Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Doi minori, rătăciți în capitală

Noaptea trecută, doi minori fără supraveghere au fost depistați de carabinieri În seara de 04 februarie 2020, în jurul orei 22:45, atenția carabinierilor care asigurau ordinea publică în preajma sediului Ambasadei României, de pe str. Bucureşti din mun. Chișinău a fost atrasă de doi minori care se deplasau fără supraveghere prin ploaie.

Doi minori din Edineț, găsiți hoinărind singuri pe o stradă din Chișinău de către carabinieri. Copii, de 11 și respectiv 5 anișori, au fost depistați în seara de 4 februarie pe strada București în jurul orei 22.45. Atenția carabinierilor a fost atrasă de faptul că micuții se deplasau pe stradă, în ploaie, fără a fi supravegheați de maturi. Luați la întrebări, băieții au spus că-s frați și vin de la Edineț. Minorii le-au mai povestit carabinierilor că un bărbat necunocut i-ar ademenit la el în mașină și le-a propus să se plimbe prin capitală, iar ei au acceptat.

Din declarațiile minorilor:

-Ce căutați aici?


-Un om ne-a adus.

-Dar unde v-a adus?

-Aici.


– De unde v-a adus?

-De la Edineț.

-Cu ce scop v-a adus aici?


-Nu știu.

-Pe la ce oră ați ajuns în capitală?


-Dimineața.

-Cu ce v-a adus?

-Albă.

-Cum albă? Era mașină, autobuz sau rutieră?

-Nu știu.

-Cine e el pentru voi?

-Nu știu.

Totodată, minorii le-ar fi spus carabinierilor că urmau să ia un taxi pentru a ajunge acasă, bani însă pentru a achita drumul, nu au.  La fața locului a fost chemat și un echipaj de poliție, iar micuții au fost duși la IP Buiucani pentru a stabili toate circumstanțele. Oamenii legii au stabilit că cei doi frați sunt, într-adevăr din Edineț și provin dintr-o familie nevoiașă. Acum cei doi copii se află la Institutul Mamei și Copilului, iar oamenii urmează să hotărască, împreună cu autoritățile din Edineț cum vor cataloga cazul. Părinții celor doi băieți riscă să fie amendați 900 de lei  pentru neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copiilor

Ediție TV

/VIDEO/ Adolescent din Fălești, dispărut. Rudele bat alarma

Un adolescent de 18 ani din raionul Fălești a dispărut deja de patru zile, iar rudele nu mai știu unde să îl caute. Băiatul se numește Vitalie Budac, și este originar din satul Albinețul Vechi.

Rudele băiatului au făcut postări pe rețelele de socializare și s-au adresat și la poliție, însă, până în prezent, fără rezultat.

Preliminar se cunoaște că acesta a plecat de casă în data de 17 februarie, în jurul orei 18.00 fără să anunțe pe cineva și din acea zi, nimeni nu mai știe nimic de el. Vitalie are corpolența medie, ochii albaștri și părul blond. În ziua dispariției, purta un pulover verde și pantaloni negri de tip sport.

În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe adolescentul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 060 140 293. Orice informație poate fi utilă.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Atenție la hoții de buzunare. Două femei au ajuns deja victimele hoților

Atenție la Buzunare – pungașii atacă tot mai des în microbuzele de rută. Numai în decurs de două săptămâni, două tinere s-au pomenit fără portmonee în timp ce se deplasau cu transportul public.

Primul caz a avut loc în data de 24 ianuarie, într-un microbuz de pe ruta 174. O adolescentă de 19 ani a rămas fără 4.000 de lei, portmoneu și fără acte personale. Când și-a dat seama ce a pățit, aceasta a anunțat imediat poliția.

La scurt timp, a fost reținut și suspectul pe acest caz. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani, locuitor al capitalei. Acesta și-ar fi recunoscut vina. Un caz similar a avut loc în data de nouă februarie, în troleibuzul de pe ruta nr.30, când un tânăr de 36 de ani, profitând de neatenția unei femei, i-a sustras portmoneul în care se aflau 3 500 lei și o cruce din argint.

Și acest caz a fost denunțat la poliție. Acum ambii suspecți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vina le va fi dovedită, ambii riscă detenție de până la 4 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Găsit strangulat în podul casei

Tragedie fără margini într-o familie din satul Cojușna, raionul Strășeni. Un tânăr de 30 de ani s-ar fi strangulat în podul casei.

Descoperirea macabră a fost făcută în seara de 20 februarie, de către un vecin, care a chemat imediat poliția. La fața locului a venit grupa operativă de la IP Strășeni, dar și medicul legist. Oamenii legii au vorbit cu bunica victimei, care le-a povestit cum s-ar fi întâmplat totul.

Potrivit sursei, nepotul ei deseori se plângea de viață grea, iar în seara tragediei, femeia a văzut cum el urcă în podul casei. Văzând că nu mai coboară, femeia a chemat un vecin care să meargă să verifice ce s-a întâmplat. Bărbatul a fost cel care a depistat corpul victimei.

Cadavrul victimei a fost dus la centrul tehnico-criminalistic pentru expertize, iar oamenii legii urmează să stabielască cauzele exacte care l-ar fi făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii