Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ „Cum p***a mă-sii s-au găsit idioţii să mă frece pe mine?” Discuția dintre profesoarele nemulțumite de suma MITEI pe care au primit-o.

СNA a pus la dispoziție presei imagini filmate cu camera ascunsă, care au surprins discuția dintre profesoarele suspectate de trafic de influență. Conţinutul discuţiei dintre prof. T.A (notat cu A) şi prof. S.R. (notat cu B)ю

A – Uite debilii ce au făcut, fa, R.!
B – Ia spune.
A – Mi-au dat lista. Ce îmi era de ciuda seara! Ştii, când am văzut… ea nici nu a umblat în lista ceea!
B – Nu, nu.
A – Ap iaca de asta, am venit acasă, am venit tîrziu, mă durea burta…
B – La mine tot aşa.
A – Am avut ieri, nu mă simțeam bine, când la jumate la 10 îmi aduc aminte, o scot din geantă şi mă uit – vreo 16 sau 17 pe listă dintre care 2 câte 200 de lei. Acum dacă socotim 17 câte 100 sunt 1700 şi doi câte 200 – iese vreo 1900.
B – 1850.
A – Da, 1850……1200 lei. Iaca asta cel mai tare m-a tâmpit!
B – Ei da?
A – Asta cel mai tare! Vroiam să te sun ieri seara la jumate la 10, da pe urmă zic: nu deranjez femeia, totdeauna multe tare nu o să vorbesc la telefon.
B – Cum 1200?
A – Îţi spun! Mi-i ciudă că a trebuie ieri de numărat. 1200! Eu am afighit, fa! Ei sunt toţi pe listă. Şi eu am zis aşa: Să le transmiţi, sau eu la 1 septembrie le transmit…
B – Nu, nu….o chemăm pe fetiţa asta că eu am înţeles că …au venit şi mi-au mai spus…că sunt unii care mai vin din grupă, mai povestesc: măi, asta ia. Au zis că dau o sumă şi ajunge până la urmă altă sumă.
A – Băi – 1200! Iaca martor mi-i Mihai! Eu am afighit! Iaca cum să procedez? Spune-i lu R. E diriginte, nu?
B – D-ap tu i-ai spus că nu eu ţi-am dat?
A – Eu am vorbit! Zic: măi, eu am vorbit cu dânsa!
B – Trebuie de chemat.
A – Băi, tu ştii? Tu poţi să înţelegi că eu aseară aşa tare m-am enervat… Cum p…a mă-sii s-au găsit idioţii să mă frece pe mine? D-ap trebuia să-i frec eu să las vreo 10 restanţieri!
B – E drept, e drept.
A – Eu am putut aşa să fac, fără ca…
B – Nu, cu fiecare individual, cu fiecare individual.
A – Fiecare individual, da trebuia pentru darea de seamă, că iaca azi avem consiliu.
O trebuit să-mi bag piciorul, că nu am ştiut că e anul II, că e anul I şi turismul,
că eu am putut să-i las şi săptămâna viitoare.
B – E pi…ţul, realino îţi spun! De aceea şi te-am chemat. Uite, realino! Fac sfânta
cruce! Că aveai să te gândeşti că eu sunt!
A – Fa! Eu aşa de tare m-am enervat aseară! Dă-l în p…a mă-sii!
B – Nu, nu, eu chem să-i spui cum a fost, ce a fost, deoarece a fost…

A – Nu, da tu înţelegi că a trebuit să mă uit ieri, de faţă cu tine să le număr… Îţi spun – 16 sau 17 pe listă. La doi câte 200. Nici nu ştiu la care era scris acolo. Băi, nu ştiu ce am făcut cu lista ceea.
B – 1850.
A – Nu ştiu ce am făcut cu lista ceea de tare ce m-am enervat. Tu nu ai idee, nu ai
idee ce de tare m-am enervat! Nu e la mine. Pe acasă am zvârlit-o…h.i evo
znaet! Ce de tare m-am enervat. Eu în general listele acestea le rup şi le arunc.
B – Da nu trebuia, mai bine să le păstrezi.
A – Da zic: fa, au ajuns nişte idioţi să mă frece pe mine? Da ce sunt eu? Cu mine nu merge, e pi…ţul. Eu, dacă la anul iau „Metode şi Analize” – ghini, dacă nu – îi cedez lu doamna Viorica şi tot bine, da în anul IV mă întîlnesc eu cu dînşii.
B – Da stai oleacă, 200 cine?
A – Doi cu 200.
B – Borea?
A – Nu mai ţin minte cine
B – Sau …
A – Ce de tare m-am…
B – Şi Ş… – 150. Da aici eu nu mă mir de faptul că s-au pus din buzunar în buzunar. Eu când i-am spus: „- A, eu o chem pe doamna A. şi îi spui în faţă să nu rămân eu vinovată şi murdară în faţa cuiva. – D-ap aţi spus că doamna Aliona nu ia de la noi”. Ap îţi închipui? Ea a vrut din numele meu, să rămân eu vinovată la urmă în faţa lu A.
A – Ai văzut?
B –De azi înainte nici un fel de …
A – Pipeţ, pipeţ!
B – Da ştii ce mi-au spus ei mie? „Grupa paralelă au strâns câte 100 şi de aceea s-a hotărât şi la noi câte 100”.
A – Grupa paralelă da, dar dau toţi! Unul ca unul! Şefa îi învaţă bine. Toţi! Iaca câţi sunt pe listă 24 – ap 24!
B – Aşa mi-au spus. Nu ştiu.
A – Păi ascultă-mă, da grupa paralelă nu se compară cu grupa asta. Acolo învaţă copiii. Mă înţelegi? Da, grupa paralelă au strâns câte 100, dar câţi sunt pe listă în grupa ceea? Sunt 24. Iaca doamna B. îmi este martor – 24. Da aici câţi sunt pe listă?
B – 21
A – Ap 21 trebuia să fie. Şi macar nu avea să mă supăr.
B – Da, da.
A – Ce vorbeşti tu?
B – A., principalu….ap la început au fost, dar pe urmă…Mai pe scurt, la 1 septembrie o chemăm pe coridor într-un colţ.

Amintim că două profesoare de la Colegiul de Ecologie din Chișinău sunt cercetate penal pentru trafic de influență, suspectate de colectări de bani de la elevi. Acasă la cele două a fost găsită suma de 16.000 de euro!


Moldova

Un polițist de frontieră a accidentat moral un pieton, la Telenești

Un bărbat a murit, după ce a fost lovit de un automobil, în timp ce traversa strada neregulamanetar. Accidentul a avut loc în această seară, în jurul orei 17:10, în apropierea satului Chiștelnița, din raionul Telenești.

Victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 50 de ani, acesta traversa strada neregulamentar, când a fost lovit de un automobil de marca Mercedes, la volanul căruia se afla un angajat al Sectorului poliției de Frontieră Soroca.

În urma impactului, bărbatul a murit pe loc până la venirea ambulanței.

Totodată, la fața locului oamenii legii au stabilti că polițistul de frontieră era în afara orelor de serviciu și se deplasa cu automobilul personal.


Pe acest caz, poliția din Telenești a pornit un proces penal și urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

deschide.md


Citește mai departe

Moldova

Șoferița care a blocat accesul pompierilor, amendată. Poliția îi caută și pe ceilalți automobiliști

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a identificat și sancționat unul dintre conducătorii auto care a blocat, marți, trecerea unui echipaj al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la intersecția străzilor Mitropolit Varlaam și Mihai Eminescu din Chișinău.

Este vorba despre o femeie de 36 de ani, locuitoare a orașului Codru. Aceasta s-a prezentat, miercuri dimineață, la sediul Brigăzii de Patrulare, unde și-a recunoscut încălcarea, întocmindui-se un proces-verbal pentru blocarea intenţionată a arterei de transport. Amenda aplicată este de 1500 de lei.

Totodată, din înregistrarea video de la locul incidentului se poate observa că și alte automobile au fost parcate neregulamentar, una dintre ele, de marca Merecedes, staționând chiar pe trecerea pentru pietoni.

Potrivit INP, sancțiuni urmează a fi aplicate și celorlalți șoferi care au împiedicat deplasarea autospecialei.


Conducătorii auto sunt îndemnați să respecte Regulamentul Circulației Rutiere și să-și asume acțiunile din trafic: „Un automobil condus sau parcat iresponsabil poate împiedica intervenția operativă a echipajelor speciale în situații de urgență”.

cotidianul.md


Citește mai departe

Moldova

Copaci tăiați ilegal, în două păduri din Fălești. Ce sancțiuni au fost administrate:

Inspecția pentru Protecția Mediului Fălești și angajații Ocolului Silvic Fălești la 9 decembrie au efectuat controale de depistare a cazurilor de tăieri ilicite în teritoriile satelor Bocșa și Rediu de Sus, raionul Fălești.

În urma acestora au fost întocmite 2 procese-verbale cu privire la contravenție în baza art.122 alin.1, Cod Contravențional al R.Moldova cu aplicarea sancțiunilor respective.

Prejudiciul cauzat mediului constituie 765,65 lei.


Citește mai departe

topul săptămânii