Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Vânzătoarea unui magazin, atacată și jefuită la serviciu. Suspecții – reținuți

Doi bărbați cu vârstele de 23 și 44 de ani, originari din raionul Ialoveni și Taraclia, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, fiind învinuiți de comiterea unui jaf.

Publicat

Ambii sunt anterior judecați pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.

În noaptea de 2 spre 3 aprilie curent, în jurul orei 03:40, angajații Inspectoratului de poliție Buiucani, au fost sesizați de o angajată a unui magazin amplasat pe str. Milano din capitală, comunicând că a fost jefuită.

La fața locului femeia a declarat polițiștilor că, în timp ce se afla la serviciu, au intrat două persoane și aplicând forța fizică, în mod deschis au sustras din aparatul de casă mijloace bănești, după care au plecat într-o direcție necunoscută.


Prejudiciul cauzat a fost estimat la 3 800 de lei.

Ofițerii de investigație și de urmărire penală au dispus mai multe acțiuni privind identificarea și reținerea suspecților în comiterea infracțiunii.

Astfel, urmare a măsurilor întreprinse, suspecții au fost reținuți și escortați la Inspectorat.


În urma audierilor bărbații și-au recunoscut vina.

Totodată, polițiștii au stabilit că unul dintre suspecți a fost eliberat în anul 2021 din detenție.

Conform legislației pentru fapta comisă bărbații riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.


Moldova

Incendii devastatoare la Orhei și Anenii Noi: O femeie a decedat, iar un bărbat s-a intoxicat cu fum

Două incendii izbucnite în ultimele 24 de ore au mobilizat echipele de pompieri din raioanele Orhei și Anenii Noi.

Publicat

Primul incendiu a avut loc într-un apartament dintr-un bloc cu cinci etaje de pe strada Tamara Ciobanu din Orhei. Focul, izbucnit de la o țigară nestinsă, a afectat o cameră de 12 m², iar pompierii au evacuat șapte persoane, inclusiv un bărbat de 42 de ani intoxicat cu fum.

Al doilea caz a fost în Cobusca Veche, Anenii Noi, unde un scurtcircuit la o plapumă electrică a provocat un incendiu fatal. Salvatorii au găsit cadavrul unei femei de 74 de ani, iar bunurile dintr-o cameră au fost distruse.


Pompierii avertizează populația să fie atentă la sursele de foc și să verifice aparatele electrice.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, de la începutul anului 2024 au fost înregistrate 1269 cazuri de incendii, în urma cărora au decedat 70 de persoane, inclusiv 3 minori.


Citește mai departe

Moldova

Crimă în nordul țării: Un tânăr de 32 de ani ar fi fost snopit în bătăi, iar mai apoi incendiat de către doi amici de pahar

Moarte cumplită pentru un tânăr în vârstă de 32 de ani. Acesta ar fi fost snopit în bătăi, iar mai apoi incendiat de către doi amici de pahar.

Publicat

Crima a fost produsă în satul Mihăileni din raionul Rîșcani, iar poliția a fost alertată în noaptea de 17 octombrie, după ora 02.30. Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Rîșcani, Lilia Harea, victima în vârstă de 32 de ani se afla într-o vizită la un consătean, unde se mai afla și cumnatul acestuia.

Cei trei ar fi consumat împreună alcool, iar la un moment dat între ei ar fi izbucnit un conflict. Replicile tăioase au generat  degenerat într-o bătaie în curtea casei, iar din cauza traumatismelor suferite, tânărul de 32 de ani ar fi decedat.

Când și-au dat seama ce au făcut, cei doi cumnați ar fi incendiat cadavrul victimei, încercând astfel să ascundă urmele crimei.


Ambii suspecți, cu vârstele de 36 și 41 de ani, au fost reținuți, și sunt cercetați pentru omor intenționat. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

Moldova

Fetița de 12 ani dispărută în Chișinău, găsită după aproape 24 de ore. Rudele mulțumesc oamenilor pentru implicare

Fetița de 12 ani dispărută în Chișinău a fost găsită după aproape 24 de ore. Nana de botez a copilei a venit cu un mesaj la adresa redacției noastre și ne-a anunțat că minora este în afara oricărui pericol.

Publicat

În context, familia și rudele mulțumesc comunității pentru implicarea și suportul acordat.

Amintim că fata a dispărut în data de 15 octombrie, în sectorul Botanica al capitalei.

Ea a fost văzută ultima dată urcând în troleibuzul 4, în direcția străzii Hristo Botev, fiind însoțită de un adolescent.

echipa.md


 


Citește mai departe

topul săptămânii