Rețele de socializare

Moldova

Statistici înfiorătoare: Aproape 50 de șoferi băuți și unul drogat, prinși pe traseele din țară

În zilele de odihnă, peste 2 700 de șoferi au încălcat Regulamentul Circulației Rutiere, expunând intenționat pericolului participanții la trafic.

În ultimele trei zile, pe întreg teritoriul țării, ofițerii de patrulare au înlăturat de la volanul mașini 46 de șoferi în stare de ebrietate alcoolică și unul care conducea drogat.

1 701 șoferi au depășit limita de viteză; 51 s-au pornit la drum, chiar dacă nu aveau la ei permisul de conducere; 55 nu și-au cuplat centura de siguranță; 101 au încălcat regulile de oprire și acordare de prioritate pietonilor; iar 264 au ignorat indicatoarele de semnalizare rutieră.

Amintim că, polițiștii de patrulare nu vor tolera încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere și condusul în stare de ebrietate, toți cei care admit abateri de la lege fiind sancționați.


Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Vedeta internetului: Un șofer a postat cum merge pe contrasens, în spatele unei ambulanțe

Vedeta rețelelor de socializare. S-a filmat încălcând regulamentul și a postat imaginile pe internet.

Este cazul unui șofer care se deplasa pe contrasens, în spatele unei ambulanțe aflată în misiune. S-a întâmplat pe o stradă din Chișinău. În secvența video se vede că pe benzile de deplasare în direcția în care mergea șoferul era ambuteiaj, acesta însă a găsit o metodă de a ajunge mai repede la destinație.

Asta chiar dacă a încălcat regulamentul și a pus zeci de vieți în pericol. Internauții i-au sugerat șoferului să înceteze cu astfel de gesturi pentru că asta nu-i dă demnitate, dimpotrivă, scoate la suprafață toată iresponsabilitatea și lipsa de respect față de ceilalți participanți la trafic.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Un accident cu două automobile produs în urma manevrei de întoarcere, la Măgdăcești

Accident la Măgdăcești.

La data de 02 iulie 2020, în jurul orelor 12.00 angajații Inspectoratului de Poliție Criuleni, au înregistrat un apel telefonic, de la un bărbat, care a comunicat că în timp ce se deplasa pe traseul R-6 în preajma satului Măgdăcești, raionul Criuleni, cu automobilul de model Dacia Duster, a fost tamponat de către un alt automobil de model Renault Megane. Persoane traumate nu au fost.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că, conducătorul automobilului de model ,, Renault Megane” cu vârsta de 32 ani care se deplasa regulamentar în direcția mun. Chișinău a fost tamponat de către conducătorul automobilului de model ,,Dacia Duster” cu vârsta de 41 ani care a încercat să efectueze o manevra de întoarcere în aceiași direcție și neasigurîndu-se nu a cedat trecerea, astfel fiind tamponat lateral de către cealaltă unitate de transport.

La moment angajații IP Criuleni continuă documentarea cazului.Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un poliţist agresiv, făcut KO la Căuşeni

Un poliţist din Căuşeni ar fi încercat să intre cu maşina într-un grup de tineri, care stăteau la o masă de pe teritoriul unei benzinării. Incidentul a avut loc recent şi a fost filmat de martori, care susţin că omul legii era beat la volan. Mai mult, poliţistul a agresat verbal petrecăreţii şi chiar a sărit la bătaie.

Din imaginile video postate pe o reţea de socializare se observă cum s-a declanşat conflictul între tineri şi poliţistul îmbrăcat în civil.

Contactat telefonic pentru o reacţie, şeful Inspectoratului de Poliţie Căuşeni, Ştefan Burdilă, ne-a spus că are nevoie să se documenteze.

ŞTEFAN BURDILĂ, şeful IP Căuşeni: „Reveniţi mai târziu. Uitaţi-vă acum eu intru în esenţă la toate circumstanţele să fac o claritate şi o lumină, ca să aveţi o informaţie clară”.


Ulterior, însă, Ştefan Burdilă nu a mai răspuns la telefon. Între timp, Inspectoratul General al Poliţiei anunţă că a iniţiat o anchetă internă în acest caz.

DIANA FETCO, ofiţer de presă al IGP: „Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei nu admite în comportamentul angajaţilor acţiuni care denigrează imaginea instituţiei. Direcţia inspectare efectivă a pornit deja o anchetă în care va examina cazul, circumstanţele, dar şi acţiunile poliţistului. Ulterior, fiind luată o decizie”.

Ofițerul de presă al IGP, Diana Fetco, a mai declarat că ancheta va stabili dacă poliţistul se afla în timpul orelor de muncă şi dacă era în stare de ebrietate când conducea automobilului. Bărbatul vizat are 31 de ani, dintre care ultimii cinci ani a activat în calitate de poliţist. În luna mai, un alt om al legii a fost implicat într-un incident similar. Este vorba despre un angajat al IP Ciocana din Chişinău, care a fost prins beat la volan, dar a refuzat să treacă alcool testul. Acesta a fost concediat, după postul nostru de televiziune a mediatizat cazul.


Citește mai departe

topul săptămânii