Rețele de socializare

Moldova

Ar fi apelat la două autorități criminale ca să-și șantajeze vecinul. Complicii organizatorului au ajuns pe mâna poliției

Ar fi apelat la două autorități criminale ca să-și șantajeze vecinul. Complicii acestuia au ajuns pe mâna poliției, după ce au estorcat de la victimă suma de 5.000 de euro.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, totul a început în luna mai 2023, în capitala Germaniei. Victima, un bărbat de 35 ani, originar din Orhei, aflându-se în Berlin împreună cu familia sa, ar fi avut un conflict cu un vecin, la fel moldovean. Atunci acesta a apelat la două autorități criminale pentru a-și rezolva conflictul.

În schimb, aceștia i-au cerut 5000 de euro. Astfel, victima a fost chemată într-un parc din Berlin, unde s-au adunat peste 40 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 57 de ani, din diferite țări, iar în urma discuțiilor, s-a decis ca să achite suma solicitată pentru a scăpa de șantajul grupului criminal.

Amenințările și șantajul au continuat și după ce victima s-a întors în Republica Moldova, de aceea, bărbatul a cerut ajutorul poliției. Astfel, la 21 martie, oamenii legii, cu suportul mascaților din BPDS „Fulger” au efectuat cinci percheziții în municipiile Chișinău și Orhei la membrii grupărilor.


Totodată, doi bănuiți de 46 și 56 de ani, originari din mun. Orhei și Ungheni au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alte două persoane sunt anunțate în căutare. În ceea ce privește organizatorul schemei, identitatea lui a fost stabilită, acesta, de asemenea, fiind în căutare. Cercetările pe caz continuă, iar bănuiții riscă până la 7 ani de pușcărie.

 


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii