Rețele de socializare

Sociale

Detalii despre accidentul de muncă produs la Cantemir. Ce spune directorul fabricii de vinuri

Bărbatul care a decedat după ce s-a intoxicat cu gaze la o fabrică de vinuri din satul Pleșeni, Cantemir lucra la întreprindere de aproximativ două decenii. Acesta ar fi mers, împreună cu un coleg, să curețe fântâna de canalizare, fără a avea acordul inginerului superior, susține directorul fabricii „Imperial Vin” unde s-a produs tragedia.

Contactat de TV8.md, directorul executiv al vinăriei, Vasile Casian, a spus că nimeni nu-și poate explica cum s-a intoxicat bărbatul.

„Avea o experiență bogată de lucru. Muncea de aproximativ 20 de ani la noi. El știa tot acolo. S-a dus la fântână împreună cu un coleg, pentru că așa au considerat ei de cuviință. Exista o problemă și ei au decis singuri că o pot rezolva. Inginerul șef îi aștepta de fapt în altă parte. Colegul său a chemat ajutor, dar a fost prea târziu. El este în șoc și nu poate explica cum s-a întâmplat totul. Încă nici noi nu am înțeles cum a fost posibil”, afirmă Vasile Casian.

Administrația întreprinderii vinicole este gata să ofere ajutor material familiei angajatului care a decedat și va suporta cheltuielile pentru înmormântare.


Sociale

/VIDEO/ Bărbat din Râșcani, adus cu elicopterul la Chișinău, în urma unui accident rutier

Astăzi 21 septembrie 2019 echipajul aero medical SMURD Iași a efectuat o operațiune de transportare pe calea aeriană a unui bărbat în vârsta de 41 de ani care a avut de suferit în urma unui accident de circulație.

Misiunea a avut loc pentru aducerea persoanei din raionul Râșcani în capitală. Elicopterul SMURD a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău. Pe parcursul zborului bărbatul a fost monitorizat de echipajul de medici și paramedici SMURD Iași. Pacientul a fost preluat de echipa de medici și transportat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Potrivit IGSU, în anul 2019 aceasta este a douăsprezecea operațiune aero–medicală SMURD în Republica Moldova.


Citește mai departe

Sociale

Conducea un ansamblu rutier, deşi nu avea acest drept

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a fost depistat conducând un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de 19 septembrie a.c, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul din R. Moldova D.S., în vârstă de 25 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ No Comment: O țeavă a erupt pe strada Albișoara. Apa țâșnește ca dintr-un havuz.

O țeavă a erupt pe strada Albișoara. Apa țâșnește ca dintr-un havuz. Imaginile au fost postate pe o rețea de socializare.

Internauții au păreri diferite despre cele întâmplate. Unii au făcut haz de necaz și s-au amuzat pe seama incidentului, în timp ce alții au presupus că sumele venite pe facturi vor crește din această cauză.

Deocamdată, nu este clar din ce cauză s-a produs incidentul.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii