Rețele de socializare

Moldova

Opt acte falsificate, depistate la trecerea frontierei de stat în 72 de ore

Patru certificate de vaccinare, un test Covid-19, o carte de identitate românească și două asigurări auto cu semne de falsificare au fost depistate la trecerea frontierei moldo-române. Incidentele au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei (PTF) Giurgiulești-Galați, Vulcănești, Cahul și Leușeni, în ultimele 72 de ore.

Publicat

Pentru a fi scutiți de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova, patru conaționali cu vârste cuprinse între 30 și 53 de ani au prezentat certificate de vaccinare, drept dovadă a imunizării împotriva virusului Covid-19. Însă, în cadrul verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră din PTF Giurgiulești-Galați au constatat că la data imunizării persoanele nu se aflau în țară, deși certificatele prezentau însemnele instituțiilor medicale autohtone.

Un test PCR Covid-19 falsificat a fost descoperit de către polițiștii de frontieră din PTF Vulcănești, la ieșirea din țară. Cercetat este un locuitor al orașului Vulcănești în vârstă de 34 de ani, care intenționa să ajungă în Federația Rusă. Tânărul a refuzat să ofere declarații pe cele depistate și benevol a decis să-și întrerupă călătoria.

La doi cetățeni moldoveni, șoferi ai rutelor ce se deplasau spre Italia și Polonia, polițiștii de frontieră din PTF Cahul au ridicat asigurările obligatorie de răspundere civilă auto ”Cartea Verde”, pe motiv că erau falsificate. Ambii conducători auto au menționat că nu cunosc despre cele depistate, mai mult că pachetul de documente l-au primit de la firmele unde sunt angajați.


O carte de identitate românească contrafăcută a fost depistată în geanta de mână a unui pasager de 30 de ani, domiciliat în raionul Căuşeni. Acesta se întorcea din Germania prin PTF Leușeni. La audieri, călătorul a declarat că și-a perfectat actul prin intermediari, contra sumei de 150 euro.

În toate cazurile, actele falsificate au fost transmise spre laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestora, iar în dependență de rezultat să fie luate măsurile legale ce se impun.


Moldova

/VIDEO/ Haos pe drumurile din Orhei: Șoferi băuți, minori la volan și tentative de mituire a polițiștilor.

Volanul, alcoolul și lipsa permisului – o triadă periculoasă pe care unii șoferi au ales să o testeze. În doar 24 de ore, polițiștii din Orhei au intervenit în mai multe cazuri grave de încălcare a legislației rutiere.

Publicat

Unul dintre cele mai alarmante cazuri a fost înregistrat în satul Pohrebeni, unde o femeie de 29 de ani, fără permis de conducere, a fost prinsă conducând un ATV neînmatriculat, având în brațe un copil de doar trei ani. Mai mult, pentru a evita sancțiunile, aceasta a încercat să mituiască polițiștii cu 1000 de lei. Tentativa de corupere a fost imediat documentată, iar femeia este cercetată penal.
Alte cazuri grave au fost înregistrate în zonă: un bărbat de 41 de ani a fost depistat conducând sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,68 mg/l în aerul expirat, iar un alt șofer a fost prins cu o concentrație și mai mare – 0,86 mg/l.
Seria incidentelor a continuat în satul Podgoreni. Acolo, un tânăr de 23 de ani, aflat în stare de ebrietate, a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un magazin local, după care a părăsit locul accidentului.
Autoritățile au fost nevoite să intervină și în satele Sirota și Trebujeni, unde motocicliștii fie circulau cu vehicule neînmatriculate, fie au refuzat să oprească la somația poliției, fugind și abandonând vehiculele în locuri dificile.
Toate autoturismele implicate au fost ridicate, iar șoferii vor fi trași la răspundere conform legii.
De la începutul anului, Inspectoratul de Poliție Orhei a deschis 77 de dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului și a aplicat 61 de sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost înregistrate 13 cazuri de tentativă de mită către polițiști.
Poliția reamintește că astfel de acțiuni vor continua, iar încălcările vor fi sancționate conform prevederilor legale.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/Tâlhărie în toiul zilei: Trei indivizi au atacat un tânăr și l-au deposedat de bani și telefon.

Au atacat, au amenințat cu un obiect ascuțit și au fugit cu banii și telefonul victimei. Trei bărbați din capitală, cu vârste de 28, 49 și 55 de ani, au fost reținuți de polițiștii din sectorul Rîșcani, după ce ar fi comis o tâlhărie într-o fâșie forestieră.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, indivizii s-ar fi apropiat de un tânăr de 19 ani, l-au îmbrâncit și l-au amenințat, apoi l-au deposedat de aproape 8.000 de lei și de telefonul mobil. După atac,

cei trei au dispărut în grabă, sperând că nu vor fi prinși.

Dar intervenția rapidă a poliției a dus la identificarea și reținerea suspecților în scurt timp. Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore, iar bunurile furate au fost recuperate integral și restituite victimei.


Cei trei sunt cercetați penal pentru tâlhărie, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 10 ani de închisoare.

Poliția continuă ancheta pentru a stabili toate detaliile acestui caz.


Citește mai departe

Moldova

Gelozie dusă la extrem: O femeie de afaceri, condamnată la 10 ani de închisoare pentru că a comandat asasinarea amantei soțului.

Răzbunare extremă, pusă la cale cu sânge rece. O femeie de afaceri din Bălți, în vârstă de 62 de ani, a fost condamnată la 10 ani de închisoare, după ce ar fi angajat un fost deținut să asasineze presupusa amantă a soțului ei, în schimbul sumei de 5.000 de euro.

Publicat

Totul a început la sfârșitul anului 2020, când femeia a aflat că partenerul ei ar avea o relație extraconjugală cu o fostă colegă de clasă, în vârstă de 67 de ani, care locuiește în Chișinău. Orbită de gelozie, a angajat mai întâi un detectiv particular, apoi a reușit – prin înșelăciune – să obțină adresa rivalei de la o colaboratoare a organelor de drept.

Cu informațiile în mână, a contactat un bărbat eliberat recent din închisoare, condamnat anterior pentru omor, și i-a cerut să comită crima. Planul era ca totul să pară un jaf.

Cei doi comunicau prin bilețele scrise de mână, care erau arse după fiecare citire, tocmai pentru a nu lăsa urme. Doar că fostul deținut a alertat autoritățile, iar poliția a organizat o simulare a crimei, cu fotografii false ale victimei.


Femeia a fost reținută exact în momentul în care a transferat prima tranșă din suma promisă – 2.500 de euro.

Judecătoria Bălți a condamnat-o la 10 ani de închisoare într-un penitenciar pentru femei. Până la pronunțarea definitivă a sentinței, ea beneficiază de prezumția nevinovăției.


Citește mai departe

topul săptămânii