Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Elevii de la două licee din capitală s-au bătut în plină zi în fața unui local

Trei elevi din clasa a XI-a de la Liceul „Mircea Eliade” au fost snopiți în bătaie în plină zi într-un local din centrul capitalei. Incidentul a avut loc vineri, 4 octombrie, iar în urma încăierării, minorii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Camerele de supraveghere instalate în local au surprins momentele în care cei trei minori sunt luați la pumni de un grup de de elevi de clasa a XII-a la Liceul „Gheorghe Asachi”.

„Copiii sunt în clasa a XI-a, iar în acea zi au avut lecții prescurtate, așa că s-au eliberat mai devreme și au mers la un ceai, o cafea, la restaurant. Erau cinci băieți și o fată. În video se vede cum apare un băiat și căuta bătaie. Fiul meu, până în ziua de azi, îmi spune că nu știe care este motivul bătăii”, ne-a povestit Alexandru Cozmac, tatăl unuia dintre minorii agresați.

Din imaginile video se vede că unul dintre elevii de la „Gheorghe Asachi” se apropie de masa la care stăteau elevii de la „Mircea Eliade”, iar la un moment dat, îi aplică unui băiat o lovitură puternică cu cotul. Ulterior, cei trei minori, însoțiți de câțiva băieți din gașca de alături, au ieșit din local, iar conflictul a degenerat.

Potrivit tatălui unuia dintre minori, cele două grupuri de elevi nu se cunoșteau. Totodată, acesta declară că nu cunoaște motivele care au generat bătaia.


De cealaltă parte, administrația localului și unul dintre chelneri declară că a apelat la pază imediat ce a sesizat conflictul.

Ziarul de Gardă a reușit să ia legătura cu unul dintre elevii de la Liceul „Gheorghe Asachi”, implicat în altercație.

„Altercația a fost provocată de ei. Când am ieșit afară, se observă că primul a fost lovit colegul nostru. Știu că în local ei râdeau în mod ironic de noi, dar noi nu le atrăgeam atenția. Vătămări corporale au atât ei, cât și noi. Evident că ne pare rău, însă conflictul nu a fost iscat de noi. Nimeni nu ar fi vrut să se ajungă până aici. Noi suntem absolvenți și nu ne trebuiesc probleme. Mai mult imaginea liceului are de suferit”, ne-a povestit elevul.


Citește articolul integral pe zdg.md.

Moldova

/VIDEO/ Un bărbat reținut pentru furt de bani dintr-un magazin de carne

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, locuitor a mun. Chișinău, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani, pentru comiterea unui furt.

Cazul a avut loc la data de 27 aprilie, în timp ce bărbatul se afla în incinta unui magazin alimentar amplasat pe str. Calea Orheiului, folosindu-se de neatenția angajatei, a sustras din sertarul de casă mijloace bănești, după care a părasit locul infracțiunii. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 3 400 lei.

Urmare a acțiunilor de investigație și de urmărire penală dispuse de către forțele de ordine, suspectul a fost localizat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunost vinovăția.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza semnelor constitutive ale componenței de infracțiune prevăzute de art.186 CP Furt, care conform legislației se pedepsește cu amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

Moldova

Un chișinăuian riscă amendă contravențională pentru comercializarea ilegală a metalului uzat

Echipa mobilă a Direcției regionale Est, aflată în misiune de serviciu, a stopat pentru verificări și control un mijloc de transport în proximitatea satului Olănești.

Ca urmare, în compartimentul marfar a fost depistat aproximativ două tone de metal uzat pentru care conducătorul auto nu deținea acte însoțitoare sau de proveniență.

Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri, 3 iunie curent. Polițiștii de frontieră își exercitau atribuțiile de serviciu pe sectorul de responsabilitate și anume pe traseul L-516, în preajma satului Olănești, raionul Ștefan Vodă. Pentru verificări a fost oprit în trafic un mijloc de transport de model Mercedes 413 CDI, la volanul căruia se afla un conațional în vârstă de 33 de ani, originar din Chișinău.

Astfel, cu acordul și în prezența proprietarului, a fost efectuată verificarea mijlocului de transport, iar în compartimentul marfar a fost depistat metal uzat cu cantitatea aproximativă de 2 mii de kilograme. Întrebat dacă deține careva acte ce ar confirma originea sau proveniența metalului, bărbatul a comunicat că nu posedă niciun document, menționând că l-a achiziționat de la persoane fizice și urma să-l comercializeze.


Persoana se bănuiește în comiterea contravenției prevăzute de art. 265 Cod Contravențional al Republicii Moldova. Aceasta riscă o amendă de până la 4500 lei cu confiscarea bunurilor. Încărcătura a fost indisponibilizată la sediul Direcției regionale Est. Materialele de constatare acumulate au fost remise pentru examinare la Inspectoratul de Poliție Ştefan Vodă.


Citește mai departe

Moldova

Un polițist a luat 7.000 de lei mită de la angajata unui salon de frumusețe, care nu a respectat regimul de carantină

Un subofițer al Inspectoratului de poliție din Bălți a fost reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție în urma primirii sumei de 7 000 de lei de la angajata unui salon de frumușețe.

Potrivit materialelor cauzei, inspectorul, fiind persoana publică, ar fi cerut și primit 7000 lei pentru a nu-i aplica amenda administratorului salonului și frizeriței pentru necompletarea registrului de evidență a masurilor anti-epidemice, dar și pentru că o clientă nu ar fi purtat masca de protecție în timp ce era deservită. Astfel, pentru a le scuti de o amendă de 75 000 de lei, care se aplică în asemenea cazuri persoanelor juridice si 22 500 de lei persoanelor fizice, polițistul ar fi cerut 7000 de lei.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324 – corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani. Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


Procuratura Anticorupţie, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.


Citește mai departe

topul săptămânii