Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Prin oraș, cu 140 km la oră. Șoferiță amendată după ce a postat pe INSTAGRAM cum conduce cu viteză

O șoferiță a fost amendată după ce a postat o secvență video în care demonstrează cum conduce cu o viteză de peste 140 km la oră, pe străzile capitalei, pe timp de noapte.

Potrivit ofițerului de presă a Inspectoratului Național de Patrulare, tânăra a fost identificată și sancționată, transmite Unimedia.info.

După ce tânăra a postat un video în care se vede că viteza cu care conduce o întrece cu mult pe cea admisă în oraș, acesta s-a răspândit prin grupurile de pe rețelele de socializare.

Inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat în acest caz. „Șoferiței i-a fost întocmit proces verbal și a fost sancționată cu o amendă în valoare de 1.800 de lei și cu 5 puncte de penalizare”, a declarat ofițerul de presă a Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco.Moldova

/FOTO/Operațiuni de control în trafic efectuate de către inspectorii ANTA în perioada 25-29 mai 2020

Agenția Națională Transport Auto a efectuat, în perioada 25 – 29 mai 2020, acțiuni de monitorizare și control în trafic, cât și în localitățile din țară, care au vizat creșterea siguranției rutiere, protejarea sectoarelor de drum naționale, precum și combaterea fenomenului activităților ilicite în domeniul transporturilor rutiere.

În rezultatul acțiunilor de control, au fost întocmite 63 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în mărime de 3871 unități convenționale (circa 96775 lei, în cazul achitării în termen de 72 ore).

De asemenea, au fost întreprinse măsuri de constrângere prin suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier, fiind întocmite 26 procese-verbale de reținere a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare și a certificatelor de înmatriculare.

Frecvent sunt depistate încălcări la transportarea mărfurilor indivizibile fără deținerea autorizației speciale pentru transporturile cu greutăți și/sau dimensiuni ce depășesc limitele admise, depășirea masei totale maxime admise a autovehiculului, transportarea încărcăturilor neacoperite cu prelată, transportul ilicit de mărfuri, colete și persoane, etc.


Având în vedere dinamica încălcărilor admise de către conducătorii auto și operatorii de transport rutier, Agenția este în proces de elaborare, în comun cu Inspectoratul General de Poliție și Serviciul Fiscal de Stat, a unui plan amplu de acțiuni la nivel național în vederea redresării situației în domeniul transporturilor rutiere, cât și scăderii numărului de accidente rutiere și a victimelor din rândul participanților în trafic.


Citește mai departe

Moldova

CHIŞINĂU: Un bărbat a fost ucis, iar altul găsit strangulat într-o debara

Trupurile neînsuflețite a doi bărbați au fost depistate în această seară în sectoarele Botanica și Ciocana ale capitalei. Unul s-a strangulat, iar altul a fost ucis.

În primul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost descoperit în această seară, în jurul orei 18:39, fiind strangulat cu un cablu într-o depara de la etajul 9 al unui bloc de locuințe de pe strada Indenpendeței, din sectorul Botanica. Polițiștii presupun că ar fi vorba despre un caz de suicid, iar victima a lăsat și un bilețel de adio.

Angajații IP Botanica, urmează să stabilească toate circumstanțele, dar și motivul care l-a făcut pe bărbat să recurgă la acest gest disperat.

Cel de al doilea caz a avut loc câteva minute mai târziu, în jurul orei 19:10, într-o construcție nefinisată de pestrada Mihail Sadoveanu, din sectorul Ciocana al capitalei. Aici polițiștii au depistat cadavrul unui bărbat pe suprafața căruia sunt prezente mai multe urme de moarte violentă. Poliția a inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost ucis bărbatul, dar și cine se face vinovat de moartea acestuia, transmite deschide.md


Amintim că în această dimineață, pe strada Mircea cel Bătrân, din sectorul Ciocana al capitalei, o tânără în vârstă de aproximativ 25 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 16 al unui bloc de locuințe, iar în urma imactului cu solul a de cedat pe loc până la venirea ambulanței.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Conflict rezolvat cu lopata, pe o stradă din Chișinău. O mașină și o autobetonieră nu au putut împărți șoseaua

Conflict rezolvat cu lopata, pe o stradă din Chișinău. Imaginile au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular.

Potrivit sursei, totul a început după ce șoferul betonierei nu l-a lăsat pe celălalt conducător auto să-l depășească. După ce s-au răfuit chiar în trafic, tăind calea unul celuilalt, șoferul betonierei a oprit la o stație PECO.

Și conducătorul mașinii a oprit atunci și-a scos o lopată din portbagaj și a început a lovi cu ea în camion.

Deocamdată nu este clar cum s-a finalizat conflictul și nici dacă a fost sesizată poliția.


Citește mai departe

topul săptămânii