Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ O femeie din Cărpineni, SPAIMA localnicilor: Înjură, ameninţă cu cuţitul şi cântă muzică populară

O femeie din satul Cărpineni, raionul Hânceşti este spaima tuturor oamenilor din localitate. De câţiva ani, aceasta îi terorizează în fiecare zi, îi ameninţă cu cuţitul, aruncă în ei cu pietre şi îi numeşte cu cuvinte necenzurate. Deşi au depus pe numele ei nenumărate plângeri la poliţie, oamenii legii strâng din umeri şi spun că nu-i pot face altceva, decât să-i aplice o amendă contravenţională.

Publicat

Acest episod poate fi văzut zilnic pe drumurile din satul Cărpineni. Dis-de-dimineaţă, această femeie porneşte prin sat şi terorizează pe toată lumea. Ea merge la piaţă, şcoală, grădiniţă, poştă sau staţiile peco din localitate. Vecinii spun că le este frică pentru viaţa lor şi că au fost ameninţaţi de nenumărate ori cu cuţitul sau toporul.

„Am intrat recent în magazinul din sat şi când ieşeam înapoi m-am întâlnit cu doamna Galina Corsacova. Era cu un cuţit în mână şi o început să mă numească cu cuvinte urâte. Eu i-am spus să termine, dar ea o scos cuţitul din buzunar şi o sărit cu cuţitul la mine.”

„Chiar vineri seara o urlat aici la poartă şi i-o numit pe toţi în tot felul. Nu-i prima dată. Sâmbătă din nou, luni dimineaţa iar. Eu vineri m-am întâlnit cu ea, m-o făcut în tot felu, mi-e ruşine să vorbesc. Îmi zice că-s stricată de băutură, că-s (pidarască) SĂ PUNEM BEEEP. ”


„Vine la mine şi îmi zice: ai lucrat pe la colhoz, ai fost la lucru peste hotare, n-ai să-mi dai şi mie nişte bani, pidarasule? Eram în autobuz când mi-a zis aşa. Şi eu mă tem să merg pe drum, poate să îmi de un în cap.”

„Eu stau în ogradă, ea trece pe drum şi mă face cum îi vine la gură. Şi pe copii, şi pe nepoţii mei, pe toţi. Ne este frică, am fost azi până la magazin şi am venit cu o femeie până acasă, că mă tem singură dacă îmi iese în cale.”

Femeia este agresivă şi cu minorii. Copiilor le este frică să meargă singuri la şcoală.


„Când mă vede că vin de la şcoală mă numeşte urât pe drum, intră din urma mea în magazin, oriunde mă prinde. M-a lovit şi cu pumnul.”

Oamenii din localitate ne-au mai spus că aceasta este căsătorită şi are doi copii, care locuiesc la Chişinău. Soţul acesteia nu era astăzi acasă. Nici Galina Corsacova nu era acasă în momentul în care echipa noastră a ajuns în sat. Am găsit-o însă pe drumurile din localitate. La vederea camerei de filmat, aceasta a încercat să fugă.

„-Doamnă, staţi!!!
-Opriţi-vă, daţi-mi pace!! „


Ea a înjurat fără nicio jenă şi în faţa camerei.

„Este adevărat că aruncaţi cu pietre? Numiţi urât?
-Nu
– Dar noi am auzit acum cum numeaţi cu cuvinte necenzurate?
-Nu, iaca asta îi o idioată!”


Agresoarea a negat că ar umbla cu obiecte ascuţite la ea.

„E adevărat că umblaţi cu cuţite ?
– Nu
-Dar în geantă ce aveţi?
-Iaca, am o lăcată, s-o pun la beci! Iaca asta mi-o rupt şi geanta! Nu râde, că te împuşc!”

După ce a înjurat în centrul localităţii, aceasta a început să cânte şi să danseze.

„Să trăiască Leuşeniul şi tot neamul meu. „

Poliţistul din localitate spune că pe numele femeii agresive au fost depuse mai multe plângeri şi că a fost amendată contravenţional. Totuşi, acesta nu ne-a putut spune mai exact câte amenzi a primit şi ce vor face mai departe în privinţa acesteia. Tot poliţistul a declarat că femeia nu are probleme psihice, dar ar consuma alcool.

” Nu vă pot spune câte plângeri mai exact au fost, pentru că noi le dăm la arhivă la Hânceşti. Da, a fost trasă la răspundere contravenţională. Dumneaei are un vocabular şi comportament neadecvat. Dumneaei nu se află la evidenţa medicului psihiatru.
-Adică aşa, pur şi simplu, este neadecvată?
-Da”, a declarat Alexandru Smirnova, ofiţer de sector în satul Cărpineni, Hânceşti.

publika.md

Moldova

/VIDEO/ Scandalul de la Edineț continuă: O nouă ceartă între două familii de romi

Publicat

După ce, acum două zile, două famii s-au luat la bătaie, iar la fața locului au intervenit mascații, spiritele se încing. Ieri seara, rromii au provocat un nou scandal. Și de această dată, zeci de persoane s-au implicat în conflict.

Amintim că, miercuri, aproape o sută de rromi au blocat drumul în urma unui conflict între două familii. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a calma spiritele. Poliția a pornit un proces penal pe acest caz. Toate circumstanțele urmează să fie stabilite.

Nordnews.md


Citește mai departe

Moldova

Ilegalități consemnate în Direcția regională Sud

Tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și depistarea unui certificat de înmatriculare neveridic sunt incidente înregistrate la hotarul de sud al țării. Pasibili de cercetare penală sunt doi conaționali în vârstă de 44 și respectiv 32 de ani.

Publicat

Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești a fost alertată aproape de miezul nopții de prezența unei persoane în zona de frontieră. Aceasta se deplasa pe direcția Mirnoe – Tabaki prin eludarea de la controlul de frontieră.
Din cercetările preliminare s-a stabilit că bărbatul este originar din satul Copceac, în vârstă de 44 de ani. Mai mult, acestuia i s-a autorizat intrarea pe teritoriul Republicii Moldova în urmă cu două ore de la incident, prin punctul de trecere Mirnoe-Tabachi.

Audiat, moldoveanul inițial a comunicat că se află în căutarea unor ovine, însă ulterior s-a stabilit că acesta își are familia în orașul Odesa, Ucraina și dorește să ajungă la ea.

O altă ilegalitate a fost înregistrată în punctul de trecere Giurgiulești – Galați. Pe sensul de ieșire s-a apropiat mijlocul de transport de model Volkswagen T6, la volanul căruia se afla un conațional în vârstă de 32 de ani. Printre actele oferite pentru autorizarea trecerii frontierei de stat se afla și certificatul de înmatriculare cu semne vizibile de falsificare. Neveridicitatea actului a fost confirmată și cu ajutorul tehnicii din dotare.


Proprietarul mașinii a recunoscut că la perfectat ilegal din motiv că cel original a fost ridicat de reprezentanții Agenției Naționale de Transport Auto.

Ca urmare, a fost întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova. Au fost informați reprezentanții ANTA care au indisponibilizat mijlocul de transport.


Citește mai departe

Moldova

Pericol de explozie pe un șantier de construcție din Chișinău. IGSU și alte echipaje specializate sunt îndreptate la fața locului

Pericol de explozie pe strada Ave-Maria nr. 8 din Chișinău, acolo unde este în desfășurare un șantier de construcție.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, în timpul lucrărilor de construcție, a fost depistat un obiect suspect, asemănător cu un obuz militar.

La fața locului a fost îndreptate echipajele BPRO, IGSU și ofițerii IP Râșcani.

Alte circumstanțe se stabilesc.


telegraph.md


Citește mai departe

topul săptămânii