Rețele de socializare

Moldova

O tânără șoferiță, identificată la frontieră cu un permis de conducere falsificat

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Palanca au ridicat un permis de conducere american, cu semne vădite de falsificare. Posesoarea documentului este cetățeancă a SUA, în vârstă de 38 de ani.

Publicat

Pe sensul de intrare în R. Moldova, cetățeanca s-a prezentat la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina. Printre documentele înmânate la controlul de rigoare, polițiștii de frontieră au observat că permisul de conducere nu corespunde unui act autentic, fiind constatate mai multe elemente de falsificare. La cele depistate, tânăra a declarat că obținuse documentul prin intermediul unei persoane, identificate pe rețelele de socializare. Ar fi oferit suma de 150 de dolari.

În continuare, cercetările se desfășoară sub aspectul elucidării tuturor circumstanțelor. Persoana din SUA și-a putut continua călătoria în calitate de șoferiță, prezentând cel de-al doilea permis de conducere autentic.

echipa.md


Advertisement

Moldova

Atelier de fabricare ilegală a dispozitivelor de clonare a cartelelor bancare, pentru bancomatele din Europa – destructurat

Ofițerii Direcției investigare infracțiuni economice a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a doi bărbați învinuiți de fabricarea și asamblarea într-un atelier din Chișinău a dispozitivelor de clonare a cartelelor bancare.

Publicat

Acestea erau destinate instalării ilegale la bancomatele din statele europene, ca parte componentă a dispozitivului de bază de introducere a cartelei bancare. Pentru asigurarea reținerii lor,oamenii legii le-au monitorizat întrevederile și comunicarea. Au urmat peste 10 percheziții în Chișinău, inclusiv în atelierul ilegal, domiciliile și automobilele acestora.

Acolo, oamenii legii au ridicat și circa 100 de cartele – atât reale, de la diferite bănci din străinătate, cât și cartele albe cu bandă magnetică, pregătite pentru a fi falsificate. Totodată, din atelier au fost ridicate și camere video ascunse ce ar fi urmat să fie montate camuflat în dispozitivele de iluminare a bancomatului sau alte părți ale acestuia. Suplimentar, de la cei doi au fost ridicate calculatoare și peste 450.000 lei deținuți inclusiv în euro, lire sterline și shekeli israelieni.

Cei doi sunt din Moldova și au vârste de peste 40 de ani, iar anterior, ambii au fost pedepsiți penal pentru infracțiuni similare – unul prin aplicarea amenzii de 25.000 lei, iar altul a fost amnistiat. Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) le-au prezentat ambilor învinuirea pentru pregătirea fabricării/punerii în circulație a cartelelor bancare false și comercializarea dispozitivelor de falsificare a acestora. Investigațiile continuă, timp în care cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un autocamion care transporta cărbune s-a răsturnat în șanț , la Fălești

Accident rutier pe teritoriul raionul Fălești. Un autocamion care transporta cărbune s-a răsturnat în șanț.

Publicat

Totul a avut loc în data de 3 octombrie, în apropierea satului Taxobeni. În imaginile surprinse de martorei la fața locului poate fi observat autocamionul răsturnat chiar într-o curbă periculoasă, cărbunii transportați fiind împrăștiați la marginea drumului.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Fălești, Svetlana Talpă, a declarat că din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în urma accidentului. Șoferul a reușit de să iasă din vehicul până la venirea ajutoarelor. Cauza exactă din care conducătorul vehiculului nu s-a isprăvit cu ghidajul urmează a fi stabilită în cadrul unei anchete.


Citește mai departe

Moldova

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins pe mai multe adrese din Chișinău. Este vizat centrul ARTICO

CNA și procurorii anticorupție au operat percheziții într-un caz de deposedare ilicită a statului de un teren, pe care l-au înstrăinat ulterior cu 2 milioane de euro.

Publicat

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și Procurorii Anticorupție au efectuat percheziții la mai multe adrese pe un caz de escrocherie și de sustragere a documentelor dintr-o cauză civilă – acțiuni frauduloase care au condus la obținerea fictivă a dreptului de proprietate asupra unui teren din proprietatea statului, situat în mun. Chișinău.

Potrivit materialelor cauzei, un grup de persoane, care a deținut diferite funcții în cadrul unei fundații de copii din Republica Moldova, dar și în cadrul sistemului judecătoresc, ar fi operat modificări în unele dosare civile și fișe de evidență a dosarelor, pentru a organiza deposedarea Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO de un teren cu suprafața de 0, 543 ha de lângă parcul ”Dendrariu” din mun. Chișinău, pe care l-au înstrăinat ulterior unui agent economic la un preț de circa 2 000 000 de euro.

Astfel, în cadrul cauzei penale se investighează acțiunile a 4 persoane, participante sub aspectul escrocheriei în proporții deosebit de mari, dar și sub aspectul sustragerii de documente din instanța de judecată. În scopul acumulării materialului probator, au fost efectuate 9 percheziții în urma cărora au fost ridicate mai multe dispozitive electronice de păstrare a informațiilor.


Persoanele în privința cărora au fost efectuate acțiunile de urmărire penală urmează a fi cercetate în stare de libertate.


Citește mai departe

topul săptămânii