Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ COVID-19: 11 echipe de pompieri vor merge în raioanele țării pentru a informa despre prevenirea coronavirusului

În ultimele 24 de ore pentru informarea cetățenilor cu privire la măsurile de protecție contra COVID – 19 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a antrenat 11 autospeciale de intervenție.

IGSU continuă acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire contra COVID. Pe parcursul zilei de 29 martie pompierii și salvatorii au patrulat mai multe localități din țară pentru a atenționa oamenii despre riscuri, dar și despre măsurile care pot preveni infecția cu Coronavirus de tip nou. Echipe de salvatori în costume de protecție au mers cu autospeciale de intervenție și au difuzat mesaje sonore către oameni.

De informații utile au avut parte localnici din raioanele Ialoveni, Cahul, Criuleni, Ungheni, Hîncești, Cimișlia,  dar și municipiul Chișinău. Oameni din 27 de localități din țară au avut parte de mesaje de avertizare, dar și de recomandări pentru prevenirea infecției COVID – 19. Acțiunile vor continua sistematic pe parcursul următoarelor zile. Persoanele sunt îndemnate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să informeze autoritățile în caz de suspecție cu COVID.

În caz de situații de risc cetățenii pot apel Serviciul 112. Mesaje audio similare vor fi difuzate prin sisteme sonore conectate la autospeciale de intervenție în toată țară, iar subdiviziunile IGSU vor asigura ca echipajele să patruleze localitățile din raioanele țării.


Astăzi 30 martie pompierii vor merge cu mesaje în localități din raioanele Călărași, Ungheni, Nisporeni. Acțiunile salvatorilor și pompierilor vin în contextul susținerii Campaniei de informarea realizată de MAI în scopul prevenirii infectării cu COVID, alăturându-se polițiștilor și carabinierilor.

 


Moldova

/VIDEO/Minor cercetat penal în stare de libertate pentru furturi

Un minor în vârstă de 16 ani, locuitor al capitalei, a fost reținut de către ofițerii de investigație a sec. Râșcani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de comiterea a două cazuri de furt.

În primul caz minorul a intrat într-o farmacie amplasată pe str. Ismail și profitând de faptul că angajata farmaciei era ocupată, acesta pe ascuns a sustras telefonul mobil de model ,,Samsung Galaxy A40″, după care cu bunul sustras a părăsit locul infracțiunii. Prejudiciul cauzat doamnei în vârstă de 46 de ani constituie 5 000 lei.

În al doilea caz individul prin acces liber a pătruns în Centrul de Sănătate Publică situat str. B.P.Hașdeu și din biroul pazei, din geantă a sustras mijloace bănești în sumă de 1 000 lei și un telefon de model „Huawei” . Prejudiciul cauzat părții vătămate constituie 2 500 lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția comunicând că telefoanele mobile a reușit să le comercializeze prin intermediul aplicației ,,Telegram”, astfel obținând un profit în sumă de 2 000 lei.


Actualmente minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

Moldova

Îngrozitor: Un bebeluș, găsit mort într-o geantă, la gunoiște

Un bebeluș, găsit mort într-o geantă, la gunoiște

La data de 02 iunie 2020, în jurul orelor 08.30 angajații inspectoratului de poliție Dubăsari, au înregistrat informația telefonică pe faptul că, la aceeași dată în jurul orelor 8.20 în gunoiștea din extravilanul comunei Coșnița r-nul Dubăsari, de către un bărbat cu vîrsta de 60 ani, într-o geantă de culoare neagră a fost depistat cadavrul unui prunc nou născut,fără careva semne vizibile de moarte violentă.

La fața locului imediat s-a deplasat angajații poliției pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor făptașe.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Recidivist cercetat penal pentru pungășie

Polițiștii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut un bărbat, pentru comiterea unei pungășii.

Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 45 ani, originar din mun. Bălți, anterior judecat, pentru infracțiuni analogice.

Cazul a avut loc la data de 30 mai, individul în timp ce se afla într-un magazin amplasat pe str. Calea Orheiului, pe ascuns a sustras din buzunarul genții, ce aparține unei doamne în vârstă de 50 de ani, portmoneul în care se aflau mijloace bănești și actele de identitate. Prejudiciul cauzat a fost estimat de către victimă la 1 500 lei.

Urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse de polițiști, individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția.


Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și este cercetat penal pentru ,, Pungășie ”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.


-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.


-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Citește mai departe

topul săptămânii