Rețele de socializare

Moldova

Un bărbat va sta după gratii din cauza unei alerte false cu bombă la Parlament și Președinție

Un bărbat a fost condamnat la șase luni de pușcărie, după ce în vara lui 2018 a făcut trei alerte cu bombă la Preșidenție, Parlament și IP Buiucani, dar care s-au dovedit a fi false. Decizia a fost loată în data de 10 februarie curent de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Publicat

În ședința de judecată, inculpatul și-a recunoscut vina și a declarat că a recurs la acest gest, după ce s-ar fi supărat pe polițiștii de la IP Buiucani care cu câteva zile înainte l-au suspectat de furtul unui telefon.

Dânsul susține că fost în ospeție la un prieten, după care ultimului i-a dispărut telefonul şi a început a-l acuza că el i l-a luat. Prietenul său a scris și o plângere la poliției pe numele său, iar polițistul care l-a audiat i-ar fi zis „sau dă telefonul sau va fi rău”, fapt ce l-a făcut să creadă că polițiștii vor să-l scurgă de bani. Ulterior telefonul a fost găsit la o altă persoană, iar el fiind supărat pe polițiști a decis să recurgă la acest gest pentru a se răzbuna.

Inculpatul și-a recunoscut vina și și-a cerut iertare pentru fapta sa și a cerut să nu-i fie pusă amendă căci nu are bani cu ce să o achite, dar nici să nu fie condamnat la închisoare motivând că are problemele de sănătate.


Dânsul s-a ales cu o pedeapsă definitivă de 6 luni închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis.

echipa.md


Moldova

/VIDEO/ „Băut la volan?” Scandal între șoferul unui microbuz de rută și alți conducători auto, pe o șosea din țară

Imagini scandaloase, apărute pe o rețea de socializare. Mai mulți conducători auto s-au luat la ceartă cu un șofer al unui microbuz de rută, pe care-l acuză că ar fi băut la volan.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 19 septembrie, în jurul orei 18.00, în apropiere de satul Hîrcești, raionul Ungheni.

Se pare că scandalul a început după ce șoferul microbuzului, vizibil în stare de ebrietate ar fi provocat o situație de accident.

Și mai grav este că într-un alt vehicul, la un pas de a fi și el implicat în coliziune, se afla și un copil mic, iar dacă șoferul mașinii nu ar fi evitat impactul, s-ar fi produs o adevărată tragedie.


Preliminar, se cunoaște că la fața locului a fost chemată și poliția. Șoferul microbuzului însă ar fi fugit de locul faptei atunci când a înțeles că vor interveni oamenii legii.

Cu reacția INSP revenim ulterior.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat a murit în timp ce se plimba cu soția pe o stradă la Buiucani

Un bărbat a decedat după ce și-a pierdut cunoștința pe o stradă din Capitală.

Publicat

Incidentul s-a produs ieri, 18 septembrie, la ora 18:00, pe strada Alba Iulia de la Buiucani.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Natalia Stati a declarat că la fața locului, polițiștii și medici de la salvare au constatat doar decesul bărbatului.

Totodată, urmare a documentării, polițiștii au stabilit că bărbatul avea 68 de ani, iar din discuțiile cu soția, care era împreună cu el, s-a aflat că în timp ce se deplasau pe stradă, bărbatul a căzut jos fără cunoștință.


Potrivit datelor preliminare, bărbatul ar fi suferit un stop cardiac.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Răfuială între membrii a două grupări criminale. 6 indivizi – reținuți

Șase membri ai unei grupări infracționale au fost reținuți de către ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu DGUP, BPDS ”Fulger” și IP Orhei a IGP, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, fiind suspectați pentru că au atentat la viața și sănătatea unui bărbat.

Publicat

În urma investigațiilor efectuate de către poliție s-a stabilit că, la baza motivului răfuielii, ar sta o pretinsă datorie financiară pe care victima până în prezent nu a achitat-o. Cei șase membri ai grupării criminale au vârste cuprinse între 25 și 50 ani, locuitori ai mun. Chișinău și ai raioanelor Orhei și Rezina, fiind anterior condamnați pentru comiterea infracțiunilor grave și deosebit de grave.

Astfel, la 20 august curent, membrii grupării, aflându-se în mun. Orhei, sub pretextul reglărilor de conturi față de victimă, care la rândul său este membrul altei grupări criminale, anterior condamnată pentru infracțiuni similare, intenționat i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele, iar ulterior lovindu-l cu o bâtă din lemn, i-au provocat leziuni corporale periculoase pentru viața și sănătatea acestuia.

Cinci suspecți au fost arestați pentru 30 de zile, iar în privința unuia este aplicată măsura obligatorie de nepărăsire a localității, măsurile aplicate au fost decise de către Judecătoria Ciocana.


Dacă vor fi găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunilor incriminate, persoanele bănuite riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Poliția continuă investigațiile pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate și atragerea acestora la răspundere conform legislației.


Citește mai departe

topul săptămânii