Rețele de socializare

Moldova

Femeia din Cahul, care urma să compară pe banca acuzaților după ce ar fi încercat să-și asasineze fostul soț a decedat

Femeia care a încercat în aprilie să-și asasineze fostul soț, prin otrăvire a decedat pe 15 iulie 2024.

Publicat

Cauzele și circumstanțele decesului nu sunt clare, iar reieșind din ultima informație oferită de PCCOCS, femeia era plasată în arest preventiv, în așteptarea procesului de judecată, scrie Ziuadeazi.MD.

Potrivit Portalului instanțelor de judecată, prima ședință de judecată pe caz a avut loc la 16 iulie, la o zi de la deces, aceasta fiind amânată „pentru prezentarea certificatului” (posibil certificatului de deces).


Pe 19 iulie, la Chișinău, sediul Buiucani, urmează să aibă loc o nouă ședință.

Redacția a solicitat confirmarea sau infirmarea informației care se vehicula în Cahul de la Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), pe 17 iulie, Până la moment nu a fost recepționat nici un răspuns.

Femeia a fost înmormântată la Cimitirul din Cahul.


Reamintim că, potrivit procurorilor PCCOCS, femeia i-a transmis asasinului (care de fapt era agent sub acoperire al autorităților de drept) și recipientul cu substanța toxică. În schimbul executării omorului, aceasta i-a promis suma de €20.000. Femeia a fost reținută în flagrant, la transmiterea banilor către executorul angajat. Aceasta risca o pedeapsă de 15-20 ani de închisoare, conform art. 145 al Codului Penal al Republicii Moldova.

Moldova

Gheorghe Cotorobai, în fața instanței: Primul martor în cazul omorului Anei-Maria este audiat

Judecătorii au dat start evaluării probelor și audierii martorilor în dosarul în care Gheorghe Cotorobai este acuzat de răpirea, violarea și uciderea cu deosebită cruzime a Anei-Maria, tânăra din Orhei, însărcinată în 6 luni.

Publicat

Procurorul a cerut ca ședințele de judecată să fie închise, transmite TV8.MD

Anterior, avocatul lui Cotorobai, Boris Bulbuc, spunea că învinuitul a făcut declarații în fața instanței, dar își rezervă dreptul de a păstra tăcerea în raport cu cei care desfășoară ancheta.

Amintim că în seara de 12 aprilie, tânăra de 19 ani, însărcinată în șase luni, a urcat de la o stație de așteptare a transportului public într-un automobil și a dispărut. Ulterior, oamenii legii au constatat că victima a fost răpită de un bărbat de 45 de ani, fost angajat al structurilor de forță, care a fost reținut la câteva zile după dispariția tinerei.


Oamenii legii spun că au ridicat mai multe înregistrări video de pe traseul național, dar și de la casa suspectului, unde se vede clar că Ana-Maria a fost dusă la domiciliul suspectului, ținută cu forța timp de mai multe ore, după care a fost urcată în portbagajul mașinii și dusă într-o direcție necunoscută.

Opt zile mai târziu, trupul neînsuflețit al tinerei însărcinate a fost descoperit la 21 de kilometri de casa suspectului. Oamenii legii au stabilit că tânăra avea urme de moarte violentă și tortură.

Singurul învinuit în acest dosar era în deplinătatea facultăților mintale atunci când a săvârșit crima. Cel puțin asta arată rezultatele expertizei psihiatrice.


Faptele incriminate lui Gheorghe Cotorobai se pedepsesc cu închisoare de la 20 de ani până la detenție pe viață.

Citește mai departe

Moldova

Accidentele rutiere grave nu mai contenesc: Cel puțin 2 oameni au murit, iar alți cinci, inclusiv un minor, au ajuns la spital

Accidentele rutiere grave nu mai contenesc. În ultimele 24 de ore cel puțin 2 persoane și-au pierdut viața, iar alte 5 au ajuns la spital, după ce vehiculele în care se aflau s-au tamponat.

Publicat

Cel mai recent caz s-a produs în dimineața de 6 septembrie, în jurul orei 08.30, în apropierea localității Balabanu din raionul Taraclia. Potrivit oamenilor legii, totul s-ar fi întâmplat după ce un șofer de 64 de ani nu ar fi păstrat distanța dintre vehicule și ar fi atins remorca unui camion.

În clipa următoare, conducătorul a pierdut controlul volanului, iar vehiculul a derapat de pe traseu și s-a inversat. Din nefericire, în urma accidentului, șoferul, dar și o pasageră în vârstă de 62 de ani au decedat pe loc, până la sosirea ajutoarelor. Alți 3 pasageri,  cu vârstele de 15, 30 și 34 de ani au suferit diverse leziuni, fiind duși la spital.


Un alt caz grav s-a produs cu o zi mai devreme, în zona localității Căpriana din raionul Strășeni. Acolo, șoferul unei camionete, în vârstă de 56 de ani ar fi ieșit pe banda de contrasens, cel mai probabil încercând să efectueze o depășire riscantă, și s-a tamponat frontal cu un microbuz, condus de un bărbat de 30 de ani.

Impactul a fost atât de puternic, încât ambele vehicule au ajuns într-o râpă de la marginea drumului, inversându-se. Preliminar, potrivit poliției, niciunul dintre șoferi nu consumase alcool. Ambii au suferit însă diverse traumatisme și au fost duși la spital, pentru îngrijiri medicale.


Ambele cazuri sunt în prezent, investigate de poliție.

Citește mai departe

Moldova

Chișinău: Tânără surprinsă atârnând de la geamul unui apartament de la etajul 12. Momentul în care este salvată de pompieri

Imagini șocante în capitală. O tânără a fost surprinsă atârnând de la geamul unui apartament de la etajul 12.

Publicat

Incidentul, care se putea finaliza tragic, a avut loc în după-amiaza de 5 septembrie, pe strada Piața Unirii din sectorul Buiucani. La 112 au sunat trecătorii, care au declarat că o tânără amenință că se va arunca în gol. La fața locului au intervenit polițiști, medici cu ambulanța, dar și un echipaj al pompierilor, care a avut misiunea de a salva tânăra de la cădere.

Misiunea salvatorilor a durat mai puțin de 10 minute și s-a finalizat cu succes. Unul dintre pompieri a reușit să prinsă tânăra de mâini și să o tragă în apartament. Aceasta nu a avut de suferit și se află în afara oricărui pericol.


Deocamdată, nu se cunosc circumstanțele exacte în care tânăra a ajuns să atârne de la geam, însă martorii spun că ar fi vorba de o tentativă de suicid. Poliția a pornit o anchetă pe caz, în cadrul căreia urmează să stabilească toate circumstanțele.

Dacă versiunea celor de la fața locului se va adeveri, oamenii legii vor trebui să constate ce ar fi făcut-o pe tânără să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii