Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Pericole „pe două roți”

Trotinetele electrice s-au înmulţit la număr în Chişinău în ultimii ani, iar în prezent, cu preţurile actuale la carburant şi cu apariţia serviciilor de sharing, numărul lor a crescut şi mai mult.

Publicat

Și-au pus viețile în pericol. Doi adulți și doi copii puteau ajunge pe capota unei mașini și totul din cauza că s-au angajat să traverseze trecerea de pietoni pe trotinetele electrice. Totul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe strada ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei. Imaginile au fost surprinse de camera de bord instalată în mașina care a fost la un pas de a provoca impactul.

Un alt caz a fost surprins pe bulevardul Traian. Acolo, un tânăr a traversat strada pe trotinetă, neregulamentar, direct printre mașini. Secvențele video au stârnit un val de critici pe rețelele de socializare. Unul din administratorii firmei ce oferă în arendă trotinete electrice a scris în comentarii că circulația a câte două persoane pe ele este strict interzisă.

Cât ține de lege, săptămâna precedentă Guvernul a aprobat unele modificări, inclusiv legate de transportul Alternativ, care o nouă categorie de vehicule, ciclomotoarele. În acestea se vor încadra toate categoriile de vehicule cu propulsie, neîncadrate în alte categorii.


Astfel, conducătorii acestor vehicule vor avea aceeași răspundere în trafic pentru încălcările comise. Însă, până când legea va fi adoptată, poliția vine cu recomandări pentru trotinetiști. În primul rând, oamenii legii le sugerează să fie echipați cu căști, deoarece în cazul căderii de pe trotinete, ei ar putea suferi diverse traumatisme.

Menționăm că trotinetele electrice pot dezvolta viteza de la 10 la 70 de km pe oră, iar unele din ele pot atinge chiar viteza de 90 km/h, având un risc sporit de dezechilibrare și producerea unui incident.

De aceea, persoanele care optează pentru ele sunt îndemnate să manifeste prudență maximă și să respecte normele și regulile de circulație.Ediție TV

/VIDEO/ Furt surprins de camere: Minorul care apare în imagini este căutat de poliție, suspectat de furt

A intrat în toiul nopții într-un oficiu, a furat un telefon, iar apoi a dat bir cu fugiții. Minorul care apare în imagini este căutat de poliție, suspectat de furt.

Publicat

Totul a avut loc în noaptea de 5 iulie, în jurul orei 02.20 de minute, într-un oficiu din preajma gării feroviare din capital.

Camerele de supraveghere au surprins cum băiatul intră în oficiu, sustrage telefonul și pleacă într-o direcție necunoscută. Poliția a înregistrat cazul, însă până la moment, suspectul nu a fost identificat.

În acest context, persoanele care au recunoscut minorul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 060 886 576.


Confidențialitatea surselor de informare este garantată.

echipa.md

 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în propria casă

Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost snopit în bătăi în propria casă.

Publicat

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în prima jumătate a zilei de 6 iulie, în locuința sa din satul Ivanovca, din raionul Hîncești. Medicul legist venit cu poliția la fața locului a constatat preliminar că decesul victimei a survenit după ce bărbatul a fost bătut crunt.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, anterior judecat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, tipul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ I-au stricat plăcerea. Un bărbat s-a pomenit cu poliția la ușă pentru că inhala marijuana în apartament

Un bărbat de 46 de ani, originar din raionul Leova, a fost reținut după ce polițiștii de la Ciocana au depistat în apartamentul pe care-l închiria, substanțe cu conținut stupefiant.

Publicat

În rezultatul cercetărilor desfășurate în locuință, forțele de ordine au depistat masă vegetală de culoare verde mărunțită cu miros specific de marijuană și un aparat confecționat artizanal pentru consum de substanțe narcotice.

Polițiștii au ridicat substanțele pentru a fi supuse expertizei, astfel în dependență de rezultatele acesteia, suspectul va fi tras la răspundere conform legislației în vigoare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii