Rețele de socializare

Moldova

Filmul tragediei aeronautice la Vadul lui Vodă. Cine este victima și care sunt versiunile preliminare ale celor întâmplate

Accident aeronautic, la Vadul lui Vodă. Un aparat de zbor ultra ușor s-a prăbușit în dimineața de 27 octombrie pe teritoriul unei baze de odihnă. Avionul de mici dimensiuni a căzut pe acoperișul unei pensiuni și a luat foc. Pilotul, un renumit om de afaceri de la noi, care era singur la bord, și-a pierdut viața.

Publicat

Potrivit IGSU, aparatul de zbor se întorcea spre aerodromul din Vadul lui Vodă, după o cursă privată, în scop de agrement. La un moment dat, avionul de mici dimensiuni a pierdut din altitudine, s-a lovit de mai mulți copaci și s-a prăbușit pe acoperișul unei case de vacanță. După impact, aeronava a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii interveniți la fața locului, au depistat în cabina aparatului de zbor corpul neînsuflețit al pilotului.

Ulterior, s-a confirmat victima accidentului aviatic este Alexander Koss, în vârstă de 69 de ani, fondatorul și președintele Asociației Investitorilor Străini și fost președinte al companiei Sudzucker Moldova. Koss s-a născut în august 1955 în fosta republică sovietică Kazahstan și deţinea cetăţeniile Republicii Moldova și a Germaniei. Totodată, s-a stabilit că aparatul de zbor prăbușit îi aparținea omului de afaceri și era înregistrat în Germania.


Autoritatea Aeronautică Civilă a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului aviatic. Astfel, se iau în calcul mai multe versiuni, inclusiv condițiile meteo, o eventuală defecțiune tehnică sau o eroare umană. Biroul de Investigare a Accidentelor și Incidentelor în Transporturi, urmează să emită un raport oficial după finalizarea investigației.


Moldova

56 de șoferi, prinși băuți, weekend: Unul din ei a provocat un accident rutier chiar sub ochii carabinierilor

Băutura și iresponsabilitatea le-a creat probleme grave cu legea. Vorbim despre 56 de conducători prinși băuți la volane sau ghidoane, în acest weekend.

Publicat

Cel mai ghinionist dintre ei a fost un șofer din Comrat care, beat fiind, s-a izbit cu mașina sa într-un microbuz parcat pe acostament, chiar sub privirile unui echipaj de carabinieri. Totul a avut loc în seara de 27 octombrie, în jurul orei 23.00, iar angajații IGC, martori ai accidentului, au chemat imediat și poliția la fața locului. Rezultatele etilotestului la care a fost supus șoferul au arătat o concentrație de 0,47 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Prin urmare, vehiculul implicat a fost evacuat la parcarea specială, iar poliția continuă investigațiile.

Un alt șofer a fost prins în satul Saharna din raionul Rezina. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani se afla la volan, deși i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule. Mai mul, el avea o concentrație de 0,98 mg/l.


De asemenea, în satul Trebujeni din raionul Orhei, oamenii legii au oprit un șofer ce conducea mașina, având o concentrație de alcool de 1,16 mg/l, iar în Căbăiești, raionul Călărași, un tânăr de 23 de ani a fost depistat cu 0,93 mg/l.

Alte incidente au fost ănregistrate în satul Costuleni din raionul Ungheni, unde au fost prinși doi bicicliști, având concentrații de 1,41 și 1,32 mg/l de alcool.

Dar, ca de fiecare dată, nu doar șoferi băuți sunt surprinși de polițiști pe traseele din țară. În weekendul care a trecut, au fost documentați și peste 1.450 de vitezomani, 653 de șoferi care au ignorat indicatoarele rutiere, dar și 123 de conducători care nu purtau centura de siguranță. Mai mult, aproape 160 de șoferi conduceau vehicule fără asigurare sau revizie tehnică. În total, la sfârșitul săptămânii trecute au ajuns în vizorul INSP circa 2900 de conducători.


Citește mai departe

Moldova

Imprudența face victime: Doi bărbați au murit din neglijență cu țigările, iar altul e în spital după ce a folosit benzină la sobă

Încălcarea regulilor antiincendiare a declanșat incendii grave pe 27 octombrie, în diverse localități, rezultând în pierderi de vieți și răni grave.

Publicat

Primul incendiu a avut loc în jurul orei 5:37, în satul Cocieri, raionul Dubăsari. Apelul la 112 a alertat pompierii că flăcările au cuprins o casă de 40 de m², iar echipele de intervenție au descoperit în locuință cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat de 40 de ani. Imprudența în timpul fumatului este cauza probabilă.

Tot în aceeași zi, în satul Corpaci, raionul Edineț, un alt incendiu a izbucnit la ora 13:30. Flăcările au mistuit o cameră, iar pompierii au găsit cadavrul proprietarului, un bărbat de 55 de ani. Incendiul s-a auto-stins până la sosirea salvatorilor, însă se suspectează neglijența la fumat ca fiind motivul declanșării focului.

Câteva ore mai târziu, la ora 17:12, în orașul Călărași, un bărbat de 45 de ani a suferit arsuri severe pe 80% din corp după ce a încercat să aprindă soba folosind benzină. Flăcările au cuprins rapid locuința de 25 de m², iar trei echipe de pompieri au fost mobilizate pentru stingerea focului, reușind să-l lichideze complet la ora 18:59. Victima a fost transportată de urgență la spital.


Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează asupra pericolului de a folosi benzină, petrol sau alte lichide inflamabile la aprinderea sobelor și recomandă cetățenilor să elimine materialele combustibile din jurul surselor de încălzire. Potrivit IGSU, de la începutul anului, 1327 de incendii au avut loc în țară, soldându-se cu 75 de decese, inclusiv trei copii.


Citește mai departe

Moldova

Copilul de 10 ani, lovit ieri de un autocar pe bulevardul Dacia, transferat în reanimare: Ce spun medicii

Băiatul de 10 ani, care a fost lovit ieri de un autocar pe bulevardul Dacia din capitală, a fost transferat la secție de reanimare. Starea acestuia este gravă, dar stabilă.

Publicat

Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, Veronica Istrati.

„Copilul a fost transferat în secția de reanimare. Starea acestuia e gravă, dar stabilă. Pacientul a fost diagnosticat la internare cu fractura bazei craniului și traumatism cerebral”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, Veronica Istrati.

Ieri, un copil de 10 ani a fost lovit de un autocar în timp ce traversa strada regulamentar. Potrivit oamenilor legii, cazul a avut loc pe bulevardul Dacia, din capitală.


Citește mai departe

topul săptămânii