Rețele de socializare

În căutare

Golea apartamentele în care făcea reparații. Escroc din Bender, căutat pentru furturi de zeci de mii de lei.

Nici nu a reușit să se mute în noul său apartament, cum locuința i-a fost prădată. Este cazul unui locuitor al orașului Bender. Bărbatul s-a pomenit fără calorifere, laminat, instalații sanitare și lustre la doar câteva zile de la finalizarea lucrărilor de reparație.

Imediat cum și-a dat seama că a fost furat, acesta a alertat miliția și a anunțat că a fost deposedat de bunuri în valoare totală de 70.000 de ruble transnistrene, echivalentul a peste 77 de mii de lei moldovenești. În capul listei de suspecți au fost muncitorii care au executat lucrările, și în deosebi, unul dintre ei. Este vorba de un bărbat în vârstă de 35 de ani. În cadrul anchetei s-a dovedit că acesta ar fi  un escroc.

Bărbatul se dădea drept specialist în domeniul instalării tavanelor, iar odată ce se vedea cu arvona în mână se face nevăzut. În plasa acestuia ar fi căzut zeci de familii din orașele Bender, Tiraspol, Slobozia și unele localități de pe malul drept al Nistrului. Suspectul este arestat, iar dacă vina îi va fi dovedită acesta va fi pedepsit potrivit legii.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Tânăr din Chișinău, dispărut fără veste

Panică și disperare într-o familie din Chișinău după ce unul din membrii acesteia a dispărut fără veste. Rudele s-au adresat și la poliție, însă, până în prezent, căutările nu au dat niciun rezultat.

Tânărul care a dispărut se numește Sergiu. Acesta ar fi fost văzut ultima dată, pe opt octombrie, în regiunea străzii Maria Dragan din sectorul Ciocana al capitalei. Rudele le-ar fi povestit polițiștilor că tânărul are unele probleme psihice, însă este calm, liniștit și nu ar fi fost niciodată agresiv.

În ziua dispariției, Sergiu purta o geacă neagră, pantaloni negri de tip sport și era încălțat în adidași gri.

Acesta avea la el și un rucsac cu haine.


În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe tânărul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 078 180 994.

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


Citește mai departe

În căutare

Un copil mic a fost găsit fără supraveghere pe o stradă din Capitală. Poliția caută părinții

Un băiețel mic a fost găsit fără supraveghere pe strada Docuceaev din Chișinău.

Imediat după ce a fost găsit, o femeie a postat fotografia micuțului pe o rețea de socializare și a declarat că acesta se află la ea, transmite Știri.md.

Femeia a mai menționat că deja a alertat poliția.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Natalia Stati a declarat că băiețelul ar avea pe semne 2 anișori. Acesta a fost găsit în curtea unui bloc de către o angajată a unui salon de frumusețe care imediat a sunat la poliție.


La fața locului s-a deplasat imediat un echipaj al poliției pentru a întreprinde toate măsurile necesare pentru a găsi părinții micuțului.

Dacă cineva recunoaște copilul, apelați imediat la 112 sau pe numărul indicat de femeia care a găsit micuțul 022 721 938.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Dacă i-ai recunoscut, anunță poliția

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Centru sunt în căutarea unei femei și a unui bărbat ce apar în imaginile video, fiind suspectați de furtul unui portmoneu și ochelari.

Primul caz a avut loc pe data de 30 iulie, poliția fiind alertată de o doamnă  în vârstă de 56 ani, comunicâd că i-a fost sustras portmoneul în timp ce se afla pe str. M. Varlaam. La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor. Femeia a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se afla în incinta unui magazin de telefonie mobilă i-a fost sustras portmoneul în care se aflau mijloace bănești în sumă de 4 000 lei și actele de identitate. Acțiunile suspectei au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În al doilea caz forțele de ordine au fost alertate la data de 31 octombrie, unde un bărbat aflânduse în incinta unui centru comercial, profitând că nu este văzut, a sustras o pereche de ochelari în sumă de 3 000 lei.

În ambele cazuri au fost inițiate cauze penale pentru „Furt”, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Totodată persoanele care au recunoscut femeia și bărbatul din imagini, sunt rugate să comunice informaţiile la numărul de contact: 069 803 380

Confidenţialitatea surselor de informare este garantată.


Citește mai departe

topul săptămânii