Rețele de socializare

Ediție TV

Bărbat ucis în bătaie, la Edineț. Cadavrul, lăsat să zacă într-o casă părăsită

Reținut pe urme fierbinți. Un bărbat de 41 de ani a fost reținut de poliția din Edineț, suspectat de omorul unui consătean.

Publicat

Despre caz s-a aflat în dimineața de 26 octombrie, când primarul satului Parcova a sunat la 112, anunțând că pe un drum din localitate a fost depistat corpul neînsuflețit al unui sătean de 42 de ani. Medicul legist, venit cu poliția la fața locului, a observat o plagă în regiunea capului victimei, de la care ar și survenit decesul. La scurt timp, forțele de ordine au reținut și suspectul. La audieri, el ar fi relatat că totul s-ar fi întâmplat în seara de 25 octombrie. Acesta ar fi văzut bărbatul în curtea unei vecine, și l-a chemat la poartă pentru a sta de vorbă.

JANA MOLCEANOV, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE EDINEȚ: „Deoarece bărbatul se afla în relații ostile de mai multă vreme cu decedatul, discuția s-a transformat în altercații, unde suspectul i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul victimei în regiunea feței și a capului. După ce bănuitul și-a dat seama de consecințele survenite în urma acțiunii săvârșite, a dezbrăcat victima de haine, a părăsit locul faptei și a plecat la el acasă unde a dat foc la haine”.

La moment, bănuitul este reținut pentru 72 de ore și cercetat penal pentru vătămarea intenționată gravă a integrității corporale, soldată cu decesul victimei, crimă ce se pedepsește cu până la 15 ani privare de libertate.

echipa.mdAdvertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Țineau „prada” într-o casă părăsită

Polițiștii de patrulare au găsit un ascunziș cu bunuri furate. Se pare că doi tineri ascundeau „prada” obținută prin infracțiune într-o casă părăsită de pe strada Ciuflea din centrul capitalei.

Publicat

Ghinionul indivizilor a fost ca în data de 30 noiembrie, un echipaj al INSP să vină cu verificări în acea clădire. Acolo, oamenii legii au dat de doi tineri de 24 și 32 de ani, care au început să se agite și nu puteau explica ce caută de fapt în edificiul părăsit.

Forțele de ordine au decis să verifice încăperea și, prin urmare, într-un dulap, au găsit un portmoneu cu 4.800 de lei, dar și actele personale ale unui chișinăuian și pașaportul tehnic al unui automobil. Prin urmare, toate bunurile au fost ridicate, iar tinerii, duși la Inspectoratul de poliție Centru pentru documentare.

Este de menționat că tinerii reținuți au fost anterior condamnați pentru furt. Acum, forțele de ordine urmează să stabilească cum a ajuns acel portofel în clădirea părăsită și dacă tinerii reținuți sunt implicați în acest caz.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Urmărire ca-n filme, în sudul țării

Urmărire ca-n filme, în sudul țării. Un bărbat căutat pentru neachitarea amenzilor a pus pe jar polițiștii de patrulare. Totul a avut loc în seara de 29 noiembrie, în orașul Cimișlia.

Publicat

Totul a început după ce un echipaj INSP a observat un vehicul care circula haotic și cu viteză prin localitate. Conducătorul auto a fost somat de nenumărate, însă șoferul a ignorat cerințele agenților de patrulare și și-a continuat drumul.

În cele din urmă, automobilistul a fost stopat. Acesta a dat actele la control, astfel, oamenii legii au constatat că la volanul mașinii se afla un bărbat de 35 de ani, anunțat în căutare de către un executor judecătoresc pentru neachitarea la timp a unor plăți. Oamenii legii i-au solicitat să treacă etilotestul, șoferul însă s-a opus.

În cele din urmă, șoferul fost escortat la Inspectoratul de poliție Cimișlia. Pe numele lui a fost pornit un dosar penal pentru refuzul de a trece testarea alcoolscopică și unul administrativ pentru neîndeplinirea cerințelor polițiștilor.


Pentru că nu a trecut etilotestul, automobilistul riscă până la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității cu anularea dreptului de a conduce. Iar pentru nestoparea mașinii la indicațiile polițiștilor, el riscă amendă de până la 25.000 de lei, cu privarea de dreptul de a conduce pe un termen de până la un an.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Început de tură cu rețineri. Un carabinier a reținut doi consumatori de droguri în timp ce mergea spre serviciu

Cazul au avut loc în ziua de 29 noiembrie în jurul orelor 14:30 în regiunea Departamentului Ftiziopneumologic din municipiul Bălți.

Publicat

Bărbații au apărut în vizorul angajatului Direcției Regionale Nord a IGC, care se deplasa spre serviciu, prin faptul că fumau o substanță verde asemănătoare cu cannabis, dintr-un aparat confecționat artizanal.

Imediat la fața locului a fost solicitată poliția, care a ridicat o sticlă confecționată din plastic pentru consum de droguri în care se afla o substanță de culoare verzuie asemănătoare drogurilor.

Persoanele au fost conduse la IP Bălți pentru a fi identificate și documentate.


Tinerii în vârstă de 21 și respectiv 34 de ani, locuitori ai municipiul Bălți, au fost supuși expertizei medicale.

Alte circumstanțe pe caz urmează a fi stabilite.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii