Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Doi minori, rătăciți în capitală

Noaptea trecută, doi minori fără supraveghere au fost depistați de carabinieri În seara de 04 februarie 2020, în jurul orei 22:45, atenția carabinierilor care asigurau ordinea publică în preajma sediului Ambasadei României, de pe str. Bucureşti din mun. Chișinău a fost atrasă de doi minori care se deplasau fără supraveghere prin ploaie.

Doi minori din Edineț, găsiți hoinărind singuri pe o stradă din Chișinău de către carabinieri. Copii, de 11 și respectiv 5 anișori, au fost depistați în seara de 4 februarie pe strada București în jurul orei 22.45. Atenția carabinierilor a fost atrasă de faptul că micuții se deplasau pe stradă, în ploaie, fără a fi supravegheați de maturi. Luați la întrebări, băieții au spus că-s frați și vin de la Edineț. Minorii le-au mai povestit carabinierilor că un bărbat necunocut i-ar ademenit la el în mașină și le-a propus să se plimbe prin capitală, iar ei au acceptat.

Din declarațiile minorilor:

-Ce căutați aici?


-Un om ne-a adus.

-Dar unde v-a adus?

-Aici.


– De unde v-a adus?

-De la Edineț.

-Cu ce scop v-a adus aici?


-Nu știu.

-Pe la ce oră ați ajuns în capitală?


-Dimineața.

-Cu ce v-a adus?

-Albă.

-Cum albă? Era mașină, autobuz sau rutieră?

-Nu știu.

-Cine e el pentru voi?

-Nu știu.

Totodată, minorii le-ar fi spus carabinierilor că urmau să ia un taxi pentru a ajunge acasă, bani însă pentru a achita drumul, nu au.  La fața locului a fost chemat și un echipaj de poliție, iar micuții au fost duși la IP Buiucani pentru a stabili toate circumstanțele. Oamenii legii au stabilit că cei doi frați sunt, într-adevăr din Edineț și provin dintr-o familie nevoiașă. Acum cei doi copii se află la Institutul Mamei și Copilului, iar oamenii urmează să hotărască, împreună cu autoritățile din Edineț cum vor cataloga cazul. Părinții celor doi băieți riscă să fie amendați 900 de lei  pentru neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copiilor

Ediție TV

/VIDEO/ Depășire riscantă, la Râșcani

Un motociclist de 18 ani s-a ales cu răni grave după ce ar fi provocat o coliziune violentă cu o mașină. Totul a avut loc în prima jumătate a zilei de 04 iunie, în jurul orei 11.20, pe drumul dintre satele Recea și Aluniș din raionul Râșcani.

La locul impactul a fost chemată imediat ambulanța, dar și poliția. Ofițerul de presă de la IP Râșcani, Ina Moscaliuc a declarat că motocicleta era condusă de un adolescent de 18 ani. Acesta ar fi ieșit la depășire fără a se asigura și prin urmare s-a tamponat frontal cu o mașină, condusă de o tânără de 32 de ani.

Impactul a fost atât de violent, încât motociclistul s-a ales cu mai multe traume și a fost dus la spital. Potrivit poliției, ambii șoferi implicați au trecut etilotestul, iar rezultatele au demonstrat că niciunul dintre ei nu a consumat alcool înainte de a urca la volan sau ghidon.

Toate circumstanțele vor fi stabilite de anchetatorii din Râșcani.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Riscă închisoare pentru furt

Un bărbat cu vârsta de 30 de ani, originar din Ialoveni, suspectat de furt din locuințe, a fost reținut. Poliția a fost sesizată pe data de 24 mai, de proprietarul casei amplasate pe strada Sucevița, sectorul Buiucani din capitală.

La fața locului imediat s-a deplasat poliția. Oamenii legii au stabilit că suspectul a pătruns în casă forțând geamul. Acesta a sustras bijuterii din aur, un televizor și haine, în sumă totală de 18 mii de lei. Momentul săvârșirii infracțiunii a fost surprins pe camerele de supraveghere. Ulterior, bănuitul a fost identificat și reținut. Este de menționat că acesta a mai comis asemănătoare abateri de la lege. La audiere, bărbatul și-a recunoscut vina, iar acum este cercetat penal pentru furt.

Conform legislației în vigoare vinovatul riscă pedeapsă cu amendă în mărime de până la 67 500 lei sau până la 4 ani de pușcărie. Poliția revine cu un apel către cetățeni, să se asigure înainte de a pleca de acasă că au încuiat toate ușile și geamurile și să informeze copiii despre regulile de comunicare cu persoane necunoscute potențial periculoase.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Traficată pentru servicii sexuale

O minoră de 17 ani a trăit un adevărat coșmar timp de trei luni de zile după ce a fost recrutată și obligată să se prostitueze. Totul a început la sfârșitul anului 2019.

Victima ar fi fost contactată pe o rețea de socializare de către o tânără de 21 de ani care ar fi profitat de situația nefavorabilă de trai a minorei, care provine dintr-o familie monoparentală din sudul țării și nu avea un loc permanent de trai, și i-a propus gazdă fără nici o obligație, având ca scop de a o determina să presteze servicii sexuale.

În cele din urmă, minora a acceptat condițiile impuse de cea care a adăpostit-o. Pentru un act sexual, minora aducea suspectei de la 500 la 800 de lei, deservind de la 3 la 7 clienți zilnic. În data de patru martie, suspecta a fost reținută. La audiere, aceasta l-ar fi turnat și pe complicele ei. El s-a dovedit a fi administrator al unui hotel din Chișinău. Acesta le aproviziona pe tinere cu cu droguri, iar în schimb – el și prietenii săi beneficiau de servicii sexuale oferite de minoră pe gratis. Poliția a efectuat percheziții la hotel, unde locuia bărbatul.

La fața locului au fost depistate 1150 euro, 500 dolari, 500 de lire și 15.300 de lei, un telefon mobil și notebook-ul bănuitului. Pe numele făptașilor a fost inițiată o cauză penală. Cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii