Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Momentul în care un individ fură tehnică dintr-un liceu din capitală

Un tânăr de 27 de ani din capitală, suspectat de comiterea a două furturi, reținut. Referitor la primul caz poliția a fost alertată în dat de 24 ianuarie de către administrația unui liceu de pe strada Avram Iancu din sectorul Centru.

Publicat

Angajații instituției de învățământ au declarat că dintr-o sală de studii au fost sustrase două laptop-uri. Poliția a reușit să ridice imaginile de pe o cameră de supraveghere. În secvența video se vede cum un necunoscut ridică de pe masă două notebook-uri, iar apoi iese prin fereastră și dispare cu bunurile sustrase. Despre al doilea caz s-a aflat în data de 7 februarie.

De această dată, oamenii legii au fost sesizați de către angajații unui oficiu amplasat pe strada Ismail. Aceștia au comunicat că, a fost furat un telefon mobil, dar și două laptop-uri. Prejudiciul total a fost estimate la suma de aproximativ 26.800 de lei. După mai multe căutări, poliția a reușit să identifice și să rețină suspectul. La audiere, acesta și-a recunoscut vina ape ambele cazuri.

A doua faptă a fost săvârșită identic. Doar că de această dată pentru a aduna mai mult curaj, individual a servit câteva pahare de alcool. Prin urmare, bunurile sustrase au fost vândute la lombard. Actualmente, tânărul este cercetat în libertate. Conform legii, acesta riscă pușcărie de până la patru ani. Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ S-a ascuns patru ani de la lege

Un moldovean de 51 de ani, căutat pe Interpol, a fost reținut pe teritoriul Federației Ruse. Individul ar fi comis mai multe infracțiuni pe teritoriul Republicii Moldova, iar deja de patru ani era anunțat în căutare.

Publicat

Pentru a nu ispăși pedeapsa, suspectul ar fi evadat din țară. Conform informației oferite de poliție, în anul 2016 aflându-se pe o stradă din orașul Drochia, bărbatul a bătut măr o persoană, astfel cauzându-i leziuni corporale grave, iar apoi a jefuit victima și a fugit de la locul faptei.

Acesta a reușit să se ascundă și timp de 4 ani a fost de negăsit. Totuși, recent acesta a fost localizat și reținut de forțele de ordine de pe teritoriul unui oraș din Rusia. În data de 28 februarie, individual a fost extrădat în Moldova.

Pe Aeroportul din Chișinău, el a fost întâlnit de un echipaj de poliție și dus la Drochia, acolo unde va compărea pe banca de acuzații pentru eschivarea de la lege.


Este de menționat că anterior bărbatul a mai fost judecat pentru comiterea unui furt și jaf.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Patru cazuri de de suicid, în 24 de ore

Tragedie într-o familie din nordul țării. Un tânăr de 32 de ani a fost găsit spânzurat, în propria casă. Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit în dimineața de întâi martie, de către fratele său, într-o gospodărie din satul Aluniș, raionul Râșcani.

Publicat

La fața locului au fost chemați polițiștii și medicul legist. Oamenii legii au constatat că victima s-ar fi strangulat cu o funie, în bucătăria de vară din gospodărie. Pe corpul victimei nu au fost depistate semne de moarte violentă, prin urmare, ipoteza principală a poliției ar fi suicidul.

Din discuțiile cu fratele decedatului s-a aflat că tânărul avea probleme de ordin psihic. Acesta însă era calm, caracterizat pozitiv de rude și consăteni, cu care nu ar fi intrat niciodată în conflict. Toate circumstanțele, dar și cauza care l-ar fi făcut pe tânăr să-și ia zilele vor fi stabilite de polițiști. De menționa că acesta este al patrulea caz de suicid în ultimele 24 de ore.

În data de 28 februarie, un tânăr de 26 de ani a fost găsit spânzurat, iar la podea, bunicul său de 86 de ani, la fel, decedat. Alți doi bărbați au fost găsiți tot strangulați, într-o casă din raionul Criuleni, dar și într-un bloc locativ din sectorul Ciocana al capitalei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Scandal între polițiști și un șofer, a cărui mașină urma să fie evacuată: Niciun indicator, ca în anii ’90

Scandal ca la ușa cortului, în plină stradă. Un șofer s-a luat la ceartă cu polițiștii care l-au amendat pentru parcare neregulamentară și au chemat și evacuatorul la fața locului.

Publicat

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de 28 februarie, pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica. Șoferul și-a parcat automobilul său chiar pe banda destinată circulației transportului public, iar apoi a plecat. Între timp, echipa de poliție ce se deplasa pe aceeași stradă, văzând mașina parcată aiurea a oprit și a solicitat evacuarea vehiculului. La scurt timp, la locul faptei s-a apropiat și automobilistul, chiar în momentul când și echipa de evacuare ajunsese la fața locului. Cu toate că angajații poliției au explicat în ce constă încălcarea și pentru ce este sancționat, șoferul indignat că urmează să plătească o amendă, dar și pentru serviciile evacuatorului s-a luat la ceartă cu oamenii legii, acuzându-i de estorcare de bani.

– Vă ocupați cu estorcări! Nu vă supărați, dar așa este. Toți voi, împreună cu el. Și acum rețineți automobilul! Corect? Cu toate că eu propun să o iau de aici.

– Dacă achitați evacuatorul, mașina nu va fi luată. Dacă nu veți achita, mașina va fi evacuată.


– Voi estorcați banii! Voi toți estorcați banii! Faceți abuz de putere! Înțelegeți?!

Contactat pentru o reacție, ofițerul de presă de la INSP, Natalia Golovco, a declarat că oamenii legii au acționat strict în conformitate cu normele legale, iar automobilistul a fost sancționat cu o amendă de 1500 de lei.

De asemenea, individual a achitat pe loc evacuatorul fără a-i fi luată mașina.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii