Rețele de socializare

Moldova

Doi copii ce se plimbau cu aceeași trotinetă electrică, loviți de o mașină! Unul din minori a ajuns la spital

O plimbare în doi pe aceeași trotinetă s-a finalizat cu o spaimă pe cinste pentru doi minori. Băieții, de 11 și respectiv 12 ani, au fost loviți în plin de o mașină în timp ce se plimbau cu o trotinetă electrică.

Publicat

Totul a avut loc în dimineața de 11 aprilie, la intersecția străzilor Mihai Eminescu și Alexandru cel Bun din orașul Ungheni. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol, ne-a relatat că la volanul automobilului se afla un bărbat în vârstă de 66 de ani. Acesta nu ar fi observat în timp util copiii, care se deplasau cu trotineta pe strada principală, nu le-a cedat trecerea și i-a tamponat în plin.

Unul dintre minori, cel de 11 ani a fost transportat la spitalul raional Ungheni pentru îngrijiri medicale. Șoferul automobilului a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au demonstrat că acesta nu se afla în stare de ebrietate la volan. Pe caz a fost inițiată o anchetă penală.

În context, oamenii legii îndeamnă părinții să nu le permită copiilor să urce câte doi pe aceeași trotinetă și să se plimbe cu ele pe șosele, pentru a nu se expune pericolului. De asemenea, conducătorii de trotinete trebuie să poarte echipament de protecție și vestă cu elemente reflectorizante, să circule cu viteză redusă și să evite deplasarea printre mașini.


Totodată, poliția recomandă ca la traversarea străzii, utilizatorii trotinetelor să coboare de pe ele și să meargă doar la trecerea de pietoni, conducând trotineta de ghidon. Menționăm că, potrivit datelor oferite de poliție, în primele 3 luni ale acestui an s-au produs opt accidente rutiere cu implicarea trotinetelor, iar șapte persoane au fost rănite.Moldova

Depășire cu final trist: O șoferiță a ieșit cu mașina pe contrasens, lovind în plin un pieton

Ar fi ieșit la o depășire periculoasă, peste linia continuă, iar în rezultat a lovit un pieton, care se deplasa pe marginea drumului.

Publicat

Accidentul rutier s-a întâmplat în dimineața zilei de 17 mai, pe o stradă din localitatea Goleni, raionul Edineț.

La volanul mașinii se afla o tânără de 28 de ani, originară din raionul Drochia. Aceasta nu ar fi ținut cont de situația rutieră și ar fi ieșit la o depășire, încălcând marcajul rutier. În timpul acestei manevre, șoferița nu ar fi ținut cont de gabaritele mașinii și ar fi lovit cu oglinda retrovizoare o femeie de 47 de ani, care mergea pe marginea drumului.

În urma loviturii puternice, pietonul a căzut doborât la pământ, iar la scurt timp a fost transportat la pământ pentru îngrijiri medicale.


În același timp, în imaginile surprinse la fața locului se poate vedea cum oglinda din partea stângă a mașinii a fost făcută țăndări.

Șoferița a fost supusă testului de alcoolemie, iar rezultatul a demonstrat că aceasta nu era băută în momentul producerii accidentului.

Oamenii legii investighează la moment toate circumstanțele în care s-a produs impactul.


Citește mai departe

Moldova

Caz șocant la Hîncești: Un bărbat de 41 de ani, bătut până la leșin de un grup de tineri la terasa unui local

Caz șocant în raionul Hîncești. Un bărbat a fost bătut crunt de un grup de persoane, la terasa unui local din satul Fîrlădeni.

Publicat

Atacatorii au plecat, lăsând victima fără cunoștință, după care ar fi revenit și și-au făcut necesitățile fiziologice peste acea persoană. Procurorii și polițiștii din Hîncești au reținut 3 suspecți, cu vârstele cuprinse între 21 și 30 de ani.

Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat încă la începutul lunii mai. Bănuiții, aflându-se la terasa localului cu pricina, și acționând coordonat, ar fi lovit victima, de 41 de ani, cu sticle goale de la băutură în cap, iar când bărbatul a căzut la pământ,  aceștia au continuat să-l bată cu pumnii și picioarele în regiunea capului, după care au părăsit locul faptei. La scurt timp, s-au întors la acea terasă, iar când au văzut că victima se află fără cunoștință, unul dintre făptuitori s-a apropiat și s-a urinat demonstrativ peste aceasta. Bărbatul agresat a fost dus la spital, în stare gravă. După mai multe căutări, forțele de ordine au identificat și reținut suspecții, după care au percheziționat domiciliile acestora. De la unul din ei au fost ridicate două arme, a căror proveniență urmează a fi stabilită.

În prezent, cei trei bănuiți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii vor cere pentru ei arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, atacatorii riscă până la 7 ani privare de libertate.Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente, la Băcioi

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente la Băcioi.

Publicat

După ce o secvență video a fost făcută publică pe rețelele sociale, Inspectoratul de Poliție Botanica s-a autosesizat. Potrivit oamenilor legii, incidentul ar fi avut loc la începutul lunii aprilie, însă până în prezent, nici victima și nici martorii nu au sesizat organele de drept.

În prezent, poliția întreprinde măsuri pentru identificarea persoanelor implicate în conflictul surprins în imagini. Ulterior, acestea urmează să fie audiate conform procedurii legale pentru a determina motivul care a dus la izbucnirea violențelor.

În context, Inspectoratul Botanica face apel la oricine deține informații suplimentare să coopereze cu autoritățile pentru a facilita soluționarea rapidă a acestui incident.Citește mai departe

topul săptămânii