convenţionale.

Proprietarul automobilului implicat în acțiunile ilegale, urmează a fi sancționat penal, pentru predarea cu bună ştiinţă a conducerii mijlocului de transport către o persoană care se află în stare de ebrietate și riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Moldova

Contrabandă cu valută: 100.000 de dolari americani, găsiți ascunși în treapta unui autocar ce venea din Odesa

Contrabandă cu valută în postul vamal Palanca. Șoferul unui autocar ce revenea din Odesa, Ucraina, a încercat să aducă ilegal în țara noastră suma de 100.000 de dolari.

Publicat

Totul a ieșit la iveală după ce ofițerii vamali au decis să supună vehiculul unui control minuțios. Astfel, în una din treptele autocarului au fost găsite mai multe pungi cu dolari, ascunse sub niște acte.

În valută națională, suma de dolari depistată se echivalează cu aproape 2.000.000 de lei moldovenești.

Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal. Iar șoferul, în vârstă de peste 50 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.


Urmărirea penală continuă, iar forțele de ordine urmează să stabilească proveniența, dar și destinația acestor bani. Totodată, urmează a fi investigată și o eventuală implicare a altor persoane în tentativa de contrabandă.

 


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de 6.000.000 lei. Patru persoane au statut de bănuit în dosar

Peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, dar și alte mii de piese auto aduse prin contrabandă din UE și Marea Britanie au descoperit forțele de ordine în mai multe raioane din centrul țării.

Publicat

Schema ar fi fost pusă la cale de patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 34 și 49 de ani, iar valoarea elementelor auto depistate se ridică la peste 6.000.000 de lei. Aceștia aduceau piesele cu autocamioane, microbuze și alte unități de transport, camuflându-le astfel, ca să nu fie deconspirați la frontieră.

Ei își coordonau acțiunile prin telefon, unii fiind responsabili de aducerea mărfii de peste hotare, alții de vinderea ei pe teritoriul R. Moldova la centre de dezmembrare auto.

În cadrul cercetărilor, oamenii legii au efectuat 10 percheziții în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. În rezultat au fost depistate peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, baterii electrice, rampe de presiune și alte accesorii pentru automobile.


De asemenea, au fost ridicate 20 de pașapoarte tehnice ale automobilelor din Marea Britanie, registre, date despre transferuri bancare, dar și două agende cu lista pieselor auto aduse ilegal în Moldova.

Toți patru indivizi au statut de bănuit în dosar, iar forțele de ordine menționează că unul dintre ei a fost trimis în judecată pe un alt caz, pornit vara trecută pentru contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției.


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat de 50 de ani își va petrece tot restul vieții după gratii: A fost recunoscut vinovat de două omoruri și 13 tâlhării

Un bărbat de 50 de ani își va petrece tot restul vieții după gratii, fiind acuzat de două omoruri și 13 tâlhării.

Publicat

Crimele au fost comise încă în perioada anilor 1999-2024, însă acuzatul a reușit timp de 18 ani să se eschiveze de răspundere. Totuși, în toamna anului 2023, acesta a fost reținut, ulterior extrădat din Bulgaria. Potrivit materialelor, tâlhăriile au fost săvârșite asupra băncilor, încasatorilor, contabilității întreprinderilor și instituțiilor și persoanelor fizice. În unul dintre cazuri, învinuitul, împreună cu alți 2 complici, fiind înarmați cu pistoale și topoare au reușit să sustragă 625 de oi de la o fermă.

În cadrul unui alt atac tâlhăresc comis asupra angajaților unei bănci, învinuitul a reușit să obțină 133 519 lei. Prejudiciul total cauzat prin tâlhării se ridică la peste 1.000.000 de lei.

În ceea ce privește omorurile, în unul dintre cazuri acuzatul ar fi împușcat în cap o autoritate criminală din Comrat, din răzbunare.


În cel de-al doilea caz, omorât a fost un șofer de ambulanță de la Comrat, care a opus rezistență în timpul unui atac tâlhăresc asupra personalului din cadrul contabilității Centrului de medicină Urgentă din regiune.

Sentința a fost emisă de Judecătoria Comrat.


Citește mai departe

topul săptămânii