Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Zece acte neveridice depistate în ultimele 24 de ore

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Giurgiulești-Galați și Tudora-2 au identificat în timpul controlului patru permise de conducere și șase asigurări auto internaționale cu premise rezonabile de falsificare. Pe cazurile date sunt documentați patru conaționali și trei cetățeni ai Uzbekistanului

Publicat

În noaptea de 18 spre 19 iunie curent, angajații Poliției de Frontieră din punctul de trecere Giurgiulești au acționat în baza informației operative descoperind printre lucrurile personale ale pasagerilor patru permise de conducere cu indici necaracteristici. Aceștea s-au prezentat la linia de control pe direcția ieșire din țară cu diverse mijloace de transport.

Actele confirmate neveridice și cu ajutorul tehnicii din dotare erau emise de către autoritatea competentă din România, Ucraina și două din Republica Moldova.
În timpul audierilor, persoanele inițial susțineau că nu cunosc despre falsitatea acestora, însă mai târziu au recunoscut că și-au perfectat documentele prin intermediul unor necunoscuți contra unor sume de bani.

Ca urmare, procesele verbale au fost întocmite pe numele a patru conaționali cu vârstele cuprinse între 22 și 36 de ani. Incidentele date sunt cercetate în continuare de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud.


Alte șase documente cu indici de falsificare au fost depistate de către inspectorii din punctul de trecere Tudora -2. Cazurile au fost consemnate pe sensul de intrare în Republica Moldova în după amiaza zilei de ieri, 18 iunie a.c., la intervale de timp diferite.

Cele șase asigurări auto internaționale au fost emise pe camioane și semiremorci de aceeași companie cu sediul în Muntenegru. Documentați sunt trei cetățeni ai Uzbekistanului cu vârstele de 44, 50 și 63 de ani.

Cercetările sunt derulate în continuare de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției regioanale Est pentru a elucida toate circumstanțele. Toate actele au fost ridicate și trimise în adresa laboratorului tehnico-juridic pentru efectuarea expertizei.


Persoanele documentate riscă amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.


Moldova

„Mama” spălării banilor. O femeie, suspectată că ar fi lichefiat peste 57 de milioane de lei doar într-un an.

Schemă de spălare de bani în proporții deosebit de mari deconspirată de oamenii legii. O femeie ar fi capul întregii grupări. Ofițerii de investigații, în comun cu procurorii, au efectuat zeci de percheziții la domiciliile și în mijloacele de transport ale administratorilor și angajaților mai multor entități economice din țară, într-o cauză pentru spălarea banilor.

Publicat

Conform materialelor anchetei, mai multe persoane fizice și juridice ar fi fost implicate într-o schemă frauduloasă de conversie și transfer de fonduri și produse cerealiere de proveniență dubioasă, în scopul legalizării și exportului acestora în afara țării. În cadrul investigațiilor s-a stabilit că doar în anul 2024, prin retrageri de numerar de la bancomate și oficii bancare, au fost lichefiate surse financiare în valoare totală de peste 57 de milioane de lei. În paralel, au fost introduse fictiv în circuitul economic național și ulterior exportate bunuri în valoare similară. Mijloacele bănești erau extrase de pe conturile de tip business-card ale mai multor companii nou înființate în acest scop. Retragerile erau efectuate de administratoarea uneia dintre companii, care coordona întreaga activitate infracțională. Prin urmare, în timpul perchezițiilor au fost ridicate telefoane mobile, laptopuri, zeci de carduri bancare emise pe numele unor persoane terțe, un pistol funcțional cu gaz comprimat, precum și numeroase acte și documente utilizate de suspecți în activitatea ilegală. Actualmente, ancheta este în desfășurare, iar autoritățile continuă acțiunile de stabilire a tuturor persoanelor implicate și a prejudiciului cauzat.


Citește mai departe

Moldova

Băuți și drogați la volan. Mai mulți șoferi s-au pomenit cu dosare penale.

Mai mulți șoferi s-au pomenit cu dosare penale și riscă sancțiuni usturătoare, după ce au fost prinși în timp ce conduceau mașinile fie sub influența drogurilor, fie a alcoolului.

Publicat

Printre aceștia se numără un bărbat de 45 de ani, care circula cu mașina pe strada Valea Crucii din capitală, fără pic de remușcare. Șoferul a atras atenția unei patrule INSP prin modul haotic de deplasare. Acesta a fost tras pe dreapta și supus testării la consum de substanțe narcotice, iar rezultatul expertizei a arătat că șoferul se afla sub influența marijuanei. Mai mult, automobilistul mai era și băut- testul alcoolscopic a arătat o concentrație de 0,56 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.
Cercetat penal este și un alt șofer, de 59 de ani, după ce a fost depistat conducând sub influența substanțelor narcotice. Acesta a fost escortat la Dispensar pentru testare, rezultatul fiind pozitiv tot la marijuana.
De asemenea, la Copanca, Căușeni, polițiștii de patrulare au prins o șoferiță de 33 de ani, care se afla în stare de ebrietate. Testată alcoolscopic, aparatul Drager a indicat 0,62 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Șoferița a fost înlăturată de la volan, iar automobilul a fost ridicat la parcarea specială. Tot în raionul Căușeni, doar că în satul Tănătari, oamenii legii au surprins un șofer de 47 de ani, care circula pe drumurile din localitate, fiind în stare avansată de ebrietate.
În același timp, în satul Tocuz, un bărbat de 30 de ani a fost stopat, după ce a fost observat cum circulă de pe un sens pe altul. Și în acest caz șoferul se afla în stare avansată de ebrietate.
Acum, toate persoanele sunt cercetate conform legislației în vigoare.



Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Braconieri, descoperiți de poliție. 16 persoane din Hîncești sunt cercetate penal pentru vânat ilegal.

Braconieri, descoperiți de poliție. 16 persoane din raionul Hîncești, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, sunt cercetate penal pentru vânt ilegal.

Publicat

Oamenii legii au descins cu mai multe percheziții în locuințele bănuiților, unde au găsit și ridicat arme deținute ilegal, muniții și alte probe ce ar demonstra acțiunile de braconaj.
Obiectele ridicate au fost transmise pentru expertiză la Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP, iar suspecții sunt cercetați penal.
Polițiștii continuă investigațiile sub toate aspectele legale, pentru a stabili circumstanțele în care armele au fost dobândite, scopul păstrării acestora, precum și dacă mai sunt și alte persoane implicate.
De menționat că, persoana care predă benevol arma de foc, munițiile sau mijloacele explozive pe care le deține ilegal este eliberată de răspundere penală sau contravențională.


Citește mai departe

topul săptămânii