Rețele de socializare

Moldova

VIDEO (+18) „Afaceri sexuale” la SIS. PRESA: Un șef îi „vinde cu reducere” altui șef, prostituate din stânga Nistrului

Un șef de direcție din cadrul Serviciului de Securitate și Informații l-ar fi filmat pe ascuns pe un șef-adjunct de direcție, din cadrul aceleiași instituții, în timp ce îi „propune” servicii sexuale, la prețuri preferențiale, cu o femei din stânga Nistrului.

Publicat

Reporterii PulsMedia.MD au intrat în posesia unei înregistrări video în care doi tipi discută despre sexul comercial, iar cel care filmează îi propune interlocutorului său prostituate din stânga Nistrului la un preț de 50 de euro, serviciile cărora în realitate ar fi costat dublu sau triplu.

Din același filmuleț se înțelege că autorul nu face pentru prima oară acțiuni de acest gen, pasibile de a fi documentate de către organele abilitate în baza articolului 220 din Codul Penal:


„Articolul 220. Proxenetismul
(1) Îndemnul sau determinarea la prostituţie ori înlesnirea practicării prostituţiei, ori tragerea de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către o altă persoană, precum şi recrutarea unei persoane pentru prostituţie,
se pedepsesc cu amendă în mărime de la 200 la 800 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 5 ani”.

Sursele PulsMedia susțin că cei doi eroi ai acestui filmuleț ar fi doi șefi din cadrul Serviciului de Informații și Securitate. Cel care apare în imagine ar fi Vasile Talmăzeanu, adjunctul lui Gheorghe Racoviță, șeful Direcției Spionaj Extern, iar cel din spatele camerei de filmat este Radu Ciumacenco, șeful Direcției Integritate Teritorială, care de fapt este responsabil pe segmentul transnistrean și regiunea autonomă Găgăuzia.

 


„ – Eu avem cu 50 transnistrene
– Frumoase?
– Haroșii!
– Bunișoare, așa-i?
– Eee, el când le-a văzut…
– Tu ai acum, dacă o să vrem vreodată să ne ducem la curve? Cât acolo, 50 de Euro, când trebuie?
– 50, da-s haroșie!
– 50 de Euro?
– Și iată de exemplu, noi dacă ne ducem amândoi este 100 de Euro?
– Da!
Local trebuie?
– Ei dap. la saună le iau!
– Vezi că dacă tu le aduci trebuie să…ai prioritate, mai ieftin trebuie…
– Ei da, 50 de om wăi. Ele costă câte 100 – 150…cu din ăștia străini.
– Ei da? Ap dacă eu o odată o să am 100 de Euro, numai îți spun Radu eu am 100 de Euro.
– (…) Hai să ne f##em!
– Minunat”
Nu se cunoaște perioada de timp în care a avut loc discuția, dar nici scopul cu care ar fI înregistrat pe ascuns Radu Ciumacenco dialogul pe care l-a avut cu Talmăzeanu, în timp ce îi propune sex comercial cu femei din stânga Nistrului, zonă de care ar fi responsabil în activitatea de serviciu.

Am încercat să obținem un comentariu de la cei doi șef SIS, însă nu am putut face rost de datele de contact ale acestora, iar Daniela Mînzat, ofițerul de presă al SIS, nu a răspuns la apelurile insistente ale reporterilor PulsMedia pentru a oferi o reacție din partea instituției cu referire la această situație.

Totodată, aici este de menționat că autorul filmulețului, Radu Ciumacenco, este unul dintre ofițerii SIS care prin deceretul ex-președintelui Igor Dodon a fost numit membru al Colegiului Serviciului de Informații și Securitate. Anterior, fostul viceministru de externe, Valeriu Ostalep, l-a acuzat de nenumărate ori pe Ciumacenco că ar fi cel care stă în spatele la majoritatea canalelor de Telegram care discreditează oamenii.


Aceleași acuzații în adresa lui Radu Ciumacenco au fost făcute public și de către colonelul în rezervă SIS și fost șef al Direcției Spionaj Extern din cadrul SIS, Alexei Serebreanschi.

N.R. În conformitate cu legislația în vigoare, redacția PulsMedia.MD oferă dreptul la replică celor vizați.


Advertisement

Moldova

Gelozie criminală: O tânără de 21 de ani ar fi fost omorâtă cu sânge rece de către iubitul ei

Caz strigător la cer. O tânără de 21 de ani ar fi fost omorâtă cu sânge rece de către iubitul ei.

Publicat

Totul a avut încă în data de 19 mai, despre caz s-a aflat însă abia acum, după un anunț făcut pe rețelele sociale. Deși nu este specificat cum anume a fost comisă scrima, autorul postării scrie că fata a murit în chinuri groaznice.

Potrivit informațiilor preliminare, oferite de poliție, victima se afla cu iubitul ei într-un apartament din sectorul  Rîșcani al capitalei. Între ei s-ar fi iscat o ceartă, iar într-un moment de furie, bănuitul ar fi omorât-o. Când și-a dat seama ce a făcut, tânărul, în vârstă de 28 de ani s-a predat singur poliției.

În prezent, acesta este reținut. O cauză preliminară a scandalului iscat între cei doi ar fi gelozia, mai spun oamenii legii.


În data de 22 mai, tânăra de 21 de ani a fost petrecută pe ultimul drum.


Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional! Momentul în care un tânăr a căzut în gol de la etajul 6

Un tânăr de 21de ani se află între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la etajul șase al unui bloc de locuit. Incidentul dramatic a avut loc în seara zilei de 22 mai, pe strada Putnei din Chișinău.

Publicat

Tânărul se afla acasă împreună cu iubita sa cu puțin timp înainte de incident. Aceasta ar fi fost prezentă la scena groaznică și le-a spus polițiștilor că tânărul ar fi căzut în gol, după ce a urcat pe geam să fumeze. Într-un moment dat, acesta ar fi alunecat, însă ar fi reușit  să se apuce cu mâinile de o țeavă. Mai mult, concubina ar fi încercat să-l ajute, însă tânărul a căzut în cele din urmă în gol.

În urma căzăturii, victima a suferit multiple traumatisme și a fost dus de urgență la spital. La moment, tânărul se află în stare gravă, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale acestuia.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o anchetă, în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele în care a căzut tânărul.Citește mai departe

Moldova

La un pas de tragedie: Un bărbat de 67 de ani, scos de salvatori dintr-o fântână adâncă de 6 metri

Salvatorii din capitală au salvat o persoană căzută într-o fântână din propria gospodărie. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de 22 mai 2024 în comuna Trușeni, municipiul Chișinău.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 16:03. Imediat, la fața locului au intervenit angajații Direcției regionale cătare-salvare nr.1 a IGSU, care au stabilit că bărbatul din imprudență a căzut în fântână la o adâncime de 6 metri. În scurt timp, angajații IGSU au reușit să extragă la suprafață persoana, un bărbat în vârstă de 67 de ani.

Ulterior, acesta în stare conștientă a fost predat echipajului de medici, pentru îngrijiri medicale de rigoare.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2024 angajații IGSU au salvat din fântâni două persoane.


În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 44 situații de risc.


Citește mai departe

topul săptămânii