Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Violul minorei de 17 ani, la Tvardița

Cazul violului de la Tvardița a fost retras de la autoritățile din Taraclia și transmis IGP și PCCOCS.

Într-un comunicat de presă, procuratura generală anunță că o astfel de decizie a fost luată pentru o documentare rapidă, complexă și obiectivă a cazului. Totodată, urmează a fi dată apreciere acțiunilor întreprinse de procurorii și polițiștii din Taraclia, care s-au ocupat până de curând, de documentarea acestui caz. Amintim că totul s-a întâmplat în noaptea de 15 martie, părinții minorei violate au anunțat însă poliția abia pe 17 martie, atunci când fiica lor le-a povestit despre cele întâmplate. Preliminar se cunoaște că în seara tragediei, cei trei suspecți, colegi de clasă cu victima, au invitat-o pe fată la unul dintre ei. Acolo ei ar fi consumat alcool în exces, apoi cei trei băieți, cu vârstele cuprinse între 17 și 18 ani, ar fi violat-o pe minoră, după care au dus-o la ea acasă. Minora a ajuns la spital, unde este internată până în prezent. Tatăl fetei spune că părinții suspecților și-ar fi cerut iertare ed la el, în speranța că el își va retrage cererea.

TATĂL VICTIMEI: Nu, eu să mușamalizez cazul? Nimeni nu mi-a propus bani, nu am fost presat, însă au venit să se împace. Ei au spus că nu au făcut nimic și nu înțeleg nimic. Ei nu înțeleg de unde au apărut acele răni pe corpul minorei. În principiu ei sunt vinovați că au chemat-o, au îmbătat-o și au adus-o acasă.

Tatăl fetei a mai adăugat că nu se va lăsa până cei care au procedat astfel cu fiica lui nu vor fi pedepsiți.


TATĂL VICTIMEI: Este lege, a fost comisă o infracțiune, este pedeapsă pentru infracțiune. Este lege – asta trebuie să fie respectat.

Menționăm că unul dintre băieții bănuiți ar fi încercat să-și pună capăt zilelor, iar acum se află la spital. Poliția și procurorii din Chișinău continuă investigațiile. Conform legii, violul se pedepsește cu până la 12 ani de pușcărie.

CITEȘTE ȘI: Detalii șocante în cazul violului de la Tvardița. Unul din suspecți ar fi vrut să-și pună capăt zilelor.


Minoră de 17 ani, violată de trei tineri, în satul Tvardița din raionul Taraclia. Tatăl copilei a dat detalii cutremurătoare despre caz.

 


Ediție TV

/VIDEO/ Hoții au dat spargerea la o piață din Bălți. Fură bunurile din gherete

În vreme de pandemie, hoții au prins curaj. În ultimele două săptămâni, la piețele din Bălți au fost sparte mai multe gherete, de unde a fost sustrasă marfă în valoare de zeci de mii de lei. Administrația întreprinderii municipale „Asociația Piețelor Bălți”, refuză să comenteze cele întâmplate.

În ultimele două săptămâni, la piețele din Bălți au fost sparte mai multe gherete, de unde a foыt sustrasă marfă în valoare de zeci de mii de lei. Despre cazuri s-a aflat după ce unul dintre administratoriii unei piețe a relatat pe rețelele de socializare despre ce se petrece în perioada cât vânzătorii se află în carantină. Potrivit sursei, într-o singură noapte au avut loc trei furturi.

În această noapte, iarăși am avut trei tentative de furt. Au fost sparte trei gherete. Alaltăieri am prins trei hoți,unul dintre care era în căutare.

BETA: Bărbatul a mai relatat că suspecții au fost predați oamenilor legii, aceștia sunt însă, cercetați în libertate. Pe un portal local de știri au apărut informații și despre furturile dintr-o altă piață, tot din Bălți. Unul dintre vânzători, care a rugat să rămână anonim a declarant că i-a fost furată marfă de 40.000 de lei. De frică să nu fie prădați, unii vânzători au început să evacueze din gherete toată marfa, în plină carantină. Totodată, aceștia cer de la administratorii piețelor să securizeze mai eficient gheretele, să mai angajeze paznici și să instaleze lumină printer rânduri, altfel, aceștia nu vor mai active în cadrul piețelor. În replică, unii reprezentanți îndeamnă proprietarii gheretelor să pună lacăte mai rezistente.


Mă adresez către vânzători. Vă rog să veniți, buticurile voastre au câte un singur lacăt. Hoții sparg lanțurile, paznicii nu reușesc să intervină, sunt trei oameni. Iată, priviți, un lacăt aici, în partea aceasta nu este nimic.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Bălți, Jana Molceanov a confirmat că s-au înregistrat mai multe cazuri de furt la două piețe din oraș. Oamenii legii au mai mulți suspecți. Aceștia nu se află în arest, deoarece în perioada pandemiei, sunt arestate doar persoanele care au săvârșit infracțiuni deosebit de grave. Forțele de ordine monitorizează situația și acumulează probe care le-ar demonstra vina bănuiților.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/FOTO/ Stațiile PECO, luate la ochi de INI

Administratorii stațiilor PECO din Chișinău luați la ochi de ofițerii de investigații. În data de 30 martie, mai mulți ofițeri de poliție, însoțiți și de mascații de la Fulger au verificat mai multe benzinării, pentru a se asigura că sunt respectate toate normele de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Aceștia s-au asigurat că toți angajații sunt echipați cu măști și mănuși medicinale, iar în incinta . În același timp, au verificat ca în incinta stației să nu se afle mai mult de trei cumpărători. În timpul controalelor, oamenii legii au observat doi tineri care beau bere la o terasă. Aceștia au fost preîntâmpinați despre noile legi și au fost rugați să iasă din casă numai în caz de strictă necesitate.

În cadrul verificărilor și angajații, dar și administratorii benzinăriilor au fost informați despre pericolul la care sunt supuși și s-au necesitatea de a se conforma prevederilor legale, adoptate de către Comisia pentru Situații Excepționale.

Menționăm că nerespectarea regimului de carantină se amendează cu până la 25.000 de lei pentru persoane fizice și până la 75.000 de lei pentru persoanele juridice.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A furat telefonul unei adolescente

A profitat de neatenția unei adolescente și i-a furat telefonul mobil. Un bărbat de 36 de ani din Chișinău a fost reținut, suspectat de pungășie.

Și asta după ce, în timp ce se afla pe strada Hanul Morii din sectorul Botanica ar fi furat celularul, în valoare de 3.500 de lei de la o fată de 19 ani. Victima a anunțat poliția, iar la scurt timp, suspectul a fost reținut. Audiat, acesta și-ar fi recunoscut vina. Mai mult, s-a constatat că bănuitul a mai fost judecat pentru alte pungășii, dar și jafuri. Acum el se află în arest preventiv pentru 30 de zile și riscă să facă până la 4 ani de detenție.

În acest context, poliția capitalei roagă cetățenii să fie prudenți atunci când circulă cu transportul public sau se află în stații de așteptare și să nu țină banii sau telefoanele mobile în buzunarele din spate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii