Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Dispărut de aproape o săptămână

Un bărbat de 57 de ani din Bender a dispărut fără veste. Acesta pur și simplu a ieșit din casă și nu s-a mai întors. Disperate, rudele nu mai știu unde să îl caute.

Acestea s-au adresat după ajutor milițienilor din regiune și ar fi declarat că bărbatul ar fi dispărut în data de nouă septembrie. Andrei Savco are înălțimea de 1.75, corpolența slabă, ochii gri, părul cărunt, iar pe barbă are o cicatrice de trei cm. În ziua dispariției purta un pulover albastru, blugi, la fel, de culoare albastră și era încălțat în sandale cafenii.

Persoanele care l-au recunoscut pe bărbatul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 102, 112 sau 055 229 440.

Orice informație contează.

echipa.md


 

 


Ediție TV

/VIDEO/ Detalii despre braconierul din Cimișlia. Se pare că un vânător cunoscut în acea zonă

Detalii despre bărbatul din Cimișlia, ajuns pe mâna poliției după ce ar fi vânat ilegal o căprioară, acum câteva zile. Se pare că acesta este un braconier cunoscut de amatorii de vânat din acea zonă.

Potrivit HN24.NET, de-a lungul anilor acesta a adunat în colecția sa mai multe animale. Până acum, însă, din motive neclare, acesta reușea să scape nepedepsit. De această dată, însă, acesta ar fi fost observat de cineva, care a bătut alarma. Denunțătorul a sunat la 112 și a declarat că în pădurea din regiunea localității Fundul Galbenei, o persoană a vânat o căprioară. Oamenii legii au pornit pe urmele suspectului.

După ce a fost identificat, acasă la bărbat a fost găsită blana căprioarei, dar și locul unde aceasta ar fi fost sacrificată. Totodată, oamenii legii au făcut rost și de mai multe fotografii în care suspectul apare cu căprioare și mistreți, vânați, cel mai probabil, ilegal. Bărbatul însă nu-și recunoaște vina și nu colaborează cu ancheta. Acum el este cercetat în libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă de până la 43.000 de lei sau pușcărie de până la 3 ani. Menționăm că potrivit legii, vânatul de căprioare este interzis.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Incendiu fatal în capitală

Tragedie în capitală. O femeie de 73 de ani a murit în drum spre spital, iar trei copii s-au intoxicat cu fim după ce un apartament a luat foc.

Totul s-a întâmplat în dimineața de 22 ianuarie, într-un bloc de locuit de pe strada Sarmizegetusa din sectorul Botanica. Pompierii au fost anunțați puțin după ora 06.00, iar la fața locului s-au deplasat trei autospeciale de intervenție. La fața locului, salvatorii au constatat că arde un apartament cu 2 odăi de la etajul trei al blocului. Acești au evacuat locatarii din apartamentele vecine, iar în interiorul locuinței cuprinse de flăcări, pompierii au găsit-o pe proprietara casei, o femeie de 73 de ani, fără cunoștință. Aceasta a fost preluată de urgență, de o ambulanță, însă, din nefericire, a decedat în drum spre spital.

De ajutorul medicilor au avut nevoie și trei copii care locuiesc în apartamentul vecin. Aceștia au fost duși la Institutul Mamei și Copilului. Potrivit reprezentanților spitalului, doi dintre cei trei copii au fost internați în spital. Este vorba despre doi băieți, de șapte și, respectiv opt luni. În prezent, aceștia se află în unitatea primiri urgente, cu intoxicații ușoare. Cei doi micuți sunt monitorizați de medici, iar starea lor este stabilă. Pompierii au constatat că focul a cuprins mai multe lucruri învechite pe care, cel mai probabil, proprietara apartamentului le aduna la ea în casă. Timp de o oră, salvatorii au reușit să lichideze complet incendiul.

Specialiștii de la IGSU urmează să stabilească cauza exacta de la care a izbucnit incendiul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau droguri pe Telegram

O rețea infracțională similară a fost deconspirată și de polițiștii din capitală. Patru persoane cu vârstele cuprinse între 20 și 36 de ani riscă să ajungă pe banca acuzaților după ce la domiciliile acestora au fost găsite droguri în valoare de 300 de mii de lei.

Cei patru complici, originari din Chișinău, Orhei și Ștefan Vodă au fost filați de către oamenii legii pe durata a trei luni de zile. Polițiștii au colectat probe care ar dovedi că suspecții ar fi vândut substanțele narcotice prin intermediul unui magazin online. Indivizii activau în baza unui scheme determinate: clientul le expedia un mesaj prin Telegram în care solicita narcoticele, odată achitată comanda, potențialul cumpărător primea informația cu privire la locul unde sunt ascunse drogurile. Astfel, clienții niciodată nu se intersectau cu vânzătorii. Mai mult, la domiciliile suspecților au avut loc percheziții în cadrul cărora polițiștii au găsit și ridicat un kilogram și jumătate de  substanță narcotică de tip Hidroponică, 100 pastile Ecstasy, 50 gr. de cocaină, 300 gr. de amfetamină, 2 cântare electronice, 3 telefoane mobile, bani, carduri bancare și obiecte folosite pentru împachetarea drogurilor.

Totodată, oamenii legii au identificat locația a mai multor ascunzișuri de unde au fost ridicate 16 pliculețe cu droguri. Potrivit  estimărilor făcute de oamenii legii, dacă suspecții ar fi reușit să vândă drogurile depistate, aceștia s-ar fi ales cu un venit de 300 de mii de lei. Pe numele bănuiților au fost pornite dosare penale.

Aceștia au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, iar dacă vina le va fi demonstrată, ei și-ar putea petrece următorii 15 ani în spatele gratiilor. Cazul se cercetează.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii