Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Automobil plin cu tineri, bușit într-un copac, la Comrat: Șoferul beat, un tânăr a decedat, altul rănit

Un tânăr a murit, iar altul a ajuns la spital, după ce un șofer băut a bușit automobilul într-un copac. Accidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 02:50, pe traseul R-39, în proximitatea municipiului Comrat.

Publicat

Potrivit poliției în accident a fost implicat un automobil de marca Mercedes W211, cu plăcuțe de înmatriculare străine, în care se aflau trei tineri, dintre care doi de 26 de ani și unul de 24 de ani, scrie deschide.md.

Șoferul Mercedesului, unul dintre cei doi tineri de 26 de ani, a pierdut controlul volanului, iar automobilul a intrat pe contrasens, după care a derapat de pe traseu și s-a izbit violent într-un copac pe partea stângă a drumului.

În urma impactului, Mercedes-ul a fost transformat într-un morman de fiare contorsionate, iar cei doi pasageri au fost Preluați de ambulanțe. Din nefericire, unul dintre cei doi tineri, a murit la spital, la scurt timp după internare.


Totodată, polițiștii au stabilit că șoferul în vârstă de 26 de ani conducea automobilul în stare de ebrietate. Fiind testat alcoolscopic cu aparatul Drager, rezultatele au arătat că acesta avea o concentrație de 0,86 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz, pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, iar șoferul riscă ani grei de pușcărie.


Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Tânără de 21 de ani, șantajată timp de un an cu pozele ei intime. Le-a dat infractorilor peste 74.000 de lei

Mai bine de un an,  un bărbat în vârstă de 22 de ani,  din satul Sipoteni, raionul Călărași, ar fi  pus la cale o schemă de șantaj și a amenințat  o tânără,  estorcând de la aceasta bani, în diferite tranșe.

Publicat

Acum două  luni,  victima a sesizat Poliția. Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații  criminalitate organizată  a Inspectoratului Național de Investigații (INI) și  Direcției generale urmărire penală, s-a stabilit că în perioada anilor 2019-2020, bănuitul, în comun și prin înțelegere prealabilă cu alte persoane, la moment neidentificate, intrând în posesia unor înregistrări video și foto cu caracter intim ale victimei, o tânără de 21 de ani,  au  amenințat-o cu publicarea acestora  pe rețelele de socializare.

Astfel,  pentru ca imaginile  să nu ajungă în spațiul public, suspectul a cerut și dobândit de la victimă, în rate, suma de 74 000 de lei.

Suspectul și-a recunoscut vina parțial și este cercetat în libertate. Dacă va fi găsit vinovat,  bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani,  cu amendă de la 92 500 la 117 500 de lei.


Citește mai departe

Moldova

Prinși pe urme fierbinți. Doi indivizi, reținuți imediat după ce au spart un magazin

Doi tineri, cu vârstele cuprinse între 23 și 38 de ani, originari din Capitală, au fost reținuți de un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectați de furt.

Publicat

În noaptea de 07 mai, în jurul orei 01:47, echipa mobilă fiind antrenată în serviciu și patrulând sectorul încredințat pe str. Grenoble / N.Testemițanu, polițiștii au observat doi tineri care aveau asupra sa o geantă și aveau un comportament suspect. Indivizii când au văzut polițiștii au încercat să fugă dar nu au reușit fiind reținuți. La solicitarea forțelor de ordine și fiind întrebați dacă au careva bunuri interzise asupra lor și de ce au încercat să fugă, au început să dea dovadă de un comportament neadecvat și să devină agresivi. Totodată în acel moment polițiștii prin intermediul stației radio au recepționat o chemare precum că dintr-un magazin amplasat pe str. Grenoble, au fost sustrase bunuri. Ulterior tinerii au prezentat conținutul genții unde au fost depistate instrumente pe care aceștia le utilizau în comiterea infracțiunilor, pachete de țigări și o mască.

La fața locului a fost solicitată grupa operativă a IP Centru pentru documentare, tinerii fiind escortați la inspectorat.

În cadrul acțiunilor tinerii și-au recunoscut vina. polițiștii au stabilit că aceștia nu sunt la prima abatere fiind judecați pentru infracțiuni similare și răpirea mijlocului de transport.


Pe caz a fost inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor și prejudiciul care a fost cauzat.

Totodată în perioada 01 – 07 mai, echipele mobile a BPRO au intervenit la 1284 apeluri venite din partea locuitorilor capitalei, dintre care 615 apeluri pe timp de zi și altele 669 pe timp de noapte.

Astfel pe parcursul acestei perioade, echipajele mobile ale BPRO au efectuat 31 de rețineri, fiind localizaţi şi reţinuţi autorii şi complicii lor.


În cadrul activităților de patrulare a străzilor, curților blocurilor de locuit, polițiștii au intervenit şi au contribuit la descoperirea a trei cazuri de furt, șase cazuri legate de droguri, șapte acte de huliganism, 1 caz de violență în familie.

Totodată de către polițiștii BPRO, au fost reținuți 75 de contravenienți, 7 persoane aflate în urmărire penală, 4 aflate în orientare.

Polițiștii antrenați în serviciu, nu uită și de faptul să informeze cetățenii despre pericolul infectării cu COVID -19.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Accident în lanț cu implicarea a trei vehicule, pe o stradă din tiraspol

Neatenția și nerespectarea regulilor de circulație provoacă accidente.

Publicat

Trei vehicule s-au tamponat în lanț pe un drum din orașul Tiraspol. Cazul a avut loc în dimineața de 7 mai. Milițienii au fost sesizați imediat precum că într-o intersecție s-a produs o coliziune puternică.

La fața locului s-a stabilit că un șofer ce conducea un camion nu a respectat distanța necesară dintre vehicule, iar prin urmare a lovit violent un automobil. Impactul a fost atât de puternic încât, mașina a fost proiectată într-un alt vehicul ce staționa în față. Conform miliției, nici o persoană nu a avut de suferit careva traume. Șoferii însă s-au ales doar cu pagube materiale.

Conducătorul auto vinovat de producerea accidentului va fi penalizat conform prevederilor legii.


t.me/mvdpmr.org


Citește mai departe

topul săptămânii