Rețele de socializare

Moldova

Ademenea femei pe internet, promițându-le relații de dragoste: Un deținut va mai sta 22 de ani la închisoare pentru șantaj și escrocherii

Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău au obținut o sentință de condamnare a unei persoane pentru comiterea a trei episoade de escrocherie și o infracțiune de șantaj.

Publicat

Conform sentinței, recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat, pentru concurs de infracțiuni, prin cumul parțial al pedepselor aplicate prin sentința respectivă și prin alte două sentințe anterior pronunțate, la închisoare pe un termen de 22 de ani, cu executare în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a exercita activități legate de gestionarea bunurilor materiale pe un termen de 5 ani și cu amendă în mărime de 3000 unități convenționale.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, fiind deținut în penitenciar, prin complicitate cu alte persoane neidentificate, prezentându-se în rețeaua de socializare „www.ok.ru” cu datele de identitate false „Jenea Coroi”, încerca să seducă femei vulnerabile emoțional, pentru a le înșela de bani. Astfel, obținând încrederea unei victime, după lungi discuții amoroase, sub pretextul că va rambursa personal mijloacele financiare acordate de companiile de microfinanțare și obiectele procurate în credit, la data de 14.09.2018, a determinat victima, să ia două credite în sumă de 8000 lei și 7200 lei, iar mai apoi, a determinat-o să meargă la un magazin de electrocasnice pentru a lua în credit un frigider.

Cu o lună mai devreme, prin aceeași schemă infracțională, a înșelat de bani o altă femeie, aceasta luând 16 000 de lei în credit, două telefoane mobile și un laptop.


Un an mai târziu, inculpatul a determinat încă o victimă, să îi transmită bani și două telefoane mobile, prejudiciind-o material în sumă de 44 998 lei.

Banii și bunurile luate în credit erau transmise persoanelor împuternicite de inculpat, sub diverse pretexte.

Peste doi ani, inculpatul, având intenția obținerii prin șantaj a unui folos financiar, a creat alt cont fals pe rețeaua de socializare „www.ok.ru”, cu datele „Nicorici Ion”, apoi a purtat discuții, atât scrise, cât și în regim video-online, cu o altă parte vătămată, solicitându-i deseori mijloace financiare. În continuare, sub pretextul unor viitoare relații amoroase, a provocat-o pe aceasta să-și dezgolească zonele intime ale corpului și să le înregistreze video, apoi să îi transmită imaginile.


Ulterior, amenințând victima cu violența, precum și cu răspândirea, atât rudelor și apropiaților acesteia, cât și altor persoane, a materialului video obținut anterior, i-a solicitat părții vătămate două telefoane mobile de model „iPhone 12 Pro Max”, un televizor de marca „LG”, mijloace bănești în sumă de 128 900 lei, care au fost transmise prin persoane interpuse. Prejudiciul material cauzat femeii se estimează la 232 386 lei.

Inculpatul, aflat în detenție, a refuzat să fie adus în instanță pentru a participa la judecarea cauzei, totodată, pe perioada urmăririi penale, a refuzat să ofere careva declarații pe marginea învinuirilor aduse.


Moldova

Depășire cu final trist: O șoferiță a ieșit cu mașina pe contrasens, lovind în plin un pieton

Ar fi ieșit la o depășire periculoasă, peste linia continuă, iar în rezultat a lovit un pieton, care se deplasa pe marginea drumului.

Publicat

Accidentul rutier s-a întâmplat în dimineața zilei de 17 mai, pe o stradă din localitatea Goleni, raionul Edineț.

La volanul mașinii se afla o tânără de 28 de ani, originară din raionul Drochia. Aceasta nu ar fi ținut cont de situația rutieră și ar fi ieșit la o depășire, încălcând marcajul rutier. În timpul acestei manevre, șoferița nu ar fi ținut cont de gabaritele mașinii și ar fi lovit cu oglinda retrovizoare o femeie de 47 de ani, care mergea pe marginea drumului.

În urma loviturii puternice, pietonul a căzut doborât la pământ, iar la scurt timp a fost transportat la pământ pentru îngrijiri medicale.


În același timp, în imaginile surprinse la fața locului se poate vedea cum oglinda din partea stângă a mașinii a fost făcută țăndări.

Șoferița a fost supusă testului de alcoolemie, iar rezultatul a demonstrat că aceasta nu era băută în momentul producerii accidentului.

Oamenii legii investighează la moment toate circumstanțele în care s-a produs impactul.


Citește mai departe

Moldova

Caz șocant la Hîncești: Un bărbat de 41 de ani, bătut până la leșin de un grup de tineri la terasa unui local

Caz șocant în raionul Hîncești. Un bărbat a fost bătut crunt de un grup de persoane, la terasa unui local din satul Fîrlădeni.

Publicat

Atacatorii au plecat, lăsând victima fără cunoștință, după care ar fi revenit și și-au făcut necesitățile fiziologice peste acea persoană. Procurorii și polițiștii din Hîncești au reținut 3 suspecți, cu vârstele cuprinse între 21 și 30 de ani.

Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat încă la începutul lunii mai. Bănuiții, aflându-se la terasa localului cu pricina, și acționând coordonat, ar fi lovit victima, de 41 de ani, cu sticle goale de la băutură în cap, iar când bărbatul a căzut la pământ,  aceștia au continuat să-l bată cu pumnii și picioarele în regiunea capului, după care au părăsit locul faptei. La scurt timp, s-au întors la acea terasă, iar când au văzut că victima se află fără cunoștință, unul dintre făptuitori s-a apropiat și s-a urinat demonstrativ peste aceasta. Bărbatul agresat a fost dus la spital, în stare gravă. După mai multe căutări, forțele de ordine au identificat și reținut suspecții, după care au percheziționat domiciliile acestora. De la unul din ei au fost ridicate două arme, a căror proveniență urmează a fi stabilită.

În prezent, cei trei bănuiți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii vor cere pentru ei arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, atacatorii riscă până la 7 ani privare de libertate.Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente, la Băcioi

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente la Băcioi.

Publicat

După ce o secvență video a fost făcută publică pe rețelele sociale, Inspectoratul de Poliție Botanica s-a autosesizat. Potrivit oamenilor legii, incidentul ar fi avut loc la începutul lunii aprilie, însă până în prezent, nici victima și nici martorii nu au sesizat organele de drept.

În prezent, poliția întreprinde măsuri pentru identificarea persoanelor implicate în conflictul surprins în imagini. Ulterior, acestea urmează să fie audiate conform procedurii legale pentru a determina motivul care a dus la izbucnirea violențelor.

În context, Inspectoratul Botanica face apel la oricine deține informații suplimentare să coopereze cu autoritățile pentru a facilita soluționarea rapidă a acestui incident.Citește mai departe

topul săptămânii