Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Detalii în cazul tânărului din Bălți, împușcat mortal în timp ce umbla cu uratul. A vrut să-și apere un prieten

Durere fără margini în satul Elizaveta din municipiul Bălți. Un tânăr de 23 de ani a fost împușcat mortal într-o încăierare de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.

Totul s-a întâmplat în Ajun de Sfântul Vasile, aproape de miezul nopții.

„Au început să-l bată și noi când am auzit, am fugit spre ei. El a ieșit și a împușcat, nu a întrebat nimic”.

„Doi erau aici, m-au bătut. – Care a fost motivul? – Că l-am bătut pe feciorul lui, dar eu nici nu m-am atins de el, deloc. A venit din urmă și a tras vreo două focuri în el, după care a căzut jos dintr-odată”.


„Pistolul noi l-am luat, l-am dat jos, el nu s-a opus”, au spus martorii.

Potrivit unor martori, carabinierul, împreună cu soția sa și alte două rude au mers să ceară socoteală unor tineri, care l-ar fi bătut pe nepotul său în vârstă de 16 ani. Adolescentul s-ar fi adresat la ei, poreclindu-i. Militarul ar fi scos pistolul fără somație și a tras în direcția tinerilor.

„El era beat, el circula cu mașina spre linia de tren și înapoi. Băiatul m-a sunat și mi-a zis să venim înapoi, că pe Simion al lui badea Colea l-au împușcat, chiar în fața lui. A scos un sunet și a murit. El a împușcat de trei sau patru ori, făptașul a fugit după băiatul meu pe arătură”.


Mama băiatului spune că fiul ei ar fi încercat să-și apere un prieten, însă a fost împușcat.

„Azi trebuia să se ducă la lecție, la sesiune. El a vrut să apere pe alt băiat și i-a spus să se oprească. Mergea la pas, dar l-a împușcat. A venit băiatul să-l ia, dar el a împușcat în sus pentru ca nimeni să nu se apropie, cumnatul a venit și a vrut să se apropie pentru a opri sângele, dar el i-a răspuns că dacă te apropii, te împușc și pe tine. Asta e normal?”, a spus mama băiatului.

Rudele sunt șocate de cele întâmplate.


„Îl așteptam. El o muscă nu a obijduit-o. Dar, i-au luat zilele un păgân. Of!”

„Un student, un băiat foarte cumsecade, azi trebuia să de-a sesia în oraș aici. Soțul e plecat, sunt duși frații să-l aducă de la vamă. El era plecat în cursă lungă și vine, e pe drum”.


Martorii spun că polițiștii care au intervenit la fața locului au avut un comportament grosolan și nu au întreprins toate măsurile necesare. Mai mult, polițiștii de serviciu ar fi consumat băuturi alcoolice.

„Aseară când m-am dus la Inspectorat toți erau beți. Toți beți erau. Au zis că de la mine miroase a alcool. Le-am răspuns că am băut, la care ei mi-au spus „noi ce am făcut?”. Erau toți beți și stăteau cu fundurile pe scaun”, a adăugat un martor.

Angajatul Unității Militare 1003 se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală era deținută legal. Militarul a fost reținut pentru 72 de ore.

„Un bărbat în vârstă de 37 de ani, având un conflict cu un grup de persoane, la un moment dat, a scos un pistol de model Baikal și a efectuat o împușcătură care a fost fatală pentru un tânăr de 23 de ani. La moment, bănuitul este reținut pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, care urmează să fie gestionată de Procuratura Municipiului Bălți”, a declarat Eugenia Molceanov, ofițer de presă al IP Bălți.

În urma incidentului, la spital au fost transportate două persoane.

„În jurul orei 03:00 au fost transportați doi pacienți, un bărbat de 42 de ani, cu fracturi de coaste, contuzia organelor toracice și abdominale și un tânăr de 16 ani cu comoție cerebrală”, a spus Vitalie Cușmir, șeful Departamentului Primiri Urgente, SC Bălți.

Polițiștii au demarat controale în satul Elizaveta pentru a stabili persoanele care dețin arme.

„Cred că până acum nu s-au implicat, dar acum după ce s-a întâmplat totul au început să muncească”, a declarat Simion Magnet, primarul satului Elizaveta

Dacă va fi găsit vinovat pentru omor, militarul riscă ani grei de pușcărie.

nordnews.md

Moldova

/VIDEO/ S-a dus la pescuit, dar în cele din urmă pompierii i-au ”pescuit” mașina

Ghinion pe capul unui șofer din Parcani. Acesta s-a dus la pescuit pe malul râului Nistru, dar în cele din urmă, pompierii i-au pescuit mașina.

S-a întâmplat în dimineața de 08 aprilie, în jurul orei 06.30. Presa din Stânga Nistrului scrie proprietarul mașinii s-a dus la pescuit. Acesta și-a parcat mașina pe malul Nistrului, însă nu a tras frâna de mână și nici nu a inclus-o în viteză.

La un moment dat mașina a început să se apropie de râu, iar în cele din urmă, a ajuns în apă. Proprietarul mașinii a chemat pompierii. După câteva ore de muncă, salvatorii au reușit să scoată mașina din apă. Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Momentul în care un cerșetor este îmbrăcat forțat de polițiști în costum de protecție anti-COVID-19

Momentul în care un un bărbat este îmbrăcat forțat de polițiști într-un costum de protecție împotriva COVID-19 a fost surprins pe o stradă din Chișinău.

Imaginile au fost filmate de către un șofer implicat în trafic care le-a făcut publice pe o rețea de socializare. Potrivit unor reprezentanți ai Poliției Capitalei, bărbatul ar fi un cerșetor.

Alexei Grosu, șeful-adjunct al Poliției Capitalei, ne-a informat că în această perioadă s-a intensificat fenomenul cerșetoriei, iar oamenii legii interprind mai multe acțiuni în Chișinău ce vizează persoanele care practică cerșitul.

„Acțiunile au drept scop prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus în Chișinău. Astfel, persoana în cauză a fost reținută și escortată la IP Centru unde urmează a fi audiată, iar pe numele ei a fost întocmit un proces-verbal în temeiul articolului 76 din Codul Contravențional și a fost amendată cu 22 500 lei”, ne-a spus Grosu.


deschide.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Un bărbat, lovit violent e un taxi în timp ce se deplasa cu trotineta electrică. Ulterior taxiul a fost lovit de un camion

Clipe de coșmar pentru un bărbat din Chișinău. Acesta a fost lovit violent de un taxi, în timp ce se deplasa cu trotineta sa electrica, pe o stradă din Chișinău.

Mai mult, după câteva clipe și un șofer de camion s-a izbit în taximetru. Totul s-a întâmplat în dimineața de opt aprilie, în jurul orei 08.30, la intersecția străzilor Alecu Russo și Mihail Sadoveanu din sectorul Ciocana al capitalei. Potrivit ofițerului de presă de la poliția capitalei, Natalia Stati, taximetristul de 47 de ani ar fi accidentat bărbatul de 34 de ani ce se deplasa cu trotineta, ulterior, mașina de taxi a fost lovită de un autocamion, la volanul căruia se afla un șofer în vârstă de 36 de ani.

La locul impactului a venit și o echipă de medici, iar bărbatul cu trotineta a fost dus la spital cu diverse traume. Deocamdată nu este din vina cui s-a produs coliziunea. Polițiștii continua investigațiile.

echipa.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii