Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Lovită de un amic, a zburat tocmai pe carosabil: O fată a căzut aproape sub roțile unei mașini, după ce un băiat din gașcă i-a dat un picior

La un pas de tragedie. O tânără, lovită, mai în glumă, mai în serios, de un băiat cu care se afla la un semafor din sectorul Buiucani al capitalei, a zburat până pe carosabil.

Publicat

Șoferul, în fața căruia a căzut tânăra, a reușit să reacționeze în timp pentru a evita un accident.

Incidentul s-a petrecut ieri, in jurul orei 16:00, la intersecția străzilor Ala Iulia și Paris.

Imaginile au fost expediate redacției UNIMEDIA, iar cititorul speră că părinții adolescenților le vor vedea și vor discuta cu copiii despre pericolele unor astfel de „glume”.
Advertisement

Moldova

Peste 1 milion de lei încasați și peste 13 mii de kg de lingouri din aluminiu confiscate, într-un dosar de contrabandă

Procuratura Generală informează, că prin sentința Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, din 28 noiembrie 2022, un bărbat în vârstă de 55 de ani de origine turcă și o societate cu răspundere limitată au fost condamnați pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

Publicat

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe termen de 4 ani cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de 4 ani. Compania învinuită a fost sancționată cu amendă în mărime de 200 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita activitate ce ţine de colectarea, păstrarea, prelucrarea, comercializarea, precum şi exportul resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase, de baterii de acumulatoare uzate, inclusiv în stare prelucrată, pe un termen de 5 ani.

Din contul ambilor învinuiți s-a încasat în beneficiul statului, suma de 1 374 051.32 lei, cu titlu de prejudiciu material cauzat prin infracțiune.
Instanța a mai dispus ca lingourile din aluminiu în cantitate de 13 164 kg, deşeurile din aluminiu în cantitate 9 030 kg, ridicate în cadrul cercetării la faţa locului, urmează a fi trecute în folosul statului la intrarea sentinţei în vigoare.

Reamintim că bărbatul, cât și compania învinuită, au fost acuzați de faptul că, în perioada anilor 2013-2014, în lipsa licenței corespunzătoare, au organizat o secție clandestină de colectare, păstrare și topire a resturilor și deșeurilor de metale neferoase ce conțin aluminiu, care nu a fost înregistrată în modul stabilit de legislație la organele competente, unde au colectat, păstrat și confecționat prin topire lingouri din aluminiu în volum de 67 286 kg, pe care le-au exportat treptat la diferite companii din Turcia.


Menționăm că, inculpatul cât și administratorul companiei, în procesul de audiere, nu și-au recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunilor care li se încriminează, declarând că au activat legal.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.


Citește mai departe

Moldova

Accident fatal în raionul Căușeni. O femeie de 60 de ani a decedat după ce două vehicule s-au tamponat

Accident fatal în raionul Căușeni. O femeie de 60 de ani a decedat după ce autoturismul în care se afla ca pasageră s-a tamponat cu un alt vehicul.

Publicat

Totul a avut loc în data de 04 decembrie, în jurul orei 18:15, în apropierea localității Griorievca.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Căușeni, Mariana Didenco, la fața locului, polițiștii au stabilit preliminar că un automobil de marca ,,Ford Transit”, condus de un bărbat de 60 ani, la ieșirea din localitate, neadaptând viteza la condițiile de drum, ieșind pe banda de deplasare din sens opus, tamponând automobilul de marca BMW, condus de un tânăr de 25 ani.

Urmare a impactului ambele unități de transport au derapat de pe traseu inversându-se, iar o femeie de 60 ani, având calitatea de pasager în automobilul de marca Ford, în urma traumatismelor primite a decedat la fața locului.


Ambii șoferi fiind testați cu aparatul Drager, s-au constatat rezultate negative la prezența alcoolului în aerul expirat.

Pe caz a fost inițiat un proces penal în baza art. 264 Cod Penal, pentru a fi stabilite toate circumstanțele producerii accidentului.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ O femeie de 68 de ani a căzut într-o fântână cu adâncimea de 8 metri. A fost nevoie de ajutorul pompierilor

În dimineața zilei de 03 decembrie 2022 salvatorii IGSU au intervenit pentru a extrage o persoană căzută într-o fântână cu apă din localitatea Octeabriscoe, raionul Sîngerei.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:47. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri din cadrul Direcției regionale căutare – salvare nr.2.

Ajunși, aceștia au stabilit că persoana se afla în fântână la o adâncime de circa 8 metri. Datorită intervenției operative angajații IGSU, cu ajutorul echipamentului specializat au extras la suprafață femeia în vârstă de 68 de ani.

Totodată, la locul incidentului au fost alertați medicii serviciului de urgență, care în urma investigațiilor au stabilit că femeia nu a suferit traumatisme. Pentru îngrijiri ulterioare, aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal Bălți.


La moment viața femeie este în afara oricărui pericol. Circumstanțele și cauza incidentului urmează a fi stabilite ulterior. Potrivit IGSU, în ultimele 48 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 44 situații de risc.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii