Rețele de socializare

Moldova

Cum arată un weekend pe străzile din Chișinău: Mașini avariate, persoane rănite și șoferi fugari

Accidentele rutiere s-au ținut scai de străzile capitalei, în weekend. În rezultat, cel puțin 4 persoane au ajuns la spital, iar zeci de mașini au fost avariate.

Publicat

Unul dintre cazuri a avut loc în dimineața de 02 martie, pe strada Miorița din cartierul Telecentru. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de supraveghere instalată în preajmă. Potrivit poliției, totul s-ar fi întâmplat după ce un șofer, care se deplasa cu viteză excesivă, s-a izbit în automobilul din fața sa, care încetinise pentru a efectua o manevră regulamentară la stânga. Impactul a fost atât de violent, încât unul din vehicule a fost proiectat pe contrasens, ciocnindu-se frontal cu un alt vehicul. Șoferul care ar fi provocat totul a fugit de la locul faptei. În urma impactului, 4 persoane au ajuns la spital. Mai exact, este vorba de un pasager aflat în mașina șoferului vinovat, și alți trei din vehiculul tamponat frontal. În seara aceleiași zile, șoferul care s-ar face vinovat s-a predat benevol poliției, iar în prezent este cercetat penal.


În seara aceleiași zile, un alt accident grav s-a produs tot în cartierul Telecentru. Un microbuz marfar s-a răsturnat la intersecția străzii Pietrarilor cu Drumul Viilor. Înainte de accident, însă, un martor ocular a surprins microbuzul în cauză, în sectorul Buiucani al capitalei, cum a intrat pe un sens giratoriu invers, deplasându-se de la stânga spre dreapta.

La scurt timp, s-a aflat și despre producerea accidentului. Potrivit oamenilor legii, șoferul ar fi fugit de la locul accidentului, și nu a fost încă reținut. Microbuzul său a fost evacuat la o parcare specială.


Iar în data de 3 martie, un alt șofer a pierdut controlul volanului și s-a izbit cu vehiculul său în gardul unei biserici. S-a întâmplat la intersercția străzilor Alba Iulia și Ion Pelivan, în sectorul Buiucani.

De această dată, nimeni nu a avut de suferit, iar poliția nu a fost chemată la locul faptei. În context, oamenii legii vin cu un apel repetat către chișinăuieni, în special, el fiind unul dintre cele mai aglomerate orașe din țară, să respecte cu strictețe regulile de circulație, pentru a evita producerea coliziunilor.

echipa.md


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii