Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Detalii în cazul tânărului din Bălți, împușcat mortal în timp ce umbla cu uratul. A vrut să-și apere un prieten

Durere fără margini în satul Elizaveta din municipiul Bălți. Un tânăr de 23 de ani a fost împușcat mortal într-o încăierare de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.

Totul s-a întâmplat în Ajun de Sfântul Vasile, aproape de miezul nopții.

„Au început să-l bată și noi când am auzit, am fugit spre ei. El a ieșit și a împușcat, nu a întrebat nimic”.

„Doi erau aici, m-au bătut. – Care a fost motivul? – Că l-am bătut pe feciorul lui, dar eu nici nu m-am atins de el, deloc. A venit din urmă și a tras vreo două focuri în el, după care a căzut jos dintr-odată”.


„Pistolul noi l-am luat, l-am dat jos, el nu s-a opus”, au spus martorii.

Potrivit unor martori, carabinierul, împreună cu soția sa și alte două rude au mers să ceară socoteală unor tineri, care l-ar fi bătut pe nepotul său în vârstă de 16 ani. Adolescentul s-ar fi adresat la ei, poreclindu-i. Militarul ar fi scos pistolul fără somație și a tras în direcția tinerilor.

„El era beat, el circula cu mașina spre linia de tren și înapoi. Băiatul m-a sunat și mi-a zis să venim înapoi, că pe Simion al lui badea Colea l-au împușcat, chiar în fața lui. A scos un sunet și a murit. El a împușcat de trei sau patru ori, făptașul a fugit după băiatul meu pe arătură”.


Mama băiatului spune că fiul ei ar fi încercat să-și apere un prieten, însă a fost împușcat.

„Azi trebuia să se ducă la lecție, la sesiune. El a vrut să apere pe alt băiat și i-a spus să se oprească. Mergea la pas, dar l-a împușcat. A venit băiatul să-l ia, dar el a împușcat în sus pentru ca nimeni să nu se apropie, cumnatul a venit și a vrut să se apropie pentru a opri sângele, dar el i-a răspuns că dacă te apropii, te împușc și pe tine. Asta e normal?”, a spus mama băiatului.

Rudele sunt șocate de cele întâmplate.


„Îl așteptam. El o muscă nu a obijduit-o. Dar, i-au luat zilele un păgân. Of!”

„Un student, un băiat foarte cumsecade, azi trebuia să de-a sesia în oraș aici. Soțul e plecat, sunt duși frații să-l aducă de la vamă. El era plecat în cursă lungă și vine, e pe drum”.


Martorii spun că polițiștii care au intervenit la fața locului au avut un comportament grosolan și nu au întreprins toate măsurile necesare. Mai mult, polițiștii de serviciu ar fi consumat băuturi alcoolice.

„Aseară când m-am dus la Inspectorat toți erau beți. Toți beți erau. Au zis că de la mine miroase a alcool. Le-am răspuns că am băut, la care ei mi-au spus „noi ce am făcut?”. Erau toți beți și stăteau cu fundurile pe scaun”, a adăugat un martor.

Angajatul Unității Militare 1003 se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală era deținută legal. Militarul a fost reținut pentru 72 de ore.

„Un bărbat în vârstă de 37 de ani, având un conflict cu un grup de persoane, la un moment dat, a scos un pistol de model Baikal și a efectuat o împușcătură care a fost fatală pentru un tânăr de 23 de ani. La moment, bănuitul este reținut pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, care urmează să fie gestionată de Procuratura Municipiului Bălți”, a declarat Eugenia Molceanov, ofițer de presă al IP Bălți.

În urma incidentului, la spital au fost transportate două persoane.

„În jurul orei 03:00 au fost transportați doi pacienți, un bărbat de 42 de ani, cu fracturi de coaste, contuzia organelor toracice și abdominale și un tânăr de 16 ani cu comoție cerebrală”, a spus Vitalie Cușmir, șeful Departamentului Primiri Urgente, SC Bălți.

Polițiștii au demarat controale în satul Elizaveta pentru a stabili persoanele care dețin arme.

„Cred că până acum nu s-au implicat, dar acum după ce s-a întâmplat totul au început să muncească”, a declarat Simion Magnet, primarul satului Elizaveta

Dacă va fi găsit vinovat pentru omor, militarul riscă ani grei de pușcărie.

nordnews.md

Moldova

O minoră de 14 ani, la un pas de a-și pune capăt zilelor

Terorizările colegilor de clasă au adus-o pe o minoră de 14 ani la un pas de suicid. Copila a scris pe partea din spate a tablei de scris din clasă că se va sinucide.

Inscripția a fost observată de unul din profesori, care a bătut alarma.

Totul s-a întâmplat în raionul Grigoriopol. Potrivit milițienilor din regiune, minora era deseori terorizată de colegii de clasă, din cauza că provenea dintr-o familie nevoiașă.

Unul dintre colegi i-ar fi spus că-i va da droguri și o va ajuta să se arunce în gol, pentru ca nimeni niciodată să nu o mai vadă. La un moment dat, minora ar fi crezut că aceasta este singura soluție.


Din fericire, tragedia a putut fi evitată. Acum, copila este în afara pericolului. Cercetările continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Pescuit fatal: Un bărbat de 35 de ani s-a înecat în apele râului Nistru

Un bărbat de 35 de ani a murit după ce s-a prăbușit sub gheață, pe râul Nistru. S-a întâmplat în regiunea orașului Râbnița.

Presa de peste Nistru scrie că doi prieteni s-ar fi dus la pescuit, însă nu s-au asigurat dacă grosimea gheții va rezista sau nu greutății lor. Aproximativ la 20 de metri de la mal, unul dintre bărbați a căzut sub gheață și a început să ceară ajutor.

Celălalt bărbat ar fi încercat să-l ajute, însă nu a reușit. Prin urmare, victima a decedat.

Cadavrul a fost recuperat din apă de către salvatori.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu de vegetație, la Strășeni. Jumătate de oraș a rămas fără lumină

Incendiu de vegetație, la Strășeni. Jumătate de oraș a rămas fără lumină

Cel puțin asta ne-a spus un martor de la fața locului, care a expediat mai multe secvențe video la adresa redacției noastre.

Potrivit sursei, mai multe echipaje de poliție și ambulanțe se află acum la fața locului. Mirosul puternic de fum se simte din depărtare, iar flăcările uriașe se văd de la km buni distanță. Deocamdată, nu există alte informații de la fața locului.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii