Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Doi tineri primeau colete cu droguri din Franța, le vindeau în Chișinău, iar o parte din venit ajungea în „Obșeak” la pușcărie

Două persoane originare din mun. Chișinău și r. Căușeni, cu vârstele de 21 și 38 de ani, au fost reținute de către ofițerii secției investigare infracțiuni din cadrul Direcție de Poliție mun. Chișinău de comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Râșcani, fiind suspectați de comercializarea drogurilor. Suspectul în vârstă de 38 de ani s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni analogice.

Publicat

Activitatea ilegală acestora a fost documentată de polițiști pe parcursul a 2 luni de zile, perioadă în care au fost acumulate probe concludente ce demonstrează vinovăția și implicarea lor în comercializarea drogurilor pe teritoriul capitalei și alte raioane a țării.

În această perioadă forțele de ordine au stabilit că drogurile erau introduse prin intermediul coletelor de pe ruta Franța – Moldova și erau camuflate în printre dulciuri. Fiecare din ei avea rolul său bine determinat de la preluarea coletului până la realizarea către potențialii cumpărători. Totodată în cadrul acțiunilor de investigație forțele de ordine au identificat și complicele ce transmitea coletele în care erau camuflate drogurile. La moment acesta se află în Franța și urmează a fi reținut și diferit justiției.

Astfel, urmare a perchezițiilor polițiștii, au depistat și ridicat circa 220 de pastile de ,,Subutex” și 20 de pastile de tip „Oxazepam”, rețete medicale cu urme de falsificare folosite de către aceștia la procurarea substanțelor interzise, erau confecționate într-un FOTO-SALON din mun. Chișinău, care folosind tehnică de calcul modernă.


Valoarea acestora pe piața tenebră constituie 200 000 de lei, drogurile au fost ridicate, sigilate conform procedurii și expediate la CTJ al IGP pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Totodată forțele de ordine au stabilit că o parte din pastilele cu efect psihotrop și o parte din venitul obținut în urma comercializării acestora, urmau să ajungă în penitenciarele din țară.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie a Direcției de Poliție mun. Chișinău, iar conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.


Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acțiuni speciale de investigații și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor și stabilirii altor persoane complice la săvârșirea infracțiunii.

 Ediție TV

/VIDEO/ Țineau „prada” într-o casă părăsită

Polițiștii de patrulare au găsit un ascunziș cu bunuri furate. Se pare că doi tineri ascundeau „prada” obținută prin infracțiune într-o casă părăsită de pe strada Ciuflea din centrul capitalei.

Publicat

Ghinionul indivizilor a fost ca în data de 30 noiembrie, un echipaj al INSP să vină cu verificări în acea clădire. Acolo, oamenii legii au dat de doi tineri de 24 și 32 de ani, care au început să se agite și nu puteau explica ce caută de fapt în edificiul părăsit.

Forțele de ordine au decis să verifice încăperea și, prin urmare, într-un dulap, au găsit un portmoneu cu 4.800 de lei, dar și actele personale ale unui chișinăuian și pașaportul tehnic al unui automobil. Prin urmare, toate bunurile au fost ridicate, iar tinerii, duși la Inspectoratul de poliție Centru pentru documentare.

Este de menționat că tinerii reținuți au fost anterior condamnați pentru furt. Acum, forțele de ordine urmează să stabilească cum a ajuns acel portofel în clădirea părăsită și dacă tinerii reținuți sunt implicați în acest caz.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Omorul fetiței de doi ani, la Ciocana: Ce a arătat expertiza psihiatrică în cazul celor doi tineri bănuiți de crimă

Tânăra de 19 ani și iubitul acesteia, tot de 19 ani, care ar fi omorât o fetiță de un an și zece luni, apoi i-au aruncat corpul neînsuflețit într-o pădure de la Ciocana, erau perfect conștienți de acțiunile lor în momentul crimei. Asta a arătat expertiza psihiatrică, spune procurorul de caz.

Publicat

Cei doi suspecți au fost aduși astăzi din nou în fața instanței, unde urmează să le fie prelungită măsura de arest, la demersul procurorilor, scrie Jurnal.md.

„Expertiza psihiatrico-psihologică a fost efectuată, persoanele sunt recunoscute responsabile pentru faptele săvârșite. Concluziile expertizei urmează să fie anexate la cauza penală. Nu putem, în baza acestei expertize, să spunem exact în ce stare erau la comiterea omorului, dar cert este că erau conștienți”, a precizat Anastasia Juravliova, procurorul care gestionează cauza penală.

Totodată, Anastasia Juravliova a declarat că au fost dispuse o serie de alte expertize și că se întreprind mai multe acțiuni de urmărire penală.


„Ei nu-și recunosc vina, dar colaborează cu ancheta. Considerăm că la moment există probe suficiente în privința lor, dar pentru a fi o urmărire penală complexă noi trebuie să efectuăm toate acțiunile de urmărire penală posibile”, a punctat procurorul Anastasia Juravliova.

Amintim că crima s-a produs sâmbătă, 30 octombrie, iar corpul neînsuflețit al micuței a fost descoperit duminică, după ce cei doi făptași au încercat să îi ducă pe oamenii legii pe o pistă greșită.

Copila a murit în chinuri groaznice. Potrivit expertizei medico legale, decesul a survenit în urma traumatismului cranio – cerebral și contuziilor organelor interne. Copilul avea și mai multe leziuni grave la nivelul pielii, iar pe spate – semne că ar fi fost înfipt cu furculița.


Citește mai departe

Moldova

Bărbatul din Cahul care și-ar fi violat fiica de 14 ani, în fața magistraților. Ce spune procurorul de caz

Bărbatul din Cahul care și-ar fi violat fiica de 14 ani va compărea astăzi în fața magistraților. Dosarul pe numele suspectului a fost finalizat, iar potrivit procurorului de caz, au fost acumulate toate probele necesare care ar demonstra vinovăția acestuia.

Publicat

„A fost efectuată expertiza medico-legală, care a confirmat faptul acțiunilor agresorului. A fost efectuată expertiza complexo-pshiatrico-psihologică, care a demonstrat că partea vătămată nu dispune de calitățile de fantezii și a suferit în urma acțiunilor agresorului”, a menţionat Viorica Marga, procuror de caz, transmite publika.md.

Procurorii cer și prelungirea cu încă 30 de zile a arestului preventiv pentru suspect. Totodată, bărbatul în vârstă de 40 de ani este cercetat și pentru violență în familie.

„În paralel cu comiterea infracțiunii de viol, a fost comisă contravenție de violență în familie, care se examinează în instanța de judecată. Cum reiese din materialele cauzei penale, nu în ziua comiterii infracțiunii, dar a doua zi, au fost comise acte violente față de soție și față de copil”, a spus Viorica Marga


Ba mai mult, el mai figurează într-un dosar penal.

„- Recent în privința lui se mai examinează o cauză penală de viol în altă instanță.
– Tot cu fiica?
– Nu. Partea vătămată e altă persoană.
– Altă persoană e tot din familie?
– Nu. Străină”, a declarat procurorul de caz.

Cazul șocant ar fi avut loc în data de 30 august. Despre coșmarul prin care ar fi trecut, fata a povestit mamei a doua zi, când între toți trei s-ar fi iscat un conflict. Bărbatul fiind în stare de ebrietate le-ar fi bătut și amenințat cu moartea dacă vor povesti despre asta. După cele întâmplate, bănuitul a încercat să se ascundă, însă a fost reținut de oamenii legii după o zi de căutări. Suspectul nu-și recunoaște vina. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă detenție pe viață.


Citește mai departe

topul săptămânii