Rețele de socializare

Moldova

O fetiță din stânga Nistrului, la un pas de moarte, din cauza unui antibiotic

Caz strigător la cer în stânga Nistrului. O fetiță de 11 ani a fost la un pas de moarte, după ce s-a îmbolnăvit, iar părinții i-au administrat medicamente, fără consultația prealabilă a unui medic.

Potrivit miliției din regiunea Transnistria, fetița a început să se simtă rău în primele zile ale noului an. Părinții i-au făcut o injecție cu Ceftriaxonă, un antibiotic puternic, folosit pentru tratamentul infecțiilor bacteriene. Antibioticul le fusese recomandat cu altă ocazie de medici.

După puțin timp, fetița a făcut febră mare, așa că părinții au decis să cheme ambulanța. Atunci când au ajuns medicii, copila intrase în șoc anafilactic și moarte clinică. Din fericire, doctorii au reușit să salveze micuța.

Vineri, fetița a fost transportată la un spital pentru copii din Chișinău, în secția de reanimare.


tv8.md


Moldova

O minoră de 14 ani, la un pas de a-și pune capăt zilelor

Terorizările colegilor de clasă au adus-o pe o minoră de 14 ani la un pas de suicid. Copila a scris pe partea din spate a tablei de scris din clasă că se va sinucide.

Inscripția a fost observată de unul din profesori, care a bătut alarma.

Totul s-a întâmplat în raionul Grigoriopol. Potrivit milițienilor din regiune, minora era deseori terorizată de colegii de clasă, din cauza că provenea dintr-o familie nevoiașă.

Unul dintre colegi i-ar fi spus că-i va da droguri și o va ajuta să se arunce în gol, pentru ca nimeni niciodată să nu o mai vadă. La un moment dat, minora ar fi crezut că aceasta este singura soluție.


Din fericire, tragedia a putut fi evitată. Acum, copila este în afara pericolului. Cercetările continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Pescuit fatal: Un bărbat de 35 de ani s-a înecat în apele râului Nistru

Un bărbat de 35 de ani a murit după ce s-a prăbușit sub gheață, pe râul Nistru. S-a întâmplat în regiunea orașului Râbnița.

Presa de peste Nistru scrie că doi prieteni s-ar fi dus la pescuit, însă nu s-au asigurat dacă grosimea gheții va rezista sau nu greutății lor. Aproximativ la 20 de metri de la mal, unul dintre bărbați a căzut sub gheață și a început să ceară ajutor.

Celălalt bărbat ar fi încercat să-l ajute, însă nu a reușit. Prin urmare, victima a decedat.

Cadavrul a fost recuperat din apă de către salvatori.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu de vegetație, la Strășeni. Jumătate de oraș a rămas fără lumină

Incendiu de vegetație, la Strășeni. Jumătate de oraș a rămas fără lumină

Cel puțin asta ne-a spus un martor de la fața locului, care a expediat mai multe secvențe video la adresa redacției noastre.

Potrivit sursei, mai multe echipaje de poliție și ambulanțe se află acum la fața locului. Mirosul puternic de fum se simte din depărtare, iar flăcările uriașe se văd de la km buni distanță. Deocamdată, nu există alte informații de la fața locului.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii