Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Doi bărbați, anterior filmați cum fură mai multe piese auto, reținuți peste trei zile de căutare

Doi bărbați au fost reținuți de poliție fiind suspectați de comiterea mai multor furturi de piese de la automobile și de metal uzat.

Publicat

Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 35 și 41 de ani, locuitori a capitalei, anterior judecați pentru infracțiuni analogice.

Pe parcursul nopții de 05 și 06 iunie, suspecții au comis mai multe infracțiuni de furt, pe teritoriul capitalei.

În noaptea de 05 iunie, în timp ce se deplasau prin orașul Codru, au sustras mai multe grile pluviale, după care au părăsit locul comiterii infracțiunii.


Al doilea caz a avut loc în noaptea de 06 iunie, pe str. M. Spătaru, de unde suspecții au sustras mai multe piese ce erau în fața unui garaj, le-au încărcat în automobil și au părăsi locul comiterii infracțiunii. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 10 000 lei.

Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În cadrul acțiunilor procesual penale dispuse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, au fost acumulate probe concludente ce le demonstrează vinovăția. Polițiștii au stabilit că indivizii au comercializat metalul sustras la o bază de colectare a metalului uzat amplasată pe str. Uzinelor care activează 24/24 de ore. Angajații acestui punct de colectare a metalului îl primeau fără a întreba persoanele de proveniența acestuia. Ulterior metalul primit îl dezasamblau după care îl comercializau mai departe.


Angajații poliției în cadrul măsurilor întreprinse au identificat și reținut suspecții, aceștia fiind escortați la inspectorat. Bărbații și-au recunoscut vina, comunicând că tot metalul sustras a fost comercializat la prețul de 1 200 lei.

Actualmente aceștia sunt cercetați penal pentru furt, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Poliția face apel către toți agenții economici ce se ocupă cu colectarea metalului uzat, să nu primească fier uzat fără a cere actele de proveniență, dacă au careva dubii sau li se pare suspectă persoana care l-a adus, imediat să facă apel la serviciul 112.


Advertisement

Moldova

/FOTO/ Doi moldoveni au salvat de la înec un pachistanez, în Italia.Unul dintre salvatori este originar din orașul Bălți

Doi moldoveni au salvat de la înec un pachistanez, în Italia. Unul dintre salvatori s-a dovedit a fi originar din orașul Bălți.

Publicat

Cazul a avut loc în weekend-ul trecut în nordul țării. În ziua incidentului, la malul unui râu s-au adunat pentru odihnă mai mulți moldoveni, împreună cu cetățeni din Ucarina, scrie esp.md cu referire la sursă.

La un moment dat, moldovenii au observat o persoană care se îneca în apă și au sărit imediat în ajutor. În scurt timp, pachistanezul a fost retras la mal și a primit primul ajutor medical.

La fața locului a intervenit poliția împreună cu medicii de pe ambulanță. Prin urmare s-a aflat că, cetățeanul din Pachistan s-a simțit rău, și-a pierdut cunoștința și a căzut în apă, la o adâncime de doi metri.  Conform declarațiilor martorilor oculari, victima se afla sub apă timp de cinci minute. Bărbatul a fost salvat de la moarte ca prin minune.


Ulterior, medicii au preluat pachistanezul la spital cu elicopterul. Actualmente, bărbatul este în afara oricărui pericol.

 


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Accident cumplit soldat cu două victime, la Grigoriopol. O pasageră de 16 ani și-a pierdut memoria

Graba și imprudența la volan, îndeosebi în timpul ploilor duce la accidente grave. Două persoane, dintre care și o minoră de 16 ani au ajuns la spital, după ce au intrat cu mașina într-un stâlp.

Publicat

Coliziunea s-a produs pe 15 iunie în jurul orei 19.30, pe o stradă din localitatea Tașlâc al raionului Grigoriopol. Milițienii au fost alertați precum că a avut loc un accident și că sunt persoane traumate.

La locul faptei s-a stabilit că în salonul mașinii se afla un tânăr de 33 de ani împreună cu o pasageră de 16 ani. Aceștia se deplasau în orașul Dubăsari. La ridicare în rampă conducătorul auto ar fi pierdut controlul asupra mașinii din cauza carosabilului ud. În consecințe, vehiculul a derapat de pe șosea și s-a tamponat într-un stâlp de beton. Impactul a fost atât de violent, încât pilonul a fost rupt în două.

Bărbatul de 33 de ani a suferit traumatism la cutia toracică și comoție cerebrală. Adolescenta a fost diagnosticată cu pierdere de memorie.


Ambele victime au fost transportate la spital. Milițienii continuă investigațiile.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

80 de hectare de teren distruse și 30 de localități rămase în beznă. Consecințele ploilor din 15 iunie

Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU precipitațiile abundente înregistrate pe data de 15 iunie pe teritoriul țării au afectat culturi agricole din mai multe localități.

Publicat

 Astfel, ploaia torențială cu grindină a afectat 4,6 ha livezi de prune, 29,4 ha de porumb și 30 ha de floarea soarelui în localitatea Mănoilești, raionul Ungheni.

Prejudicii au fost înregistrate  și în localitatea Cazangic din raionul Leova. Aici, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost distruse circa 4 ha de pepene verde și 1,3 ha de floarea soarelui. Totodată, conform datelor înregistrate de IGSU, în nordul țării averse puternice cu grindină au afectat circa 2,7 ha de livezi  de măr în satul, Șeptelici raionul Soroca, iar în raionul Râșcani, localitatea Bălanul Nou circa 8 ha de culturi agricole printre care roșii, castraveți și ardei.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile  furnizorii de energie electrică au raportat deconectări parțiale în 30 localități din 12 raioane printre care Dubăsari, Criuleni, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Cahul, Soroca etc.


Conform datelor recepționate de Inspectorat, la data de 16 iunie către orele 06:00, toate localitățile au fost reconectare la energia electrică. La fața locului pentru estimarea pagubelor materiale lucrează Comisiile pentru situații excepționale.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii