Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ 14 pasageri dintr-un microbuz, la spital

Minute de groază pentru 19 pasageri dintr-un microbuz, după ce o mașină a tăiat calea vehiculului în care se aflau, iar acesta s-a răsturnat de câteva ori, până a ajuns într-un șanț. În urma impactului, toate persoanele din microbuz, inclusiv șoferul, au ajuns la spital.

Accidentul s-a produs în dimineața de nouă octombrie, aproape de ora 07.00, în satul Cucioaia Nouă din raionul Telenești. Ofițerul de presă de la IGP, Mariana Bețivu, a declarat că totul s-a întâmplat după ce șoferul unui automobil, în vârstă de 63 de ani, ar fi trecut peste linia continuă și ar fi făcut o manevra de întoarcere, într-un loc interzis, fără a se asigura. Prin urmare, a fost tamponat lateral de un microbuz, condus de un șofer din Fălești, în vârstă de 57 de ani. Acesta transporta mai multe persoane, la cules struguri, în raionul Strășeni. În urma impactului, microbuzul s-a rostogolit de 3-4 ori, până a ajuns în râpa de pe marginea drumului.

14 din cei 19 pasageri din microbuz, dar și ambii șoferi implicați în accident, au fost transportați la spitalul din Telenești, cu mai multe traume. Potrivit medicilor, din cei 16 pacienți, în spital au fost internați șapte, trei – în stare de gravitate medie, iar ceilalți au beneficiat de îngrijiri medicale.

Acum, poliția din Telenești investighează circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Două cazuri de suicid, la Ștefan Vodă

Și-au luat viețile cu propriile mâini. Două cazuri de suicid s-au întâmplat în localitățile Antonești și Carahasani, din raionul Ștefan Vodă.

Tragediile au avut loc pe data de 3 și 4 iunie. În informația oferită de ofițerul de presă IGP, Mariana Bețivu este specificat că, referitor la primul caz, poliția a fost sesizată pe date de 3 iunie. Femeia de 65 de ani, originară din Carahasani, la ora 11:50, a fost găsită strangulată de cahla de la soba din propria casă. După investigația vizuală la locul faptei, medical legist a constatat că moartea nu a fost violentă. Despre cel de-al doilea caz, poliția a fost alertată aproximativ la ora 06.00. Un tânăr de 20 de ani, a fost găsit strangulat de o bară metalică, de consăteni, la marginea satului Antonești.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție împreună cu medicul legist, care ulterior a declarat că semne de moarte violentă nu au fost depistate. Din informația plasată pe un portal de știri, s-a aflat că acesta trăia împreună cu părinții și fratele mai mare. Tânărul făcea abuz de alcool.

Investigațiile pe ambele cazuri continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VDEO/ Accident cu două motociclete

Grav accident pe strada Grenoble din capitală. Trei persoane au ajuns la spital după ce două motociclete s-au tamponat violent.

Totul a avut loc în seara de 03 iunie, în jurul orei 22.20. Martorii de la fața locului au apelat imediat la 112, iar la locul impactului au venit polițiștii, dar și medicii cu o ambulanță. Forțele de ordine au stabilit că cele două vehicule erau conduse de doi tineri, de 31 și respectiv 32 de ani. Totodată, pe scuterul șoferului de 32 de ani se afla și un pasager de 34 de ani. În urma coliziunii, toți trei au fost răniți și transportați la spital.

Forțele de ordine urmează să stabileacă care dintre motocicliști a provocat impactul. Acesta va fi pedepsit în funcție de gravitatea leziunilor pe care le-au suferit victimele. Totodată, potrivit datelor oferite de Poliția Capitalei, în ultimele 72 de ore în capitală s-au înregistrat 124 de accidente rutiere, dintre care 117 soldate doar cu pagube materiale. În alte șapte cazuri au fost rănite nouă persoane.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Bătrână agresată de un polițist

Un video plasat pe data de 3 iunie pe o rețea de socializare a stârnit indignare în rândurile utilizatorilor. O bătrână a fost agresată de un angajat al poliției din sectorul Râșcani al capitalei în timp ce vindea verdețuri pe trotuarul de pe bulevardul Moscovei.

În secvența video se observă o aglomerație în jurul băncii, pe care este așezată doamna. Polițistul insista cu forța ca bătrâna să înceteze comerțul și să-l urmeze la secția de poliție. Pietonii nu au rămas indiferenți de acțiunile acestuia și i-au luat apărarea femeii.

În contextul materialelor video de pe rețele și în sursele mass-media, IGP a venit cu precizări. Potrivit sursei, polițiștii au intervenit să documenteze o încălcare, la solicitarea locuitorilor caselor adiacente de pe bulevardul Moscovei. Aceștia s-ar fi plâns că cinci femei vând ilegal verdețuri pe marginea trotuarului. Când au ajuns la fața locului, patru dintre cele cinci comerciante s-au supus cerințelor legale, iar cea de-a cincea femeie ar fi încercat să opună rezistență. Doamnei i s-a cerut să urmeze angajații la Sectorul de Poliție pentru identificare și întocmirea unui proces-verbal, iar doamna a ignorat cerințele.

Totuși, atitudinea polițistului ar fi fost inadmisibilă, de aceea, IGP a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii