Rețele de socializare

Moldova

Conducea un microbuz cu remorcă, fără a avea dreptul. Moldovean prins cu permis necorespunzător, în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a fost depistat conducând un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de  12 ianuarie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, C.R., cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că C.R. nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Moldova

/VIDEO/ Vedeta internetului: Un șofer a postat cum merge pe contrasens, în spatele unei ambulanțe

Vedeta rețelelor de socializare. S-a filmat încălcând regulamentul și a postat imaginile pe internet.

Este cazul unui șofer care se deplasa pe contrasens, în spatele unei ambulanțe aflată în misiune. S-a întâmplat pe o stradă din Chișinău. În secvența video se vede că pe benzile de deplasare în direcția în care mergea șoferul era ambuteiaj, acesta însă a găsit o metodă de a ajunge mai repede la destinație.

Asta chiar dacă a încălcat regulamentul și a pus zeci de vieți în pericol. Internauții i-au sugerat șoferului să înceteze cu astfel de gesturi pentru că asta nu-i dă demnitate, dimpotrivă, scoate la suprafață toată iresponsabilitatea și lipsa de respect față de ceilalți participanți la trafic.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Un accident cu două automobile produs în urma manevrei de întoarcere, la Măgdăcești

Accident la Măgdăcești.

La data de 02 iulie 2020, în jurul orelor 12.00 angajații Inspectoratului de Poliție Criuleni, au înregistrat un apel telefonic, de la un bărbat, care a comunicat că în timp ce se deplasa pe traseul R-6 în preajma satului Măgdăcești, raionul Criuleni, cu automobilul de model Dacia Duster, a fost tamponat de către un alt automobil de model Renault Megane. Persoane traumate nu au fost.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că, conducătorul automobilului de model ,, Renault Megane” cu vârsta de 32 ani care se deplasa regulamentar în direcția mun. Chișinău a fost tamponat de către conducătorul automobilului de model ,,Dacia Duster” cu vârsta de 41 ani care a încercat să efectueze o manevra de întoarcere în aceiași direcție și neasigurîndu-se nu a cedat trecerea, astfel fiind tamponat lateral de către cealaltă unitate de transport.

La moment angajații IP Criuleni continuă documentarea cazului.Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un poliţist agresiv, făcut KO la Căuşeni

Un poliţist din Căuşeni ar fi încercat să intre cu maşina într-un grup de tineri, care stăteau la o masă de pe teritoriul unei benzinării. Incidentul a avut loc recent şi a fost filmat de martori, care susţin că omul legii era beat la volan. Mai mult, poliţistul a agresat verbal petrecăreţii şi chiar a sărit la bătaie.

Din imaginile video postate pe o reţea de socializare se observă cum s-a declanşat conflictul între tineri şi poliţistul îmbrăcat în civil.

Contactat telefonic pentru o reacţie, şeful Inspectoratului de Poliţie Căuşeni, Ştefan Burdilă, ne-a spus că are nevoie să se documenteze.

ŞTEFAN BURDILĂ, şeful IP Căuşeni: „Reveniţi mai târziu. Uitaţi-vă acum eu intru în esenţă la toate circumstanţele să fac o claritate şi o lumină, ca să aveţi o informaţie clară”.


Ulterior, însă, Ştefan Burdilă nu a mai răspuns la telefon. Între timp, Inspectoratul General al Poliţiei anunţă că a iniţiat o anchetă internă în acest caz.

DIANA FETCO, ofiţer de presă al IGP: „Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei nu admite în comportamentul angajaţilor acţiuni care denigrează imaginea instituţiei. Direcţia inspectare efectivă a pornit deja o anchetă în care va examina cazul, circumstanţele, dar şi acţiunile poliţistului. Ulterior, fiind luată o decizie”.

Ofițerul de presă al IGP, Diana Fetco, a mai declarat că ancheta va stabili dacă poliţistul se afla în timpul orelor de muncă şi dacă era în stare de ebrietate când conducea automobilului. Bărbatul vizat are 31 de ani, dintre care ultimii cinci ani a activat în calitate de poliţist. În luna mai, un alt om al legii a fost implicat într-un incident similar. Este vorba despre un angajat al IP Ciocana din Chişinău, care a fost prins beat la volan, dar a refuzat să treacă alcool testul. Acesta a fost concediat, după postul nostru de televiziune a mediatizat cazul.


Citește mai departe

topul săptămânii