Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Un bărbat de 62 de ani riscă pușcărie pe viață pentru comiterea unui omor, la Cahul

Un bărbat de 62 de ani, locuitor a satului Crihana Veche din raionului Cahul a fost reținut în data de 17 august, fiind suspectat de omorul unui consătean de 80 de ani. Suspectul este reţinut pentru 72 de ore.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a parvenit în data de 14 august  de la o rudă a victimei, precum că a depistat cadavrul acestuia în propria locuință cu diferite echimoze pe corp și multiple urme de sânge.

Deplasându-se la fața locului, forțele de ordine au depistat cadavrul unui bărbat de 80 de ani, cu semne de moarte violentă. În urma examinării de către medicul legist s-au stabilit preventiv lovituri cu un obiect dur în regiunea frontal-laterală a craniului, fracturi, hematom intern, etc.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de către angajații a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu IP Cahul, sub conducerea Procuraturii Cahul, s-a stabilit că în seara zilei de 13 august 2021, suspectul a venit în vizită la victimă. Între ei s-a iscat o ceartă şi, la un moment dat, lucrurile au degenerat, ajungându-se la crimă.


Suspectul i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu un par peste corp, apoi a luat un scaun și l-a lovit peste cap. Ca urmare a loviturilor primite, bărbatul în vârstă de 80 de ani a decedat.

De menționat, ca bărbatul suspectat de comiterea omorului, are antecedente penale, a mai fost condamnat de mai multe ori pentru infracțiuni grave (art.204 şi 206 a Codului Penal a RSSM-redacția an. 1961 ”opunerea de rezistență colaboratorului de miliție şi amenințarea şi violența asupra unei persoane oficiale”, huliganism agravant, etc).

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Omor” se pedepsesc cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.


La moment polițiștii întreprind măsuri pentru întărirea bazei probatorii și aplicarea măsurii de arest pe 30 de zile.

Moldova

/VIDEO/ Scandal cu îmbrânceli, într-un troleibuz din capitală. Un tânăr a refuzat să îmbrace masca de protecție

Scandal cu îmbrânceli, într-un troleibuz din capitală. Un tânăr a fost scos cu forța din transportul urban pentru că ar fi refuzat să îmbrace masca de protecție.

Publicat

Cazul a avut loc în data de 20 septembrie, în jurul orei 11.45 pe strada Ion Creangă. Mai mulți pasageri s-au revoltat de comportamentul tânărului și au cerut carabinierilor să-l dea jos din troleibuz.

În urma schimbului de replici dure, unul dintre pasageri a împins tânărul din vehicul. Ulterior, de acesta s-au apropiat carabinierii pentru a-l documenta.

Potrivit ofițerului de presă de la IGC, Tatiana Pîrlog, în cele din urmă, tânărul a fost transportat la Inspectoratul de Poliție pentru documentarea cazului dar și stabilirea tuturor circumstanțelor.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tânăr bătut crunt și lăsat să zacă pe calea ferată. Victima se află la spital

Publicat

Bătut crunt și lăsat să zacă pe calea ferată. Un tânăr de 28 de ani se află în stare gravă la spital. Poliția caută persoanele care l-ar fi maltratat.

Despre caz ne-a relatat un urmăritor fidel al site-ului nostru.

Potrivit lui, tânărul a fost depistat pe o cale ferată dintre satele Pleșeni(Cantemir) și Cuporani(Leova), în data de 12 septembrie, în jurul orei 06.40, de către un bărbat care și-ar fi scos capra la păscut.


Contactat pentru a afla mai multe detalii, ofițerul de presă de la IP Leova, Cristina Ciobanu, a declarat că în ajunul incidentului, tânărul de 28 de ani se afla în ospeție la un amic de al său.

La un moment dat, el ar fi spus că pleacă spre casă, deoarece se pare că în drum spre prietenul său și-ar fi pierdut telefonul mobil.

Tânărul nu s-a mai întors înapoi acasă la prietenul său, iar dimineața a fost depistat inconștient pe calea ferată.


Acesta avea o mulțime de leziuni corporale grave. Victima a fost internată la spital.

La moment, poliția a deschis o cauză penală și încearcă face tot posibilul pentru a da de urmele suspecților.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Prinși cu droguri în buzunare. Patru tineri, dintre care un minor, reținuți de carabinieri

Patru tineri, dintre care un minor, reținuți pe străzile capitalei de către carabinieri. Toți patru aveau droguri asupra lor.

Publicat

Cazurile au avut loc în weekend, în sectoarele Ciocana și Botanica. Potrivit carabinierilor, este vorba despre patru indivizi de 21, 29, 17 și 18 ani. Chiar dacă au fost reținuți în zile diferite, i-a dat de gol același lucru – comportamentul ciudat.

În toate cazurile, tinerii au fost duși inspectoratele de poliție pentru documentare, iar cele cinci pachețele cu substanțe narcotice ridicate de la ei au fost transmise spre expertize. În cadrul documentărilor s-a stabilit că individul de 29 de ani era anunțat în căutare pentru alte infracțiuni.

Cei patru riscă acum dosare pentru păstrarea substanțelor narcotice.


echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii