Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Licitații pe bani, la Cantemir

Șeful Direcției Construcţii și Gospodărie comunală din cadrul Consiliului raional Cantemir, dar și un om de afaceri din au fost reținuți, în dimineața de 19 ianuarie de ofițerii anticorupție, suspectați că ar fi manipulat mai mai multe licitații. În fapt, agentul economic ar fi câștigat o licitație pentru construcția mai multor drumuri din raion, pentru care din fondul rutier, au fost alocate peste 10 milioane de lei.

Publicat

Deși în actele oficiale figurează că lucrările au fost executate, de facto o parte din acestea au rămas nefinalizate, iar pentru a semna actul de dare în exploatare a drumurilor menționate, agentul economic i-ar fi oferit șefului de secție din raion mită în mărime de 200 000 de lei. Totodată, camera ascunsă instalată în biroul suspectului a scos la iveală și alte episoade de corupție. Într-un alt caz, în urma unei licitații publice, Consiliul Raional Cantemir a încheiat un contract cu un SRL local, în sumă de 851.000 lei, pentru executarea lucrărilor de întreținere de rutină a drumurilor.

Câteva luni mai târziu, șeful Direcției Construcţii l-ar fi obligat pe câștigătorul licitației să transmită neoficial executarea lucrărilor uneia din firmele sale, urmând ca cei 851.000 de lei, să ajungă în buzunarul bănuitului. Prin urmare, ofițerii CNA au au descins la șeful Direcţiei, dar și la doi antreprenori, bănuiți de complicitate la trucarea unor licitații.

Șeful secției și unul din afaceriști au fost reținuți pentru 72 de ore și riscă până la 10 ani de pușcărie pentru dare și luare de mită.

echipa.md


Moldova

/VIDEO/ Vânzătoare amenințată cu un cuțit: Tâlharii au dat buzna într-un magazin din Bălți

Doi bărbați de 20 și 28 de ani, domiciliați în mun. Bălți, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de tâlhărie.

Publicat

În noaptea de 24 spre 25 februarie curent, în jurul orei 02:00, o femeie de 42 ani a alertat poliția din Bălți, comunicând că în magazinul unde activează au intrat doi tineri de aproximativ 20 de ani, vorbitori de limbă rusă, amenințând-o cu un cuțit de bucătărie, au agresat-o fizic și au sustras bani din aparatul de casă în sumă de 3300 lei.

La scurt timp, urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii din Bălți, suspecții au fost identificați și reținuți.

Aceștia nu sunt la prima abatere de la legislație, anterior fiind condamnați pentru jaf și furt.


În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie, iar persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.

Banii sustrași au fost ridicați și urmează a fi restituiți.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Momentul în care un șofer nu calculează distanța și accidentează o altă mașină

Dimineață cu ghinion pentru doi șoferi din stânga Nistrului. Aceștia nu încăput pe aceeași stradă și s-au tamponat violent.

Publicat

Totul a avut loc în dimineața de 25 februarie, la ora 08.15, în orașul Tiraspol. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de supraveghere. În acestea se vede cum două mașini, una albă și alta neagră se deplasează una în întâmpinarea celeilalte.

Ajungând într-o mică curbă, din motive neclare, șoferul mașinii albe nu a calculat distanța laterală și a lovit aproape frontal celălalt vehicul. Impactul a fost atât de puternic, încât în unul din vehicule s-au declanșat AirBag-urile.

Din fericire, în urma coliziunii nimeni nu a fost rănit. Milițienii din regiune continuă cercetările, iar șoferul vinovat va fi amendat.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Trei minori au bătut și jefuit un bărbat, pe o stradă din capitală

Trei minori, locuitori ai capitalei, au fost reținuți pentru comiterea unui jaf stradal în orășelul Durlești din municipiul Chișinău.

Publicat

Ei s-au dovedit a fi cu vârstele de 14 și 16 ani, anterior fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Tinerii în noaptea de 17 februarie, în timp ce se aflau pe strada Șoimilor, prin aplicarea violenței fizice, în mod deschis au sustras de la un bărbat geanta în care se aflau bunurile materiale, după care au fugit de la locul comiterii infracțiunii. Victima imediat a sesizat poliția despre acest fapt. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă a IP Buiucani. Bărbatul în vârstă de 34 de ani, a comunicat polițiștilor că în timp ce se deplasa spre domiciliu a fost atacat și deposedat de geanta în care se afla un laptop de model„Dell Inspiron 15” cu încărcătorul și mouse-ul acestuia, portmoneul, telefonul mobil și alte bunuri materiale.

Prejudiciul cauzat bărbatului de către indivizi constituie 19.500 de lei.


Ofițerii de investigație și urmărire penală în cadrul acțiunilor desfășurate au stabilit camera de supraveghere, fiind ridicate imaginile video care au surprins momentul când indivizii cum aruncă bunurile materiale de care nu au nevoie.

Suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți, iar în cadrul acțiunilor procesual penale și-au recunoscut vina.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate, pentru comiterea unui Jaf. Conform legislației ei riscă de la 5 la 7 ani.


Citește mai departe

topul săptămânii