Rețele de socializare

Moldova

23 de accidente rutiere s-au produs dis-de-dimineață în capitală. Implicate au fost și mașini private, dar și transport public

În primele ore ale dimineții de 13 martie, pe străzile din capitală s-au produs 23 de accidente rutiere, soldate cu pagube materiale. În coliziuni au fost implicate atât unități de transport personale, cât și vehicule de rută. 

Publicat

În primul caz, mai mulți pasageri au tras o sperietură zdravănă, după ce microbuzul în care se aflau a fost tamponat din spate de o mașină de taxi. Accidentul s-a întâmplat pe bulevardul Dacia din capitală.

Un taximetrist nu ar fi ținut cont de distanța de frânre și s-a izbit violent în partea din spate a unui micorbuz de rută. La fața locului a intervenit poliția, pentru a documenta cazul. Deși în microbuz, se aflau mai mulți pasageri, nimeni nu a avut de suferit în urma coliziunii. Oamenii legii urmează să stabilească cu exactitate circumstanțele accidentului, dar și cine dintre șoferi se face vinovat de producerea acestuia.

Un alt impact violent s-a produs pe strada Vasile Alecsandri din capitală. Trei mașini au fost făcute zob, după ce nu ar fi putut împărți o bandă. Deși mașinile au fost avariate semnificativ, nicio persoană nu a fost traumatizată. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor.


Potrivit legislației în vigoare, șoferii vinovați de producerea accidentelor rutiere riscă să fie sancționați cu 1500 de lei și șase puncte de penalizare.


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii