Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ O femeie din Georgia, prinsă în vama moldo-ucraineană cu valiza ticsită cu stupefiante

S-a pornit spre Ucraina cu sute de pastile stupefiante în geantă. Este isprava unei cetățene a Georgiei în vârstă de 49 de ani, prinsă în punctul vamal Palanca.

Publicat

Aceasta era pasageră într-un autocar de cursă regulată Chișinău-Odesa. În rezultatul controlului bagajelor pasagerelor, la care au participat și patrupezii vamali asistați de chinologi, în gențile femeii au fost depistate peste 460 pastile și 5 fiole, medicamente ce sunt incluse în lista substanțelor psihotrope, a căror transportare peste frontieră este interzisă.

Prin urmare, medicamentele au fost ridicate, iar investigațiile continuă. De menționat că medicamentele pot fi scoase din țară doar cu acestea să fie însoțite și de rețeta în baza căreia au fost eliberate sau de alte acte emise de către instituțiile medicale, unde să fie indicată denumirea medicamentelor, modul și durata de administrare.

Totodată, cantitatea care poate fi scoasă din țară este limitată.


echipa.md


Moldova

Ar fi dat foc autobuzului școlar: Doi elevi, reținuți pe urme fierbinți de poliția din Hîncești

Ar fi dat foc autobuzului școlar. Poliția din Hîncești a reținut pe urme fierbinți doi elevi, bănuiți că ar incendiat intenționat vehiculul ce aparține gimnaziului din satul Cioara, unde-și făceau studiile.

Publicat

Incendiul ar fi fost provocat în dimineața de 19 aprilie, chiar pe teritoriul instituției de învățământ. La fața locului au intervenit pompierii, dar și un echipaj al poliției. Deși s-a intervenit în forță, autobuzul școlar a ars în totalitate.

Potrivit datelor oferite de Cristina Vicol, ofițerul superior de presă de la IP Hîncești, oamenii legii au inițiat imediat căutările, și, la scurt timp, i-au prins pe cei doi elevi pe urme fierbinți.

Aceștia au fost duși la poliție unde vor fi audiați în prezența părinților,  pentru a stabili dacă sunt implicați în această infracțiune, iar dacă da, atunci ce i-ar fi făcut să dea foc autobuzului școlar.



Citește mai departe

Moldova

Incendiu într-un local din Chișinău: Bucătăria a fost grav afectată, iar o persoană a ajuns la spital

Momente de panică pentru angajații și oaspeții unui local din Chișinău. Încăperea a fost învăluită de un fum dens și un miros insuportabil după ce bucătăria a luat foc.

Publicat

Totul s-a întâmplat în prima parte a zilei de 19 aprilie, puțin după ora 11.00, într-un local de pe strada Gheorghe Asachi în cartierul Telecentru. La fața locului au intervenit de urgență două echipaje de pompieri, iar la fața locului au constatat că flăcările au izbucnit după ce uleiul din friteuză s-a supraîncălzit și a luat foc.

Focul a fost stins la scurt timp cu mijlocele de primă intervenție, însă, până la sosirea pompierilor, se pare că unul dintre angajați ar fi încercat să domolească singur flăcările, iar în rezultat a suferit arsuri la braț, fiind dus la spital.

Flăcările au fost stinse în mai puțin de 20 de minute, însă, cu toate acestea au reușit să distrugă mai multe bunuri materiale din interiorul bucătăriei, cu o suprafață de 12 m2.


Cauza și circumstanțele exacte ale producerii incendiului urmează să fie stabilite în urma unei investigații.


Citește mai departe

Moldova

Iresponsabilitatea costă: Nouă persoane au fost sancționate pentru că au dat foc vegetației uscate

Iresponsabilitatea i-a bătut la buzunare. Nouă persoane au fost sancționate, timp de o săptămână, pentru că au dat foc intenționat vegetației uscate.

Publicat

Mai exact, spun oamenii legii, este vorba de 5 oameni din raionul Fălești, trei din Rîșcani și unul din Bălți. Suma totală a amenzilor aplicate se ridică la aproximativ 19.000 de lei.

Mai mult, cinci dintre aceste persoane, pe lângă faptul că vor scoate bani din buzunar, vor trebui să facă și ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Oamenii legii totuși menționează că față de săptămâna precedentă, numărul încălcărilor a scăzut, atunci fiind amendate 23 de persoane. Potrivit IGSU, de la începutul anului aproape 1.200 de incendii de vegetație care au distrus peste 2.500 de hectare de teren.

În context, IGSU atenționează încă o dată cetățenii că focul în vegetația uscată poate fi extrem de periculos! Este important să se evite aprinderea focurilor în grădini, arderea gunoiului sau a crengilor și utilizarea focului deschis pentru curățenie.


Aruncarea țigărilor sau a chibriturilor aprinse pe iarbă uscată sau în zonele forestiere și agricole trebuie evitată cu strictețe. De asemenea, este crucial să fie monitorizați copiii și să li se interzică jocul cu focul sau alte surse de ardere.

În caz de situații de risc, oamenii trebuie să ceară ajutor la numărul scurt 112.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii