Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Distribuitori de “spice”, reținuți

TREI INDIVIZI ASIGURAU CU DROGURI CONSUMATORII DIN EDINEȚ, BĂLȚI ȘI CHIȘINĂU

Publicat

Droguri în valoare de 150 de mii de lei , ridicate în urma perchezițiilor, de la trei membri ai unui grup infracțional. Indivizii cu vârstele între 36 și 40 de ani, originari din municipiul Bălți, Chișinău și raionul Edineț, au fost reținuți pe data de 23 septembrie. Aceștia sa-u aflau sub urmărirea oamenilor legii mai multe luni, fiind suspectați de păstrarea și comercializarea substanțelor narcotice în proporții deosebit de mari, în localitățile lor de baștină.

Polițiștii au reușit să stabilească schema prin care lucrau suspecții. Indivizii vindeau substanțele narcotice fără a contacta personal cu cumpărătorii. Ei ascundeau narcoticele în locuri publice, apoi anunțau clienții de unde pot ridica drogurile. Asta nu înainte ca cumpărătorii să transfere banii pe un cont bancar, creat de suspecți. Cei trei bărbați au fost reținuți chiar în momentul transportării narcoticelor de tip Spice spre Edineț.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile dar și în vehiculele suspecților, oamenii legii au depistat 3,5 kilograme de droguri de diferite tipuri, telefoane mobile, carduri bancare, dar și un pistol cu gaze. Valoarea totală a drogurilor constituie 150 de mii de lei. Prin urmare, doi dintre suspecți au fost plasați în arrest preventive pe un termen de 30 de zile. Poliția continua să stabilească toate circumstanțele infracțiunii cu scopul identificării a tuturor persoanelor implicate.


echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Accident frontal, la Sângerei

Accident violent în apropierea satului Chișcăreni din raionul Sîngerei. O mașină s-a tamponat frontal cu un autocamion. Impactul a avut loc pe data de 23 octombrie, la ora 12.50.

Publicat

Poliția a fost apelată precum că, două vehicule s-au lovit frontal și sunt persoane traumate. Imaginile cu consecințele tamponării au fost înregistrate pe o cameră de bord al unui alt șofer. În secvența filmată se vede cum ambele vehicule stau accidentate pe o bandă de șosea.

La fața locului au intervenit imediat polițiștii împreună cu medicii de pe ambulanță, care au aflat că un șofer de 62 de ani a pierdut controlul asupra volanului și a ieșit pe banda de contrasens, iar prin urmare s-a izbit într-un camion condus de un bărbat de 39 de ani. În salonul automobilului se mai afla o pasageră cu vârsta de 42 de ani.

Ulterior, bărbatul de 62 de ani împreună cu femeia de 42 de ani, au fost transportați la spital cu multiple traumatisme. Ambii conducători auto au fost testați la alcool cu rezultatul de 0,00 mg/l în aerul expirat. Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Expoziție vandalizată, în capitală

Expoziția fotografului Alex Iordache dedicată medicilor de la Institutul de Urgență, care luptă în prima linie cu virusul COVID-19, a fost vandalizată. Mai multe fotografii, care au fost expuse la intrarea în Parcul Valea Morilor de la Botanica, au fost date cu spray negru.

Publicat

Din imaginile postate pe o rețea de socializare se vede că fețele medicilor au fost murdărite cu spray negru.

Contactată de tv8.md, ofițer de presă a Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, a menționat că Politia s a autosesizat, la fata locului s-au deplasat angajatii Inspectoratului de Poliție Botanica pentru stabilirea circumstanțelor. „Polițiștii întreprind toate măsurile pentru identificarea persoanelor care au comis aceasta contravenție”, a menționat Natalia Stati.

Expoziția „Prinși în ungher” a fost realizată în această vară de către cunoscutul fotograf Alex Iordache. Medicii au surpinși imediat ce au ieșit din tură, cu urmele de la măștile de protecție. 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Droguri de 500.000 de lei, confiscate

Droguri în valoare de jumătate de milion de lei, depistate și confiscate de poliție. În acest context, oamenii legii au reținut patru suspecți cu vârstele între 19 și 35 de ani, originari din Cahul, pentru păstrarea și comercializarea drogurilor de tip Hidroponic în capitală, dar și în alte regiuni ale țării.

Publicat

Pe parcursul documentării, poliția a desfășurat percheziții la domiciliile indivizilor, unde au depistat și ridicat 5 kg de narcotice, muniții de diferit calibru, dar și o armă de vânătoare, toate deținute ilegal. Dacă bănuiților le reușea să vândă drogurile pe piața neagră, aceștia ar fi obținut un profit în valoare de jumătate de milion de lei. Prin urmare, drogurile și armele au fost confiscate și transmise spre expertize. Este de menționat că, suspecții au fost anterior judecați pentru infracțiuni similar.

Trei din indivizi sunt plasați în arest preventive, iar unul este cercetat în stare de libertate. Aceștia riscă pedeapsă cu pușcărie pe un termen de până la 15 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii