Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Contrabandă cu narcotice, la Edineț: Un individ, reținut cu droguri în proporții deosebit de mari

La finele săptămânii trecute, angajații Direcției regionale Nord au anihilat activitatea infracțională a unei grupări criminale specializate în prepararea, comerțul și consumul de substanțe narcotice și precursorii. Aceasta activează din noiembrie 2020. La ora actuală sunt identificate două persoane și documentate în stare de libertate.

Publicat

Polițiștii de frontieră au organizat o ambuscadă, în or. Edineț, în urma căreia a fost reținut un conațional, cu trei pachețele în care era o substanță de culoare galbenă asemănătoare cu substanțe narcotice de origine sintetică. La scurt timp, a fost stabilită si reținută o alta persoană, de gen masculin, care în momentul reținerii se afla în nemijlocita apropiere, ducând observaţie supra împrejurimii.

Urmare a măsurilor speciale de investigații și a celor de urmărire penală, polițiștii de frontieră în comun cu procurorii din or.Edineț, au desfășurat percheziții corporale, dar și percheziții la domiciliile și în mijloacele de transport ale tinerilor. În rezultat au fost descoperite, peste 200 grame de substanțe narcotice și obiecte utilizate pentru consumul și prepararea acestora în proporții mari.

În cadrul audierilor, persoanele au declarat că substanțele narcotice sunt pentru comercializare. Mai mult, unul dintre tineri a recunoscut că nu este la prima sa abatere de acest gen, fiind anterior condamnat la trei ani de închisoare cu probațiune.


În continuare, tinerii de 22 de ani, sunt cercetați în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de la 3 la 7 ani, conform art. 217 1 al.3, lit. b CP al Republicii Moldova. Întreaga cantitate de substanțe narcotice a fost transmisă la expertiza chimică. Angajații Direcției regionale NORD continuă cercetările pentru stabilirea întregului grup infracțional.


Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Incendiu la un club de noapte din Chișinău: Patru echipe de pompieri luptă cu focul

Incendiu la un club de noapte din cartierul Sculeni, din Chișinău. Patru echipe de pompieri lucrează la fața locului.

Publicat

Totul are loc în aceste clipe, pe strada Bucuriei. Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular.

Contactat pentru o reacție, ofițerul de presă de la IGSU, Liliana Pușcașu a declarat că arde o încăpere auxiliară aflată chiar lângă club. La fața locului activează patru echipaje ale pompierilor.

Din fericire, nu au fost raportate victime.


La ora 17.46 incendiul a fost localizat. Salvatorii continuă operațiunea pentru a lichida toate consecințele arderii.

 


echipa.md


 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ S-a ascuns patru ani de la lege

Un moldovean de 51 de ani, căutat pe Interpol, a fost reținut pe teritoriul Federației Ruse. Individul ar fi comis mai multe infracțiuni pe teritoriul Republicii Moldova, iar deja de patru ani era anunțat în căutare.

Publicat

Pentru a nu ispăși pedeapsa, suspectul ar fi evadat din țară. Conform informației oferite de poliție, în anul 2016 aflându-se pe o stradă din orașul Drochia, bărbatul a bătut măr o persoană, astfel cauzându-i leziuni corporale grave, iar apoi a jefuit victima și a fugit de la locul faptei.

Acesta a reușit să se ascundă și timp de 4 ani a fost de negăsit. Totuși, recent acesta a fost localizat și reținut de forțele de ordine de pe teritoriul unui oraș din Rusia. În data de 28 februarie, individual a fost extrădat în Moldova.

Pe Aeroportul din Chișinău, el a fost întâlnit de un echipaj de poliție și dus la Drochia, acolo unde va compărea pe banca de acuzații pentru eschivarea de la lege.


Este de menționat că anterior bărbatul a mai fost judecat pentru comiterea unui furt și jaf.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Peripețiile unui șofer BĂUT, la Bălți. Totul s-a finalizat la spital

A băut, a urca la volan și a doborât cu mașina un indicator rutier. Este isprava unui bălțean de 42 de ani, care acum este la spital. Iar dacă asta ar fi puțin, el s-a ales și cu un dosar penal.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 28 februarie, în jurul orei 18.30, pe traseul Bălți-Fălești. Din informațiile de la fața locului, oferite de ofițerul de presă de la IP Bălți, Jana Molceanov, se cunoaște că bărbatul ar fi pierdut controlul volanului a derapat de pe traseu și s-a izbit într-un indicator rutier, pe care l-a doborât. Ulterior, mașina a ricoșat, inversându-se pe banda de contrasens.

La fața locului a venit și un echipaj medical, iar șoferul a fost transportat la spital cu mai multe trauma. Acesta a fost supus și etilotestului, iar rezultatele au arătat 0.92 mg/l de alcool în aerul expirat.

Conform legii, o așa alcoolemie se consideră stare avansată de ebrietate. Polițiștii continuă investigațiile, iar șoferul riscă să rămână fără permis de conducere, să muncească în folosul statului sau să plătească o amendă usturătoare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii