Rețele de socializare

Moldova

Noi detalii de la coliziunea de groază de la Măgdăcești. La spital au ajuns în total, 18 persoane. Ce spun medicii despre starea lor

Noi detalii de la coliziunea de groază de la Măgdăcești. În total, la spital au ajuns 18 persoane, dintre care trei minori de câte 16 ani. La această oră, șapte adulți și doi adolescenți rămân internați în spital.

Publicat

Amintim că totul a avut loc în dimineața de 11 aprilie, când un microbuz de pe ruta Drăsliceni-Chișinău, a fost tamponat de un autocamion.

Oamenii legii au stabilit preliminar că totul s-ar fi întâmplat după ce șoferul camionului și-ar fi schimbat brusc banda de deplasare fără a se asigura și a lovit lateral microbuzul de rută. La volan se afla un bărbat de 63 de ani. Lovitura a fost atât de puternică, încât microbuzul a rupt parapetul de protecție a drumului și a ajuns într-un gard, pe care l-a distrus. În urma impactului, 18 pasageri au fost duși la spitalele din Chișinău. Trei din aceștia, toți cu vârstele de 16 ani, au ajuns la Institutul Mamei și Copilului.

MAXIM CAZACU, PURTĂTOR DE CUVÂNT, INSTITUTUL MAMEI ȘI COPILULUI: „Au fost supuși examinărilor în cadrul departamentului Primiri Urgente, unde s-a constatat că doi dintre ei au leziuni mai grave și au fost internați, unul în secția de neurochirurgie, celălalt în secția chirurgie urgentă. Se află până la moment sub supraveghere medicală, în stare de gravitate medie. Unul din pacienți, de asemenea, a fost examinat, dar nu a avut nevoie de internare și a fost externat la domiciliu”.


Restul oamenilor au fost duși la Institutul de medicină urgentă. 7 dintre ei rămân internați în secțiile de profil.

DORINA ARSENE, PURTĂTOR DE CUVÂNT, INSTITUTUL DE MEDICINĂ URGENTĂ: „În departamentul de Primiri Urgente de la IMU au fost 15 pacienți, adică 14 cu ambulanța și un pacient a venit de sine stătător. Un pacient se află în stare gravă, iar alți 6 sunt în stare de gravitate medie, dar au necesitat spitalizare. 8 pacienți, după consultare au plecat cu recomandări la tratament ambulator”.

Ambii șoferi au fost testați alcoolscopic și s-a constatat că niciunul dintre ei nu se afla în stare de ebrietate. Investigațiile pe caz continuă.


Moldova

Depășire cu final trist: O șoferiță a ieșit cu mașina pe contrasens, lovind în plin un pieton

Ar fi ieșit la o depășire periculoasă, peste linia continuă, iar în rezultat a lovit un pieton, care se deplasa pe marginea drumului.

Publicat

Accidentul rutier s-a întâmplat în dimineața zilei de 17 mai, pe o stradă din localitatea Goleni, raionul Edineț.

La volanul mașinii se afla o tânără de 28 de ani, originară din raionul Drochia. Aceasta nu ar fi ținut cont de situația rutieră și ar fi ieșit la o depășire, încălcând marcajul rutier. În timpul acestei manevre, șoferița nu ar fi ținut cont de gabaritele mașinii și ar fi lovit cu oglinda retrovizoare o femeie de 47 de ani, care mergea pe marginea drumului.

În urma loviturii puternice, pietonul a căzut doborât la pământ, iar la scurt timp a fost transportat la pământ pentru îngrijiri medicale.


În același timp, în imaginile surprinse la fața locului se poate vedea cum oglinda din partea stângă a mașinii a fost făcută țăndări.

Șoferița a fost supusă testului de alcoolemie, iar rezultatul a demonstrat că aceasta nu era băută în momentul producerii accidentului.

Oamenii legii investighează la moment toate circumstanțele în care s-a produs impactul.


Citește mai departe

Moldova

Caz șocant la Hîncești: Un bărbat de 41 de ani, bătut până la leșin de un grup de tineri la terasa unui local

Caz șocant în raionul Hîncești. Un bărbat a fost bătut crunt de un grup de persoane, la terasa unui local din satul Fîrlădeni.

Publicat

Atacatorii au plecat, lăsând victima fără cunoștință, după care ar fi revenit și și-au făcut necesitățile fiziologice peste acea persoană. Procurorii și polițiștii din Hîncești au reținut 3 suspecți, cu vârstele cuprinse între 21 și 30 de ani.

Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat încă la începutul lunii mai. Bănuiții, aflându-se la terasa localului cu pricina, și acționând coordonat, ar fi lovit victima, de 41 de ani, cu sticle goale de la băutură în cap, iar când bărbatul a căzut la pământ,  aceștia au continuat să-l bată cu pumnii și picioarele în regiunea capului, după care au părăsit locul faptei. La scurt timp, s-au întors la acea terasă, iar când au văzut că victima se află fără cunoștință, unul dintre făptuitori s-a apropiat și s-a urinat demonstrativ peste aceasta. Bărbatul agresat a fost dus la spital, în stare gravă. După mai multe căutări, forțele de ordine au identificat și reținut suspecții, după care au percheziționat domiciliile acestora. De la unul din ei au fost ridicate două arme, a căror proveniență urmează a fi stabilită.

În prezent, cei trei bănuiți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii vor cere pentru ei arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, atacatorii riscă până la 7 ani privare de libertate.Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente, la Băcioi

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente la Băcioi.

Publicat

După ce o secvență video a fost făcută publică pe rețelele sociale, Inspectoratul de Poliție Botanica s-a autosesizat. Potrivit oamenilor legii, incidentul ar fi avut loc la începutul lunii aprilie, însă până în prezent, nici victima și nici martorii nu au sesizat organele de drept.

În prezent, poliția întreprinde măsuri pentru identificarea persoanelor implicate în conflictul surprins în imagini. Ulterior, acestea urmează să fie audiate conform procedurii legale pentru a determina motivul care a dus la izbucnirea violențelor.

În context, Inspectoratul Botanica face apel la oricine deține informații suplimentare să coopereze cu autoritățile pentru a facilita soluționarea rapidă a acestui incident.Citește mai departe

topul săptămânii