Rețele de socializare

Moldova

Un bărbat va sta după gratii din cauza unei alerte false cu bombă la Parlament și Președinție

Un bărbat a fost condamnat la șase luni de pușcărie, după ce în vara lui 2018 a făcut trei alerte cu bombă la Preșidenție, Parlament și IP Buiucani, dar care s-au dovedit a fi false. Decizia a fost loată în data de 10 februarie curent de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

În ședința de judecată, inculpatul și-a recunoscut vina și a declarat că a recurs la acest gest, după ce s-ar fi supărat pe polițiștii de la IP Buiucani care cu câteva zile înainte l-au suspectat de furtul unui telefon.

Dânsul susține că fost în ospeție la un prieten, după care ultimului i-a dispărut telefonul şi a început a-l acuza că el i l-a luat. Prietenul său a scris și o plângere la poliției pe numele său, iar polițistul care l-a audiat i-ar fi zis „sau dă telefonul sau va fi rău”, fapt ce l-a făcut să creadă că polițiștii vor să-l scurgă de bani. Ulterior telefonul a fost găsit la o altă persoană, iar el fiind supărat pe polițiști a decis să recurgă la acest gest pentru a se răzbuna.

Inculpatul și-a recunoscut vina și și-a cerut iertare pentru fapta sa și a cerut să nu-i fie pusă amendă căci nu are bani cu ce să o achite, dar nici să nu fie condamnat la închisoare motivând că are problemele de sănătate.


Dânsul s-a ales cu o pedeapsă definitivă de 6 luni închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis.

echipa.md


Moldova

Vântul face ravagii. Trei posturi vamale și-au sistat activitatea

Posturile vamale de tip debarcader ”Molovata”, ”Soroca” și ”Cosăuți” și-au întrerupt temporar activitatea din cauza valurilor puternice, care perturbă circulația pe râul Nistru.

În aceste condiții, călătorii sunt îndemnați să opteze pentru alte posturi vamale, aflate în proximitate.

Harta interactivă a punctelor de trecere poate fi vizualizată pe pagina web a Serviciului Vamal.

Vom reveni cu actualizări.


Citește mai departe

Moldova

Încă 43 de șoferi, prinși băuți la volan în weekend

Circa 1600 de șoferi au încălcat Regulamentul Circulației Rutiere, în doar 2 zile

În weekend-ul trecut, inspectorii de patrulare au depistat și înlăturat de la volan 43 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate. Alții peste 850 au depășit limita de viteză.

De asemenea, 21 de șoferi nu au acordat prioritate legală pietonilor sau cicliștilor, iar 164 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră. Totodată, 41 de pietoni au ignorat regulile de circulație rutieră.

În această ordine de idei, Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că regulile nu sunt făcute ca să fie încălcate, ignorându-le automat reprezinți un pericol în trafic.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Ca după RĂZBOI: Copaci doborâți, acoperișuri și stații de așteptare distruse. Imagini surprinse în capitală în urma rafalelor de vânt

Imagini dezolante surprinse în capitală în urma rafalelor de vânt.

Rețelele de socializare au fost împânzite cu imagini surprinse de internauți.


Citește mai departe

topul săptămânii