Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Filmul crimei de la Parcani. A fost reținut al treilea suspect, iar un taximetrist care nu a anunțat poliția, urmează să răspundă în fața legii

Poliția a reținut al treilea suspect în crima de la Parcani, unde a fost descoperit cadavrul unui bărbat de 42 de ani, iar concubina acestuia, care a fost găsită în viață, trăiește un adevărat coșmar, fiind traumatizată grav atât fizic, cât și psihologic.

Potrivit poliției, victima de 42 de ani a fost ultimul membru al unei familii din satul Crasnogorca, raionul Slobozia. Părinții acestuia au decedat acum 10 ani, iar mezinul familiei, s-a stins în luna noiembrie, 2018, transmite unimedia.info

Pe data de 12 ianuarie anul curent, bărbatul a fost găsit mort într-un grajd de cai de la marginea satului Parcani, cu semne de moarte violentă.

Poliția a fost sesizată pe 12 ianuarie, în jurul orei 12:00, de niște trecători care au văzut o femeie care hoinărea dezorientată pe străzi desculț, învelită într-o plapumă. Aceasta, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale, nu era în stare să explice ce i s-a întâmplat. Aceasta s-a dovedit a fi concubina victimei de 42 de ani.


Femeia a fost internată cu traumatisme și hipotermie severă. Cu greu, femeia și-a amintit că în noaptea de 11 ianuarie, în casa lor au dat buzna câțiva tineri, care i-au agresat fizic pe ea și pe concubinul său, după care i-au băgat într-o mașină și i-au dus în direcție necunoscută.

Ulterior, poliția a căutat atât automobilul cu care victimele au fost transportate, casele părăsite și pe câmpurile din preajma Parcaniului, unde s-ar putea afla bărbatul de 42 de ani.

Potrivit anchetei, femeia s-a trezit în dimineața zilei de 12 ianuarie, într-o cisternă reutilată dintr-un grajd de cai, al unei gospodării de la marginea localității.


Trezindu-se într-o zonă necunoscută, înghețată și bătută, aceasta a ieșit. Un bărbat a atenționat-o că se află pe un teritoriu privat și a somat-o să plece. Aceasta s-a interesat cum să ajungă la Crasnogorca, iar bărbatul i-a indicat direcția, pe câmpuri.

Gospodăria unde au fost duse victimele aparținea unei familii ai căror membri aveau probleme cu legea. Prin urmare, poliția a decis să rețină toți locatarii casei, însă acasă s-a dovedit a fi doar capul familiei. Anume el ar fi alungat femeia de pe teritoriul grajdului.

Când au mers să rețină membrii familiei, polițiștii au descoperit, într-una din construcțiile de pe teritoriul grajdului, un bărbat de 42 de ani, fără semne de viață. Femeia l-a recunoscut ca fiind concubinul său. Acesta avea semne de moarte violentă. Se presupune că acesta ar fi fost strangulat cu o funie, care a fost găsită nu departe de locul în care acesta zăcea.


Suspecții în comiterea acestei infracțiuni se ascundeau în locuri diferite. Spre seară, în jurul orei 10:00, polițiștii l-au localizat și reținut pe unul dintre suspecți, în satul Crasnogorca. La miezul nopții au fost localizat și reținut al doilea suspect, iar a doua zi spre seară, a fost reținut și al treilea, despre care anterior nu se știa.

Cei trei tineri nu sunt la prima abatere de la lege, pe numele lor fiind deschise mai multe dosare de furt.


Mărturiile suspecților despre noaptea crimei sunt absolut șocante.

Unul dintre ei povesteștă că sâmbătă noaptea au ajuns în satul Crasnogorca. „Am intrat, am văzut că oamenii dorm. I-am trezit. El s-a trezit (n.red. victima de 42 de ani) s-a ridicat și l-am lovit cu piciorul și i-am spus „scoală *necenzurat, altfel de ridicăm noi”.

„L-am lovit, acolo, de 2-3 ori… El a căzut, iar femeia a început să strige. Eu am… păi… liniștit-o.”, spune unul dintre tinerii reținuți.

Altul povestește că femeia a strigat la ei și i-a întrebat de ce fac asta, iar el s-a înfuriat și a lovit-o cu pumnul în față. Aceasta ar fi căzut. „Nu plângea, pur și simplă stătea culcată”, continuă el.

Potrivit suspecților, după ce au bătut victimele, le-au scos din casă șile-au băgat cu forța în mașina unui taximetrist.

„Când am ajuns la Parcani, și i-am scos din mașină, el încă respira”, a spus un tânăr.

Potrivit anchetatorilor, automobilul în care au fost transportate victimele, aparținea unei firme de taxi. Șoferul acesteia nu a anunțat nici compania de taxi, nici poliția despre faptul că oamenii au fost trași de păr, îndesați în mașină cu forța și aruncați într-o locație necunoscută în toiul nopții.

Taximetristul urmează să răspundă pentru faptul că nu a întreprins măsurile necesare în privința pasagerilor pe care i-a transportat.

Cât despre motivul crimei, unul dintre suspecți invocă faptul că au vrut să se răzbune. „Noi eram foarte bieți”.

Potrivit informațiilor din anchetă, aceștia ar fi ajuns în Crasnogorca mai devreme, unde au avut un conflict cu victima. Ulterior, după ce agresorii au consumat alcool, au decis să meargă acasă la victimă, pentru a se răzbuna.

Pe numele celor trei suspecți a fost deschis un dosar penal. Aceștia riscă să petreacă următorii 15 ani după gratii.

Amintim că a data de 12 ianuarie, cadavrul unui bărbat, cu semne de moarte violentă, a fost găsit într-un grajd de cai de la marginea satului Parcani. Victima s-a dovedit a fi un bărbat de 42 de ani, originar din satul Crasnogorca, raionul Grigoriopol.

La scurt timp, polițiștii au reținut doi suspecți. Potrivit portalului novosti.pmr, aceștia sunt doi tineri de 17 și, respectiv, 19 ani.

Moldova

/VIDEO/ Sală de forță, activă pe timp de carantină. Cu ce amendă s-a ales administratorul?

Carantina nu-i sperie pe iubitorii sportului. O sală de forță activa pe teritoriul capitalei, chiar dacă, în contextul stării de urgență din țară, aceasta ar fi trebuit să-și sisteze activitatea.

Forțele de ordine au stabilit că în interiorul sălii sportive aveau acces doar clienții fide

echipa.md

li, care anunțau administratorul despre ulterioarele vizite printr-un apel telefonic. Oamenii legii au deconspirat însă activitatea ilegală a sălii. Prin urmare, reprezentantul sălii de forță a fost amendat cu 75.000 de lei.

Inspectoratul General al Poliției amintește cetățenilor că măsurile impuse de autorități sunt pentru protejarea vieții și a sănătății lor. Starea de urgență pe teritoriul republicii Moldova este instaurată până în data de 15 mai.

 


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Oamenii străzii beau soluțiile dezinfectante din troleibuze

Pe timp de pandemie, troleibuzele din Chişinău au devenit sursă de alimentare cu dezinfectant pentru oamenii străzii, dar şi pentru unii aşa-zişi cetăţeni. Călătorii cu simţ de răspundere îşi dezinfectează mâinile, dar alţii îl fură sau chiar îl beau.

Dezinfectantele de calitate puse în mijloacele de transport în comun au o doză mare de alcool. Dozatoarele au un singur rol – pentru dezinfectare externă. Oamenii străzii îl folosesc însă şi pentru spălături gastrice.

„Intră în troleibuz, dar noi nu observă că ei intră cu păhărelele. Ei scot dezinfectantul şi noi obsrevăm că nu-l folosesc pentru mâini. Când te uiţi şi îl strigi pe microfon, dar el cu păhărelul de cafea, îl pune repede la gură şi până noi ieşim, el pe uşă fuge afară înapoi”, spune ALEXANDRU PAVLENCO, şofer troleibuz.

„Din spusele şoferilor, întâlnim şi cazuri mai puţin obişnuite. Se epuizează lichidul din dozatoare, datorită faptului că boschetarii îl folosesc pe post de băutură. Şi acest lucru, indignează atât pasagerii, şoferii, dar şi conducerea RTEC”, susţine FELICIA RUSU, ofiţer de presă, Regia de Transport Electric Chişinău.


Dezinfectanţii conţin, pe lângă alcool şi alte substanţe extrem de toxice pentru organism. Dacă sunt înghiţite, ele pot provoca arsuri sau intoxicaţii extrem de grave. Dacă oamenii străzii beau dezinfectant îşi pun viaţa în pericol, iar cetăţenii care îl fură îşi pun obrazul în joc.

„Chiar tura trecută am observat pe oglinda salonului că un domn încerca să-l fure. M-am dat jos şi el s-a speriat şi s-a aşezat. O doamnă cu o pungă

încerca să toarne dezinfectant în el”, spune MAXIM POSTICA, şofer troleibuz.


Regia de Transport Electric din Chişinău foloseşte zilnic aproape 200 de litri de gel antibacterial. Şi asta pentru a proteja călătorii. Aşa că dezinfecaţi mânile când urcaţi în troleibuz şi păstraţi distanţa socială.

tvrmoldova.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ – Ați pierdut banii din neglijență? – Nu, din „pestelcă”. O femeie și-a pierdut banii, dar a declarat că a fost jefuită

Și-a pierdut banii, iar ca să și-i întoarcă le-a povestit polițiștilor o istorie demnă de a fi scenariu de film. O femeie de 62 de ani este documentată pentru chemarea intenționat falsă a poliției.

Totul a avut loc în data de șapte aprilie. Suspecta le-a declarat oamenilor legii că a mers la Piaţa Agricolă de pe strada Calea Basarabiei, de unde a cumpărat 22 kg de ridiche și s-a pornit cu ele spre casă. Când a ajuns pe strada Uzinelor, aceasta ar fi fost atacată cu un cuțit de către doi necunoscuți. Indivizii i-ar fi furat 1260 de lei pe care-i avea la ea femeia, dar și pungile cu ridiche. Polițiștii au început investigațiile, iar după ce au ridicat imaginile de pe camerele video de la piață, au stabilit că femeia nici măcar nu cumpărase ridichea, pentru că atunci când ar fi vrut să o achite sesizase că a pierdut banii.

După ce femeia s-a prins cu minciuna, aceasta s-a transformat din victimă în suspectă. E a fost dusă la inspectorat, pentru audieri.
– Cum ați ajuns la poliție?
– M-am dus la bază, să iau un sac cu ridiche. Și când mă uit așa prin șorț, nu-s banii.
– Dar de ce dumnevoastră de ce ați spus la poliție de faptul că v-au agresat cu cuțitul și v-au sustras banii și ridichea? De ce v-ați temut?
– Nu știu.
– De ce anume ați decis așa să comunicați poliției?
– Nu știu.
– Dar banii cum i-ați pierdut, din propria neglijență?
– Nu, din “pestelcă”. Nu știu cum, de aici s-a dezlegat și au căzut sau nu știu cum i-am pierdut.

Acum, femeia riscă să plătească 1500 de lei amendă sau 60 de ore de muncă neremunerată în folosul societății.


Citește mai departe

topul săptămânii