Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Moldovean căutat pe INTERPOL pentru trafic de persoane, reținut în Ucraina

Moldoveanul căutat de autoritățile olandeze pentru trafic de persoane, a fost prins la vama dintre Ucraina și Polonia.

Bărbatul a fost reținut, recent, de polițiștii de frontieră ucraineni la punctul de trecere de la Rosoșanî.  Individul a încercat să intre pe teritoroiul Ucrainei în calitate de pieton. În cadrul procesului de verificare a pașaportului s-a dovedit că acesta se regăsește printre persoanele date în căutare de către Interpol.

Bănuitul a fost încătușat, după care poliția de frontieră a luat legătura cu sediul Interpol de la Kiev pentru a-i informa de cele întâmplate. Menționăm că, rețeaua de trafic de persoane, a cărei membru era conaționalul nostru, a fost lichidată la începutul anului curent.


Advertisement

Moldova

/FOTO/ Un accident cu două automobile produs în urma manevrei de întoarcere, la Măgdăcești

Accident la Măgdăcești.

La data de 02 iulie 2020, în jurul orelor 12.00 angajații Inspectoratului de Poliție Criuleni, au înregistrat un apel telefonic, de la un bărbat, care a comunicat că în timp ce se deplasa pe traseul R-6 în preajma satului Măgdăcești, raionul Criuleni, cu automobilul de model Dacia Duster, a fost tamponat de către un alt automobil de model Renault Megane. Persoane traumate nu au fost.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că, conducătorul automobilului de model ,, Renault Megane” cu vârsta de 32 ani care se deplasa regulamentar în direcția mun. Chișinău a fost tamponat de către conducătorul automobilului de model ,,Dacia Duster” cu vârsta de 41 ani care a încercat să efectueze o manevra de întoarcere în aceiași direcție și neasigurîndu-se nu a cedat trecerea, astfel fiind tamponat lateral de către cealaltă unitate de transport.

La moment angajații IP Criuleni continuă documentarea cazului.Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un poliţist agresiv, făcut KO la Căuşeni

Un poliţist din Căuşeni ar fi încercat să intre cu maşina într-un grup de tineri, care stăteau la o masă de pe teritoriul unei benzinării. Incidentul a avut loc recent şi a fost filmat de martori, care susţin că omul legii era beat la volan. Mai mult, poliţistul a agresat verbal petrecăreţii şi chiar a sărit la bătaie.

Din imaginile video postate pe o reţea de socializare se observă cum s-a declanşat conflictul între tineri şi poliţistul îmbrăcat în civil.

Contactat telefonic pentru o reacţie, şeful Inspectoratului de Poliţie Căuşeni, Ştefan Burdilă, ne-a spus că are nevoie să se documenteze.

ŞTEFAN BURDILĂ, şeful IP Căuşeni: „Reveniţi mai târziu. Uitaţi-vă acum eu intru în esenţă la toate circumstanţele să fac o claritate şi o lumină, ca să aveţi o informaţie clară”.


Ulterior, însă, Ştefan Burdilă nu a mai răspuns la telefon. Între timp, Inspectoratul General al Poliţiei anunţă că a iniţiat o anchetă internă în acest caz.

DIANA FETCO, ofiţer de presă al IGP: „Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei nu admite în comportamentul angajaţilor acţiuni care denigrează imaginea instituţiei. Direcţia inspectare efectivă a pornit deja o anchetă în care va examina cazul, circumstanţele, dar şi acţiunile poliţistului. Ulterior, fiind luată o decizie”.

Ofițerul de presă al IGP, Diana Fetco, a mai declarat că ancheta va stabili dacă poliţistul se afla în timpul orelor de muncă şi dacă era în stare de ebrietate când conducea automobilului. Bărbatul vizat are 31 de ani, dintre care ultimii cinci ani a activat în calitate de poliţist. În luna mai, un alt om al legii a fost implicat într-un incident similar. Este vorba despre un angajat al IP Ciocana din Chişinău, care a fost prins beat la volan, dar a refuzat să treacă alcool testul. Acesta a fost concediat, după postul nostru de televiziune a mediatizat cazul.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ 121 accidente rutiere înregistrate pe teritoriul capitalei în ultimele 72 de ore

Angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au documentat și înregistrat 121 accidente rutiere dintre care 114 accidente rutiere soldate doar cu pagube materiale iar în 7 cazuri au avut de pătimit persoane.

În cazurile în care au avut de pătimit persoanele au fost inițiate procese penale, iar cele soldate cu pagube materiale s-au emis decizii de sancționare a șoferilor cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei cu aplicarea punctelor de penalizare.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere Poliția Capitalei, recomandă repetat conducătorilor auto:

– Dacă ați consumat băuturi alcoolice nu urcați la volanul unității de transport, pentru a nu pune în pericol viața celor din jur cât și a DVS;


-Evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi îndeosebi a depăşirilor neregulamentare;

– Manifestați prudență sporită în trafic;

– Prealabil schimbării direcției de mers sau a benzii de deplasare, asigurați-vă;


-Reduceţi viteza în locurile semnalate de indicatoarele rutiere şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii.

Citește mai departe

topul săptămânii