Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ O femeie din Cărpineni, SPAIMA localnicilor: Înjură, ameninţă cu cuţitul şi cântă muzică populară

O femeie din satul Cărpineni, raionul Hânceşti este spaima tuturor oamenilor din localitate. De câţiva ani, aceasta îi terorizează în fiecare zi, îi ameninţă cu cuţitul, aruncă în ei cu pietre şi îi numeşte cu cuvinte necenzurate. Deşi au depus pe numele ei nenumărate plângeri la poliţie, oamenii legii strâng din umeri şi spun că nu-i pot face altceva, decât să-i aplice o amendă contravenţională.

Acest episod poate fi văzut zilnic pe drumurile din satul Cărpineni. Dis-de-dimineaţă, această femeie porneşte prin sat şi terorizează pe toată lumea. Ea merge la piaţă, şcoală, grădiniţă, poştă sau staţiile peco din localitate. Vecinii spun că le este frică pentru viaţa lor şi că au fost ameninţaţi de nenumărate ori cu cuţitul sau toporul.

„Am intrat recent în magazinul din sat şi când ieşeam înapoi m-am întâlnit cu doamna Galina Corsacova. Era cu un cuţit în mână şi o început să mă numească cu cuvinte urâte. Eu i-am spus să termine, dar ea o scos cuţitul din buzunar şi o sărit cu cuţitul la mine.”

„Chiar vineri seara o urlat aici la poartă şi i-o numit pe toţi în tot felul. Nu-i prima dată. Sâmbătă din nou, luni dimineaţa iar. Eu vineri m-am întâlnit cu ea, m-o făcut în tot felu, mi-e ruşine să vorbesc. Îmi zice că-s stricată de băutură, că-s (pidarască) SĂ PUNEM BEEEP. ”


„Vine la mine şi îmi zice: ai lucrat pe la colhoz, ai fost la lucru peste hotare, n-ai să-mi dai şi mie nişte bani, pidarasule? Eram în autobuz când mi-a zis aşa. Şi eu mă tem să merg pe drum, poate să îmi de un în cap.”

„Eu stau în ogradă, ea trece pe drum şi mă face cum îi vine la gură. Şi pe copii, şi pe nepoţii mei, pe toţi. Ne este frică, am fost azi până la magazin şi am venit cu o femeie până acasă, că mă tem singură dacă îmi iese în cale.”

Femeia este agresivă şi cu minorii. Copiilor le este frică să meargă singuri la şcoală.


„Când mă vede că vin de la şcoală mă numeşte urât pe drum, intră din urma mea în magazin, oriunde mă prinde. M-a lovit şi cu pumnul.”

Oamenii din localitate ne-au mai spus că aceasta este căsătorită şi are doi copii, care locuiesc la Chişinău. Soţul acesteia nu era astăzi acasă. Nici Galina Corsacova nu era acasă în momentul în care echipa noastră a ajuns în sat. Am găsit-o însă pe drumurile din localitate. La vederea camerei de filmat, aceasta a încercat să fugă.

„-Doamnă, staţi!!!
-Opriţi-vă, daţi-mi pace!! „


Ea a înjurat fără nicio jenă şi în faţa camerei.

„Este adevărat că aruncaţi cu pietre? Numiţi urât?
-Nu
– Dar noi am auzit acum cum numeaţi cu cuvinte necenzurate?
-Nu, iaca asta îi o idioată!”


Agresoarea a negat că ar umbla cu obiecte ascuţite la ea.

„E adevărat că umblaţi cu cuţite ?
– Nu
-Dar în geantă ce aveţi?
-Iaca, am o lăcată, s-o pun la beci! Iaca asta mi-o rupt şi geanta! Nu râde, că te împuşc!”

După ce a înjurat în centrul localităţii, aceasta a început să cânte şi să danseze.

„Să trăiască Leuşeniul şi tot neamul meu. „

Poliţistul din localitate spune că pe numele femeii agresive au fost depuse mai multe plângeri şi că a fost amendată contravenţional. Totuşi, acesta nu ne-a putut spune mai exact câte amenzi a primit şi ce vor face mai departe în privinţa acesteia. Tot poliţistul a declarat că femeia nu are probleme psihice, dar ar consuma alcool.

” Nu vă pot spune câte plângeri mai exact au fost, pentru că noi le dăm la arhivă la Hânceşti. Da, a fost trasă la răspundere contravenţională. Dumneaei are un vocabular şi comportament neadecvat. Dumneaei nu se află la evidenţa medicului psihiatru.
-Adică aşa, pur şi simplu, este neadecvată?
-Da”, a declarat Alexandru Smirnova, ofiţer de sector în satul Cărpineni, Hânceşti.

publika.md

Moldova

/VIDEO/ Sală de forță, activă pe timp de carantină. Cu ce amendă s-a ales administratorul?

Carantina nu-i sperie pe iubitorii sportului. O sală de forță activa pe teritoriul capitalei, chiar dacă, în contextul stării de urgență din țară, aceasta ar fi trebuit să-și sisteze activitatea.

Forțele de ordine au stabilit că în interiorul sălii sportive aveau acces doar clienții fide

echipa.md

li, care anunțau administratorul despre ulterioarele vizite printr-un apel telefonic. Oamenii legii au deconspirat însă activitatea ilegală a sălii. Prin urmare, reprezentantul sălii de forță a fost amendat cu 75.000 de lei.

Inspectoratul General al Poliției amintește cetățenilor că măsurile impuse de autorități sunt pentru protejarea vieții și a sănătății lor. Starea de urgență pe teritoriul republicii Moldova este instaurată până în data de 15 mai.

 


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Oamenii străzii beau soluțiile dezinfectante din troleibuze

Pe timp de pandemie, troleibuzele din Chişinău au devenit sursă de alimentare cu dezinfectant pentru oamenii străzii, dar şi pentru unii aşa-zişi cetăţeni. Călătorii cu simţ de răspundere îşi dezinfectează mâinile, dar alţii îl fură sau chiar îl beau.

Dezinfectantele de calitate puse în mijloacele de transport în comun au o doză mare de alcool. Dozatoarele au un singur rol – pentru dezinfectare externă. Oamenii străzii îl folosesc însă şi pentru spălături gastrice.

„Intră în troleibuz, dar noi nu observă că ei intră cu păhărelele. Ei scot dezinfectantul şi noi obsrevăm că nu-l folosesc pentru mâini. Când te uiţi şi îl strigi pe microfon, dar el cu păhărelul de cafea, îl pune repede la gură şi până noi ieşim, el pe uşă fuge afară înapoi”, spune ALEXANDRU PAVLENCO, şofer troleibuz.

„Din spusele şoferilor, întâlnim şi cazuri mai puţin obişnuite. Se epuizează lichidul din dozatoare, datorită faptului că boschetarii îl folosesc pe post de băutură. Şi acest lucru, indignează atât pasagerii, şoferii, dar şi conducerea RTEC”, susţine FELICIA RUSU, ofiţer de presă, Regia de Transport Electric Chişinău.


Dezinfectanţii conţin, pe lângă alcool şi alte substanţe extrem de toxice pentru organism. Dacă sunt înghiţite, ele pot provoca arsuri sau intoxicaţii extrem de grave. Dacă oamenii străzii beau dezinfectant îşi pun viaţa în pericol, iar cetăţenii care îl fură îşi pun obrazul în joc.

„Chiar tura trecută am observat pe oglinda salonului că un domn încerca să-l fure. M-am dat jos şi el s-a speriat şi s-a aşezat. O doamnă cu o pungă

încerca să toarne dezinfectant în el”, spune MAXIM POSTICA, şofer troleibuz.


Regia de Transport Electric din Chişinău foloseşte zilnic aproape 200 de litri de gel antibacterial. Şi asta pentru a proteja călătorii. Aşa că dezinfecaţi mânile când urcaţi în troleibuz şi păstraţi distanţa socială.

tvrmoldova.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ – Ați pierdut banii din neglijență? – Nu, din „pestelcă”. O femeie și-a pierdut banii, dar a declarat că a fost jefuită

Și-a pierdut banii, iar ca să și-i întoarcă le-a povestit polițiștilor o istorie demnă de a fi scenariu de film. O femeie de 62 de ani este documentată pentru chemarea intenționat falsă a poliției.

Totul a avut loc în data de șapte aprilie. Suspecta le-a declarat oamenilor legii că a mers la Piaţa Agricolă de pe strada Calea Basarabiei, de unde a cumpărat 22 kg de ridiche și s-a pornit cu ele spre casă. Când a ajuns pe strada Uzinelor, aceasta ar fi fost atacată cu un cuțit de către doi necunoscuți. Indivizii i-ar fi furat 1260 de lei pe care-i avea la ea femeia, dar și pungile cu ridiche. Polițiștii au început investigațiile, iar după ce au ridicat imaginile de pe camerele video de la piață, au stabilit că femeia nici măcar nu cumpărase ridichea, pentru că atunci când ar fi vrut să o achite sesizase că a pierdut banii.

După ce femeia s-a prins cu minciuna, aceasta s-a transformat din victimă în suspectă. E a fost dusă la inspectorat, pentru audieri.
– Cum ați ajuns la poliție?
– M-am dus la bază, să iau un sac cu ridiche. Și când mă uit așa prin șorț, nu-s banii.
– Dar de ce dumnevoastră de ce ați spus la poliție de faptul că v-au agresat cu cuțitul și v-au sustras banii și ridichea? De ce v-ați temut?
– Nu știu.
– De ce anume ați decis așa să comunicați poliției?
– Nu știu.
– Dar banii cum i-ați pierdut, din propria neglijență?
– Nu, din “pestelcă”. Nu știu cum, de aici s-a dezlegat și au căzut sau nu știu cum i-am pierdut.

Acum, femeia riscă să plătească 1500 de lei amendă sau 60 de ore de muncă neremunerată în folosul societății.


Citește mai departe

topul săptămânii