Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Pieton accidentat mortal de două mașini deodată, la Telenești

Un bărbat de 41 de ani a murit după ce a fost accidentat de două mașini, în satul Ratuș din raionul Telenești.

Publicat

foto: deschide.md

Totul s-a întâmplat în seara de 12 ianuarie, aproape de ora 19.00

Contactat de echipa 902, ofițerul de presă de la IP Telenești, Irina Burdujan a declarat că la fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit că la ora 18:50 un bărbat de 38 ani originar din raionul Sîngerei, conducând automobilul de model Ford Mondeo, la ieșirea din localitatea Ratuș în direcţia orașului Telenești, a tamponat cu oglinda retrovizoare parte dreapta,un pieton de gen masculin cu vârsta de 41 ani care se deplasa pe traseu.

Imediat după asta, pietonul a fost tamponat de un alt automobil de model Skoda, condus de un bărbat de 35 ani, care efectua depășirea pe partea dreaptă a automobilului de model Ford.


Din nefericire, traumele suferite de victimă au fost incompatibile cu viața. Acesta a decedat la fața locului.

Ambii șoferi au fost testați alcoolscopic, unde s-a dovedit că niciunul dintre ei nu se aflau în stare de ebrietate.

Pe cazul dat a fost pornită cauza penală pe faptul încălcării regulilor de securitate a circulației rutiere de către o persoană care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoanei.


Moldova

/VIDEO/ Scandalul de la Edineț continuă: O nouă ceartă între două familii de romi

Publicat

După ce, acum două zile, două famii s-au luat la bătaie, iar la fața locului au intervenit mascații, spiritele se încing. Ieri seara, rromii au provocat un nou scandal. Și de această dată, zeci de persoane s-au implicat în conflict.

Amintim că, miercuri, aproape o sută de rromi au blocat drumul în urma unui conflict între două familii. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a calma spiritele. Poliția a pornit un proces penal pe acest caz. Toate circumstanțele urmează să fie stabilite.

Nordnews.md


Citește mai departe

Moldova

Ilegalități consemnate în Direcția regională Sud

Tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și depistarea unui certificat de înmatriculare neveridic sunt incidente înregistrate la hotarul de sud al țării. Pasibili de cercetare penală sunt doi conaționali în vârstă de 44 și respectiv 32 de ani.

Publicat

Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești a fost alertată aproape de miezul nopții de prezența unei persoane în zona de frontieră. Aceasta se deplasa pe direcția Mirnoe – Tabaki prin eludarea de la controlul de frontieră.
Din cercetările preliminare s-a stabilit că bărbatul este originar din satul Copceac, în vârstă de 44 de ani. Mai mult, acestuia i s-a autorizat intrarea pe teritoriul Republicii Moldova în urmă cu două ore de la incident, prin punctul de trecere Mirnoe-Tabachi.

Audiat, moldoveanul inițial a comunicat că se află în căutarea unor ovine, însă ulterior s-a stabilit că acesta își are familia în orașul Odesa, Ucraina și dorește să ajungă la ea.

O altă ilegalitate a fost înregistrată în punctul de trecere Giurgiulești – Galați. Pe sensul de ieșire s-a apropiat mijlocul de transport de model Volkswagen T6, la volanul căruia se afla un conațional în vârstă de 32 de ani. Printre actele oferite pentru autorizarea trecerii frontierei de stat se afla și certificatul de înmatriculare cu semne vizibile de falsificare. Neveridicitatea actului a fost confirmată și cu ajutorul tehnicii din dotare.


Proprietarul mașinii a recunoscut că la perfectat ilegal din motiv că cel original a fost ridicat de reprezentanții Agenției Naționale de Transport Auto.

Ca urmare, a fost întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova. Au fost informați reprezentanții ANTA care au indisponibilizat mijlocul de transport.


Citește mai departe

Moldova

Pericol de explozie pe un șantier de construcție din Chișinău. IGSU și alte echipaje specializate sunt îndreptate la fața locului

Pericol de explozie pe strada Ave-Maria nr. 8 din Chișinău, acolo unde este în desfășurare un șantier de construcție.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, în timpul lucrărilor de construcție, a fost depistat un obiect suspect, asemănător cu un obuz militar.

La fața locului a fost îndreptate echipajele BPRO, IGSU și ofițerii IP Râșcani.

Alte circumstanțe se stabilesc.


telegraph.md


Citește mai departe

topul săptămânii