Rețele de socializare

Diaspora

Un moldovean a sărit cu un cuțit la un alt bărbat, într-o gară feroviară din Italia. Tânărul a fost plasat în arest preventiv.

Un moldovean l-ar fi atacat pe un bărbat, într-o gară feroviară din Italia. Victima a suferit câteva răni ușoare, iar moldoveanul a fost plasat în arest preventiv.

Totul s-a întâmplat în primele zile ale lunii septembrie, în orașul italian Perugia. Presa din Italia scrie că moldoveanul se plimba prin gară, manifestând un comportament agresiv. La un moment dat, l-ar fi observat pe un bărbat care s-a așezat pe treptele din fașa gării, s-a apropiat în grabă de el și, fără a avea vreun motiv evident, l-ar fi atacat cu un cuțit.

Incidentul a fost observat de o echipă de poliție care patrula în zonă. Oamenii legii au intervenit rapid și l-au calmat pe moldovean.

Din fericire, bărbatul atacat a suferit câteva răni ușoare, care nu i-au pus viața în pericol. Deocamdată, nu sunt clare motivele care l-ar fi făcut pe moldovean să atace oamenii în gară. Forțele de ordine l-au reținut pe bărbatul, în vârstă de 32 de ani.


Procuratura orașului a dispus ca acesta să se afle după gratii, până la ședința de judecată.

echipa.md

 


Diaspora

Ambasada RM în Israel: Moldoveanul găsit fără cunoștință într-o suburbie a Tel Avivului a fost indentificat

Ambasada Republicii Moldova în Israel a identificat cetățeanul care a fost găsit astăzi fără cunoștință la o stație din Petah Tikva , una din suburbiile Tel Avivului. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, reprezentații ambasadei urmează să stabilească locul spitalizării acestuia.

„Misiunea este în contact cu autoritățile israeliene si cu firma angajatoare pentru a stabili detaliile si spitalul la care a fost internat cetățeanul respectiv”, se arată în postare.

Un bărbat originar din Bălți a fost găsit azi, fără cunoștință, la o stație din Petah Tikva, una din suburbiile Tel Avivului. Fotografia acestuia a fost plasată pe Facebook, în grupul „Metapelet In Israel”.

unimedia.info


Citește mai departe

Diaspora

Un tânăr moldovean a fost prins în Italia cu un pașaport românesc fals. Acesta a fost judecat pentru uz de fals în acte.

Un tânăr moldovean a fost prins în Italia cu un pașaport românesc fals. Acesta a fost judecat pentru uz de fals în acte.

Presa din Italia scrie că, totul s-a întâmplat în noaptea de 17 septembrie, în orașul Rimini. O echipă de carabinieri patrulau prin zonă, când, la un moment dat, l-ar fi observat pe moldovean și ar fi decis să0i ceară actele la control.

Când au văzut pașaportul pe care l-a prezentat tânărul, carabinierilor le-a dat de bănuit, deoarece actul avea semne vădite de falsificare. Prin urmare, moldoveanul a fost dus la poliție pentru documentare. Expertizele au demonstrat că pașaportul, eliberat de autoritățile din România este unul fals.

Cel mai probabil, tânărul îl folosea pentru a putea călători fără probleme în țările din regiunea Schengen. Prin urmare, moldoveanul de 20 de ani a fost arestat în dimineața de 17 septembrie, iar apoi, magistrații l-au condamnat la un an de pușcărie cu suspendare pentru uz de acte false.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un bărbat din Bălţi, găsit în stare gravă pe o stradă din Israel. Medicii, la faţa locului

Un bărbat din Bălţi a fost găsit, aproape inconștient, pe o strada din Israel. Acesta a comunicat că se simte foarte rău.

Martorii oculari au cerut documentele bărbatului, iar acesta a spus că nu are nimic cu el, nici telefon mobil, nici documente.

Cu toate astea, bărbatul s-a prezentat cu numele Tudor. Tot el, a spus că este originar din Bălţi, Moldova.

La faţa locului a fost chemată ambulanţa.


publika.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii