Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Un tânăr de 30 de ani, prins în flagrant în timp ce fura bunuri de preț lăsate fără supraveghere pe plajă

Un bărbat de 30 ani, locuitor al capitalei, a fost reținut în flagrant de către ofițerii de investigație a sectorului Buiucani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui șir de furturi.

Publicat

Polițiștii au fost sesizați pe data de 13 iulie de către una dintre victime, care a comunicat că a fost deposedată de mai multe bunuri pe care le lăsase fără supraveghere pentru scurt timp pe malul unui lac din sectorul Buiucani.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ulterior în cadrul acțiunilor de documentare și cercetare la fața locului, forțele de ordine au stabilit că toate 3 infracțiuni de furt, s-au derulat după aceeași schemă, suspectul profita de neatenția victimelor, care își lăsau bunurile fără supraveghere și mergeau la scăldat, și sustrăgea bunurile de valoare și anume telefoanele mobile.

Prejudiciul total cauzat de către individ a fost estimat la suma de 13 000 de lei.


În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Bunurile sustrase au fost recuperate de către ofițerii de investigație și urmează a fi restituite proprietarilor.

Este de menționat că individul s-a dovedit a fi în căutare de către IP Ciocana, pentru infracțiuni similare.


Actualmente bărbatul este cercetat penal în stare de arest pentru furt, iar conform legislației în vigoare, pentru faptele comise acesta riscă amendă până la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Moldova

Un bărbat a ajuns la spital după ce s-a inversat cu tot cu motocultorul pe care-l conducea în stare de ebrietate, la Căușeni

La 25 septembrie curent ora 19:41, poliția din Căușeni a fost sesizată despre producerea unui accident rutier în localitatea Plop Știubei raionul Căuşeni.

Publicat

Polițiștii ajunși la fața locului au stabilit preliminar că un bărbat de 59 de ani, locuitor a localității Plop Știubei, in timp ce se deplasa cu un motocultor de model ,,ZUBR”, a pierdut controlul mijlocului de transport inversându-se în șanțul de scurgere a apei de pe marginea carosabilului.

În urma accidentului, bărbatul a fost transportat în IMSP SR Căușeni pentru ajutor medical.

Conducătorul mijlocului de transport fiind testat cu aparatul Drager, s-a constatat 0,36 mg/l concentrația de alcool în aerul expirat.


Alte circumstanțe se stabilesc.


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat, care era tratat de Covid, a murit după ce s-ar fi aruncat de la etajul doi al spitalului

Tragedia s-a întâmplat în ziua de 26 septembrie în jurul orei 15:45 la Spitalul Raional din orașul Soroca.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, ajunși la fața locului, preliminar, polițiștii au stabilit că astăzi, aproximativ la ora 15:45, un bărbat de 67 de ani locuitor al raionul Dondușeni, fiind internat în staționar în Spitalul Raional Soroca, în secția „Covid-19”, având scop de suicid s-ar fi aruncat de la etajul 2 al spitalului, în urma leziunilor primite bărbatul a decedat pe loc.

Cadavrul a fost îndreptat spre examinarea medico-legală pentru stabilirea cauzei exacte a decesului.

Pe cazul dat a fost pornit un proces penal întru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Cinci șoferi băuți la volan au fost depistați, într-o noapte, de inpectorii de patrulare.

Cinci șoferi în stare de ebrietate au fost înlăturați în noapte a de 25 spre 26 septembrie de la volanul mașinii de către ofițerii Inspectoratului Național de
Securitate Publică.

Publicat

Unii ar zice că e o cifră mică, alți nu. Însă noi știm că am reușit să salvăm vieți omenești, pentru că starea de ebrietate la volan, provoacă tragedii.

Astăzi, 5 familii, sau poate mai multe aveau să se afle în suferință, dacă noi nu reușeam la timp să îi depistăm.

Acțiunile de prevenire a tragediilor din traficul rutier vor continuă. Noi nu ne vom opri la X șoferi depistați băuți la volan, dar vom continua până la cifra de zero, până ce fiecare conducător auto va înțelege că dacă urcă beat la volan, el este primul care suferă, după care proprii copii, nepoți, părinți.


De aceea, solicităm conducătorilor auto să nu conducă în stare de ebrietate, iar dacă sunteți martorul unei tentative, nu fiți indiferenți, interveniți și sunați la numărul de urgență 112.



Citește mai departe

topul săptămânii