Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ 16.000 de euro pentru notele elevilor

Colectau bani de la elevi pentru a-i ajuta să obțină note bune la examene. Două profesoare de la colegiul de Ecologie din Chişinău sunt audiate de CNA, suspectate într-un dosar de trafic de influență. Acasă la cele două suspecte au fost ridicate 16 mii de euro, care ar fi fost colectați de la elevi.

Profesoarele au fost filate de către ofițerii de investigație, timp în care, suspectele primeau regulat bani de la elevii mai multor grupe, pentru a nu-i lăsa restanțieri sau pentru a le majora notele. Transmiterea banilor a fost documentată cu mijloace speciale, iar în imaginile obținute de anchetatori s-a constatat nu doar perceperea banilor de la elevi, dar şi nemulţumirea profesoarelor în cazurile în care sumele transmise sunt mai mici decât cele pretinse.

Numai în cadrul urmării penale, ofițerii CNA au constatat primirea a 10.000 de lei de la mai multe grupe de elevi. În cadrul anchetei, oamenii legii au descins acasă la suspecte. La una dintre ele au fost depistate 12.000 de euro, iar la cealaltă, 4.000 de euro, bani care ar fi fost estorcați de la elevi. Totodată, au fost găsite și listele de elevi cu cu menționarea sumelor primite şi a notelor pentru fiecare elev în parte. Acum, cele două suspecte sunt cercetate în libertate pentru trafic de influență și riscă amenzi de până la 300.000 de lei sau ar putea face până la șase ani de pușcărie.

Cele două profesoare neagă toate acuzațiile și susţin că banii găsiți la ele acasă ar fi niște economii personale. Cercetările continuă.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ O mașină făcută scrum, în Chișinău

Mare ghinion pe capul unui șofer din capitală, după ce mașina acestuia a ars ca o torță în plină zi.

Incendiul a izbucnit în după amiaza zilei de 15 noiembrie pe strada Grenoble, din sectorul Botanica, în jurul orei 12.50. Imaginile în care automobilul este cuprins de flăcări au fost postate într-un grup de pe o rețea de socializare.

În filmuleț se poate vedea cum limbile de foc se înalță deasupra capotei. Potrivit, ofițerului de presă al IGSU, Daria Neceaeva, la fața locului a intervenit o autospecială, iar pompierilor le-a luat mai puțin de un sfert de oră pentru a stinge focul. În urma incendiului, flăcările au nimicit secțiunea motorului și torpedoul automobilului.

Din fericire, în urma incendiului, nimeni nu a avut de suferit. Pagubele suferite de șofer urmează a fi estimate. În prezent, structurile abilitate stabilesc cauza și circumstanțele producerii incendiului.


echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Afgani, prinși la granița cu România

Patru membri ai unei familii din Afganistan, printre care și doi minori ar fi încercat ar fi încercat să treacă ilegal Prutul și să ajungă în România. Planurile acestora au fost date peste cap, însă de polițiștii de frontieră și cei de la Centrul Antiterorist.

Aceștia au oprit mașina în care se aflau cetățenii străini, în zona de frontieră, în apropierea satului Costuleni din raionul Ungheni.

Oamenii legii au constatat că mai multe familii din Afghanistan ar fi ajuns ilegal în Republica Moldova, apoi ar fi solicitat și primit azil politic. Ulterior, însă, ei voiau să ajungă în UE, Prima familie care a încercat să ajungă, ilegal în România a fost cea reținută la Costuleni. Este vorba despre un bărbat și o femeie, dar și copiii acestora de 2 și, respective, 17 ani. În cadrul audierilor aceștia le-ar fi povestit polițiștilor că trebuiau să fie ajutați de alți cetățeni din Afghanistan, iar pentru asta trebuiau să plătească  2.000 de euro.

Totodată, s-a stabilit că fiul cel mai mare al familiei, în vârstă de 17 ani ar mai fi încercat, anterior, să părăsească teritoriul țării noastre.


În cadrul investigațiilor s-a constatată destinația finală a străinilor era Germania. Acum, cei patru membri ai familiei se află în custodia Centrului Antiterorist al SIS, care cercetează cazul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Accident de groază, la Florești

La un pas de tragedie! Doi automobiliști au ajunși la spital după ce mașinile pe care le conduceau s-au lovit violent.

Totul s-ar fi întâmplat în dimineața de 15 noiembrie, în jurul orei 06.00, în apropiere de satului Domulgeni, din raionul Florești. Potrivit ofițerului de presă al IP Florești, Ina Moscaliuc, mașinile s-ar fi izbit frontal după ce automobilul condus de un cetățean sirian, în vârstă de 37 de ani, ar fi ieșit pe contrasens.

În celălalt autoturism se afla un locuitor al orașului Drochia în vârstă de 32 de ani. Lovitura dintre vehicule a fost atât de puternică încât ambele au fost grav avariate, iar unul dintre automobile s-a inversat pe carosabil.

În urma impactului, ambii șoferi au suferit diverse traume și au fost transportați, de urgență, la spital. Cel grav a fost rănit cetățeanul străin cu viza de reședință la Orhei care a fost internat în secția de Reanimare. Deocamdată nu se cunoaște cauza din care acesta ar fi nimerit pe contrasens.


Cazul se investighează. Șoferul care va fi găsit vinovat va fi sancționat în funcție de gravitatea traumatismele suferite de victime.

echipa.md

 


 

Citește mai departe

topul săptămânii